I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Tuesday, January 18, 2011

kadang-kadang org tgk kite bahagia , tapi rupanye....


salam


* mode : sedih *


meh cni i sambung ayat kat atas tue..(eh tetibe trus nk sambung)

'kadang-kadang orang tgk kite bahagia, tp rupanya dia menangis dlm senyuman'..

i baca status nie kat FB kawan, terus i likee sgt2!!

i rase status nie sgt kena dgn life i sekarang..


tp u olls jgn slh anggap plak,
life i sbg seorang isteri alhamdulilah, bahagia..

cume life yg lain tue, ader ckit menggugat hati..

biasa la kan, xsemuanya indah..
mungkin terlalu P&C utk diceritakan kat cni..

wpon i tak ramai follower mcm kat belog yg famos amos tue
tp i yakin ramai jgk kwn2 yg sudi baca belog i nie..
ececece berangan kan??

ader ke yg sudi bace?? hehehehe
TQ kpd yg bace & follow i..=D


tak kisah la ramai follower atau tak,

i tetap akn menulis selagi termampu..
bkn untuk menunjuk atau berbangga,
mungkin hanya sekadar cebisan hati...
cewahhh! berpujangga ko nie dakcik! ;p


lately nie terlalu rindukan anak i

hampir setiap malam tido berpelukan dgn baju masham die
org kate sbg pengubat rindu

kadang2 i terpikir kenape semua ini terjadi??
kenape anak yg i kandung selama 9 bln i xdpt nk jg sendiri????


ntahla kan..soalan tue susah utk dijawab
mungkin ini satu takdir Allah..
dugaan Allah utk hamba-Nya

rata-rata kwn i ckp,
Allah itu tak kan menduga hamba-Nya jika hamba-Nya itu seorang yg tidak kuat..




mcm mak
i,
byk sungguh dugaan yg die telah hadapi
sungguh tabah!
kalo ade award super mom ,

i akn nobatkan die sbg seorang SUPER MOM IN THE WORLD!!!!

tp die sememangnya super mom dlm hati i..
cume persoalannya
adekah mungkin i akan menjadi sekuat dia???
* alhamdulilah, penderitaan dia sudah berakhir *






bile tgk wajah Sofea ketawa mcm nie
mungkin i akan jd lebih kuat...
lebih kuat dr WonderGilrs barangkali...=D





tapi bile tgk wajah Sofea yg mcm nie???
semahu-mahunya i akan jd mcm ais..
yang akan cair bile kena panas...





* pic terbaru Sofea (mase bwk die dtg opis mggu lepas) * she's getting better


kalo Sofea dekat disisi,
i akan jd kuat, bahagia & rase hidup ni lengkap..


tp kalo Sofea jauh di mata???
emmm, yg mampu i ckp 'Jauh di mata tapi dekat di hati'...


itu pasal status tue sgt sesuai utk i..

' Kadang-kadang org tgk kite bahagia, tapi rupanya i menangis dalam senyuman '...


nmpak i bahagia, hepy di luar, kdg2 ketawa besar,
tapi dalam hati sape tahu???

maybe ader 1001 masalah..

kalo dipikirkan sentiasa, 24/7 tentu i dah nk jadi gila..
mau tak gila...anak yg dikandung 9 bln,
dgn morning & evening sickness smpai 9 bln,
pastu separuh nyawa lahirkan dia,
tetibe xdpt nk duduk dgn mak dia...

what do u feel??

feel good or not feel good???


pastue dibebani lg dgn masalah yg xpenah nk abis tue,
since kecik smpai doh besor gini..


emmm, hanya Tuhan yg tahu perasaan nie mcmane..


tapi i masih ader encik suami & family & kengkawan
yg harus dipikirkan..

encik suami always b my side..
harap-harap sehingga ke hujung nyawa...
sejak mengenali dia, i belajar menjadi seorang yg happy go lucky person!
sbb dia sememangnya begitu..
masalah ttp masalah, tp kita perlu chilll !..(ye ke bang?)


walaupun dlm hati berdarah yg xtau sampai bile boleh diubati,
tp i tetap akan berusaha utk menikmati kehidupan nie..

sbg seorang hamba Allah,
sbg seorang anak,
sbg seorang isteri,
sbg seorang ibu,
sbg seorang kwn,
sbg seorang PA..(eh nie pun nk masuk ker?) hehehe
dan sbg seorang blogger...hahaha (yg nie paling xboleh bla)..



semoga dugaan yg mendatang lepas nie,
i akan dpt tempuhi , menjadi kuat & tabah seperti Super Mom i !!!

* i love u ma!!!! walau ape pun terjadik kite pasti dpt tempuhi dgn baik *


kekuatan i ialah Sofea, kekuatan ma ialah i...(hehe, jgn konpius plak bace)





futnote : kalo keadaan Sofea bertambah baek, we olls akan bwk dia pulang ke pangkuan..pray for us ye! TQ in advanced =D





14 comments:

tEngQu said...

insyaAllah syg kebahagiaan akn hadir juga dlm hidup kite..
ketenangan dan kesabaran kite insyaAllah d balas dgn kegembiraan..
abg akan sentiasa d sisi kamu selamanya..insyaAllah
luv U n Sofea so much..

Leezue.blogspot.com said...

byk2 besabar yup bdk kecik...akan pasti kebahagian itu satu hari nanti...sbg manusia yakni hamba Allah byk2 kan berdoa serta redha akan ketentuanNya... Go..Go...Fighting :))

dakcik said...

tengqu : TQ abg..abg wat i menanges!!! :'(

dakcik said...

kak ninie : ye la kak..fighting for happiness..:)

monamie said...

sabar eh. kak mona faham perasaan ein. sebab anak sulung kmona ngan mak abah kat kampung, masa dia lahir, kakmona jauh dr suami, so tak dapat nak jaga dia sendiri, nak amik dia tiba2 kakmona beranak pulak, so better dia stay lg setahun ngan mak abah. knowing yang dia happy kat sana, better life kat sana, buat kakmona happy. ingat mcm tu insyaallah ein jadi kuat.

waniepaez said...

xper ain, wpon dlm hati menanges, kt luar hepy, semua org akn selesa ngn kita...

hope u setabah ma ek:) sama2 kita doa...

dakcik said...

kak mona : tu la kak..kene igt mcm tue la..die hepi kat sane kite pun hepi kat cni..TQ kak..=D

p/s : lame xdgr kabo kak mona..rindu la..

dakcik said...

wanie : itu yg terbaekk wok..hehe

hope sekuat ma..TQ dear!! really appreciate that..:(

~~zaa~~ said...

bersabar & berserah dakcik..insyaAllah the happiness will be yours!

dakcik said...

za : TQ dear..=D

monamie said...

rindu kakmona eh?? kena mai ipoh! ;)

dakcik said...

kak mona : ipoh?? ala, bile ntah dpt pegi..huhuhu..selalu la update belog..=D

-Sara- said...

ain, sara sntiasa doakn yg terbaik utk ain n fmily n hop sofea pulih sepenuhnye, dpt duk sesame hot mamanye ni yee :)

dakcik said...

sara : TQ tau sara..u always bg kata2 semangat utk i..TQ dear! =D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails