I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Monday, May 3, 2010

setujukah anda???

"Kesian bila ada isteri sanggup tinggalkan anak2 dia kat rumah mak dia atau rumah pengasuh sbb nak tengok wayang & shopping dgn kawan2 perempuan dia"


ape pendapat u olls?wajar or x??

sile dengar pendapat saye.....

takde hal la semua tu. tinggalkan anak kat pengasuh atau mak bukan bererti kite ni tak sayang anak. sebab sayangkan anak la ditinggal2kan.sebabnya....



1. org pompuan ni kalau shopping, sampai berjam2. penat okay. kalau bawak budak lagi kesian kat budak tu. penat, haus, lapar, nak tido...



2. tengok wayang bawak anak? bagi saye, tunggu la budak tu berakal sket baru la bawak dia tgk wayang. kalau baru beberapa bulan atau masih lagi umur setahun dua, tahan dulu. bagi tengok dvd kat umah lagi bagus. kesian kat gegendang telinga anak tu. sound speaker panggung sangat kuat..tp penah la bwk si DQ tue tgk "AVATAR"..alih2 si ayah yg bwk kuar DQ dr panggung...kesian



3. bagi la kaum ibu ni time off. bukan day(s) off tau. TIME OFF. stakat 3-4 jam tu bagi je la. bukan nak kata apa la kan. kaum ibu ni banyak dah berkorban. seperti kaum bapa juga. kaum bapa boleh pi tengok bola, maen bola...maen futsal.....tu pon dah makan masa berjam2. stakat sekali skala kaum ibu nak berjimba rumba ngan kawan2 dia...apa lah salahnya..mesti kene ade "GIVE N TAKE"..:)




4. sebenarnya, time off ni bagus untuk kaum ibu. menjadi isteri dan ibu adalah penuh dgn stress. walaupon u olls buat dalam keadaan hati yang ikhlas atau terpaksa. macam2 kena fikir. bagi la kaum ibu ni pelepasan sebentar. dapat sebulan atau 2 bulan sekali pon jadikla.



5. tinggalkan anak dengan orang lain tak bermakna kita ni ibu/mak/mama/ummi yang teruk. kadang2 budak2 pon perlu didedahkan dengan orang lain. supaya dia belajar cara pergaulan yang sihat. taklah nampak org laen je nanges2. sembunyi2.


6. kadang2 anak2 pon stress stay ngan mak dia je sebab mak dia asik membebel. hahaha~




2la pendapat saye..u olls rase macam mane??kalo rajin sila mengomen yek..

tq..tq..

MAJULAH WANITA UTK NEGARA!!!..~ xboleh blah statement..hahahaha ~

p/s : no hurt feeling okay...:)

6 comments:

Madamme Anne said...

ain.. Gud question.. hehehe

Actually Anne selalu jer wat mcm tu.. kdg2 nak tgk wayang, or nak beli brg, or rase nak mkn ber2 dgn Hubby.. dan kdg2 rase nak gi honeymoon pun Anne akan tgglkan anak 2-3 hari dgn mak.. sorang kwn Anne pernah ckp.. 'x kesian ke kat budak2 tu, nnt klu diorg dah besar, gi jln x bwk ko msti ko sedih kan'.. But bile dibincangkan balik dgn kwn2 n hubby.. ada yg bg pendapat ckp.. diorg masih kecil, time ni kita nak honeymoon ber2.. klu bwk diorang pun, bukannye diorng paham lg.. nnt, diorang dah agak besar.. bwk la puas2.. hehehehe.. so pd Anne, x slh pun kita tgglkan anak2 kita jap.. especially certain budak yg jns x nak kat org bile si ibu ada.. time ibu xde, perangai ok plak dgn nenek tu.. huhuh

dakcik said...

anne : a'ah..tukar2 pendapat mcm nie bru best..:)
tenkiu ek..

mrs_yus said...

AAH STUJU..! :)

♥♥ KhamS ♥♥ said...

kes saya plak lain, duk merantau nie mmg x dpt nak tgglkan anak melainkan ade hal rasmi yg mmg x boleh bwk anak, t'pksa tggl dgn baby sitter 'bidan terjun'.. mase balik bercuti mesia penah gak tggl jap ngan MIL tp rase x sedap hati sbb x penah kuar x bwk faqhry.. teringin gak nak kuar b'dua ngan hubby tp hati tetap rase x boleh..

khairun nissa said...

kadang-kadang kita perlu tinggalkan macam kata ain supaya anak kita tak perak, macam nia ni ha, taknak ngan orang sebab apa??? hari2 mengadap ummi & abi jer kan.. kesian jugak betul diaorg pun stress...

sory lmbt komen i baru ada masa nak baca.. nia baru tido...

MiSz eiN said...

amboi...luahan perasaan nampaks...hehe
tp, u nak tau tak?
bile i tgk u asik penat je jg anak, pastu mengemas, masak, basuh baju, layan laki
i jd pk 2 3 kali nk kawin, that y i postpone dulu
hehe. bley camtuh? ;D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails