I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Monday, March 28, 2011

back to normal


salam...


i macam biase la kan..dah petang baru nak hapdet..alhamdulilah, semalam petang dah selamat smpai di umah bersama my little princess..agak kebingungan ckit si kecik tue..maklumla hampir 7 bulan meninggalkan umah pertamanya..mula mencari mainan yg dah lame ditinggalkan..tgk reaksi dia mcm seronok pulang ke umah..

tapi ade jugak la buat perangai ckit..nak merajuk..nak layan dia sorg jek..besela, dah duduk dengan mama mula la kan tunjuk perangai..manja..nakal..hehehe..kalo kat kampung behave jek...pndai berdikari..anak dgn mak katekan..

so, bermula la tugas menjadi seorang mama..arinie agak mengantuk + pnat ckit..mahu tak mengantuk , tido lewat bangun seawal jam 5 pagi..utk siapkan makanan utk Sofea ke umah babysitter..bila malam berjaga utk menjaga Sofea yg duk menggaru jek !..ye Sofea masih menggaru..menggaru di kepala..tidak kritikal tp masih berkuping di kepalanya..dari Kuantan lagi dia macam tue..masih tidak ok..tp i kene bwk balik jgk..sgt2 rindu anak..

dah tak tau nk wat mcmane lg..sakitnya masih ade..masih gatal..bila tgh malam akan dgr dia ckp ' mama , gatal nie'..tapi mata masih tutup..cume tangan jek aktif..kite yg tak tido turut sama tlg garu..tlg gosok2..takpe la Sofea, mama akan usaha utk buat yg termampu selagi boleh eh..lepas nie kite ke Hospital plak..berjumpa pakar kulit..usaha selagi boleh sayang..


arinie merupakan ari pertama Sofea ke umah babysitter barunya..mula-mula menangis jugak mase kene tinggal tadi..tp dalam setengah jam , Sofea dah ok..hope arinie dan seterusnya dia akan ok..dapat menyesuaikan diri dgn org yg tak dikenalinya..hope bbysitter menjaga amanah mama nie sebaik mungkin..walaupun tak same dgn mak mertua jaga dia..


juz now , i sgt hepy bila Sofea dah ade cni..dah ade disisi..umah pun kembali riang..tak sunyi lagi..bising dgn mulut dia yg sgt becok ! sgt petah ! sgt pandai ! semoga Sofea akan baik-baik jek tinggal di sini..kdg-kdg i rase mcm takut utk pikir pasal Sofea..sesuai ke dgn air kat cni?? boleh ke bbysitter jg dia?? dtg balik ke penyakit dia?? teruk lg tak nanti ?? mcm2 i takutkan..tapi i cube berfikir secara positif..

susah senang bersama..rase mcm tak sanggup lagi utk berjauhan..biarlah i berkorban ape saje utk Soefa..jgn sibuk duk pikir hal-hal lain..pkir pasal anak perlu diutamakan..

Semoga Allah permudahkan segalanya..ini adalah ujian Allah utk i..ujian dalam membesarkan seorang anak..Allah menguji sekarang mungkin ada hikmahnya...semoga Sofea menjadi anak yg berguna pd masa akan datang...insyaAllah...cuma yg i harapkan, semoga i tabah dalam mengharungi semua nie...=)



futnote : eh, baru perasan entri nie takde gambar..bese gambar penoh ! ;p



15 comments:

NURUL JAMIAN said...

wahhhh dah mula busy lah nanti ye ada aktiviti memasak tak

~~zaa~~ said...

insyaAllah sofea boleh dudu k baik2 kat sini..doa je banyak2 biar Allah permudahkan semuanya...

axie said...

wah..bila boleh jumpe sofeea ni??

ummi nia said...

hope sofea ok duk ngn mama & her ayah..

dakcik said...

nurul : eh haruslah..hehehe..aktiviti memasak dari pg ke malam..hehe

dakcik said...

za : insyaAllah..TQ za =)

dakcik said...

azie : mlm nie la!! hahahaha

dakcik said...

ummi nia : insyaAllah umii..doakan kami yek =)

-Sara- said...

wow! dakcik jr dh blik! hop sumenye okey! mama die kne b strong sket ye..sara hrp sofea sihat sentiasa :)

-Sara- said...

oppss, terlupa nk tgal link, ain kne tag :D

http://yussygsara.blogspot.com/2011/03/you-are-my-lucky-follower.html

aDieyZa said...

wah, bestnya bila sofea dah ada di sisi kan?? mesti hati berbunga riang jer.. slmt menjadi mama yg terbaik utk sofea yer..

are-za said...

moga ain tabah ek..

sian sofea..hopefully dia sesuai tagl di sini..

dakcik said...

sara : dakcik jr dah balik..yeayyy!!hope so la sara..TQ aunty =)

p/s : kene tag?? nti free i buat eh..hehehe

dakcik said...

adieyza : of corse la..hehehe..TQ adieyza =)

dakcik said...

azza : hope so la..=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails