I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Thursday, March 3, 2011

berita

salam & selamat pagi...
semalam seharian i tak hapdet belog kan..juz sempat BW &tinggalkan jejak ckit2 jek..:)
spt biase i akan cerita mengenai perkembangan migrain yg dialami..pagi-pagi semalam i ditemani encik suami ke Klinik Kesihatan Putrajaya @ KKPJ..ke klinik again...hurmmmm
sejak sabtu lepas hingga ke ari arinie, every morning i was attacked by migraine! tiada hari yg tak sakit teruk..setiap hari setiap pagi mesti punya sakit ! sakit yg sgt2 sakit tau?
i sakit around jam 7.30 pg ke 9.00...selepas makan ubat, dlm setengah jam pastue bru lega..tp still kene baring kt dlm bilik gelap ok! kadang-kadang tak sempat breakfast i dah pun telan ubat !..hanye seteguk air pun dah ckup..mmg tak boleh nk tahan sakit die..sampai shacking 1 bdn..
bile setiap pg selalu duk sakit, bos i pun perasan..dia nasihatkan i utk ke hospital..cek ape patut..dan la i kene ceramah free ari isnin tue..hahaha
akhirnya pg semalam i amek keputusan utk ke klinik again !..takut jgk kan..wpun dah ke klinik sebelum nie, tp sakit masih tak kurang jgk..makin kerap plak..
so semalam ke klinik kerajaan pulak..sbb doc private suggest ke kerajaan terus..utk pemeriksaan lanjut katanya..seperti biase doc kate i mmg migrain teruk..blood pressure was ok ! normal!..so bkn la sbb i darah tinggi or darah rendah..






nie la ubat yg doc bg..ubat migrain yg kuat & power! bile mkn boleh terus tido tak sedar sampai 8 jam..:p


tp kan boleh plak mase doc tgh check tue mmg i tgh sakit giler...muke pucat habes ! tapi dia xbg MC pun..suh balik rest jek..hahaha..ape da kan?? pastu doc tanya sama ade i stress & byk pikir tak?? tp i ckp i tak stress kat tmpt keje..kalo pk tue mmg i byk pk..i byk ckp dlm hati..tp tue pun boleh sbbkan migrain eh???


doc suh mkn ubat nie selama 2 minggu & tgk perkembangannya..kalo still sakit dia suh refer balik & akan buat ujian CT SCAN kat kepala..cari ape punca...sama ada migrain or something else !..wooo ngeri i dgr..mula dah pikir mcm2..


dah selesai seme, i balik umah..kan baru lepas mkn ubat terus tido sampai tghari..dlm kul 1 lebih baru masuk opis..hahahaha..abes doc xbg MC sape suh..i sayang nak amek cuti sbb jumaat nie nak halfday..so terpaksa la kan wat gitu..tapi takpe, bos i paham..:)


 


sampai jek opis, terus bos tanye..ape kata doc..so i bgtau la...doc bg ubat dulu, mkn dlm 2 minggu, kalo masih sakit kene refer balik n buat CT SCAN..

dalam sejam lepas tue, bos panggil i suh masuk bilik dia..n then dia bg paper mcm kat atas tue..sedikit information psl CT SCAN..bos ckp dia tlg survey maklumat utk bg kat i..n dia suh i bace..
wah!! sungguh baik hati bos..nmpak die sangat risaukan keadaan i..mase bg kertas tue muke dia sedih jek..ckp pun slow jek..emmm terharu i boss!!! org lain takde pun buat cmtue..siap search n then print utk i bace..:'(

azie pun rajin jgk search kat pakcik google psl benda nie..n then bgtau ape2 info..emmm terharu lg! ade jgk yg care psl i kan..TQ wok!
so, kite wait & see la pasnie..tggu dlm mase 2 minggu nie..i kalo boleh taknak pk -ve thing! hope ok-ok jek..sbb byk jgk i dgr psl CT SCAN dan efek dia..psl sakit kepala melampau yg i hidapi nie..

kalo boleh i tak nak pk2 benda2 lain..tp 2 pun kalo boleh la..tp kadang-kadang ape yg terjadi tue buat i bercakap dlm hati..dan last2 i akan pk jgk..

semoga i ok jek..diberi kesihatan yg bertambah baik...amin...

futnote : igtkan hari nie tak sakit..sbb dh kul 8 masih ok..lega la ckit..tp tetiba jek skg nie berdenyut2 kat urat mata..tue tandanya dia dah datang!!! i have to go now! :(


13 comments:

ummi nia said...

hope ain xde pape..insyallah..

waniepaez said...

terharunyer kalo bos cenggitu, sgt2 care pA kesayangan..:)
ain kene ceria2 selalu ek:)jgn pk2 lagi...igt nk jmp sofea mst hpy:)

~~zaa~~ said...

sabar ye dakcik..jangan pk negative sangat ye..insyaAllah takde pape kot...

axie said...

setiap hari sakit..
risau i wok...
setiap hari i google migrain..
tapi jawapan yg sama :/

MiSz eiN said...

perghh
dasat ah bos u
siap google n print
klu bos i, xde nye
huhu

jgn asik pk psal y arituh jek!
kesihatan lbh pntg dr bentuk badan

dakcik said...

umi nia : insyaallah..TQ :)

dakcik said...

wanie : tue la..terharu i..ok i try ok! esok dh nk jumpe sofea!! yeay

dakcik said...

za : TQ dear! :)

dakcik said...

azie : 2la..u mmg rajin ka..terharu i tau!

dakcik said...

ein : 2la..bos i mmg baekkkk punya!haha
ok2, yg 2 i xde la pk sgt..

ibuafiqahhuzaifah said...

moga awak cepat sembuh dik!
patut la jupe kat cafe pucat jer muka..
semalam pun lepas latihan ASA tu xsempat nk tnya kabo..
aishhhh!

kim salam peluk cium kat sofea yer...

dakcik said...

kak irnie : TQ kak..moga2 sy cpt sehat & bkn sakit yg bahaya..
2la jumpe pun jap jek kan..sy pun ade keje mase tue..xsempat nk borak lame..:)

nti sy smpaikan eh..

-Sara- said...

sweetnya bos ain..nyway sara harap ain sihat n xde ape2 yg tak baik.. tk cre dear :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails