I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Wednesday, April 27, 2011

cuti cuti cinta - part 2



salam & hai ,



ok arinie i nk khatamkan jgk citer cuti2 cinta nie..harus u olls seme jgn muntah ok! =) u olls pun dah tau kan kami naik genting..kami gerak ari ahad petang.dlm kul 3 gitu..sbb sebelum tue kami hadirkan diri ke besday party anak kawan encik suami..


1st time kami naik genting bawak Sofea..tujuan kami g genting , cewahh tujuan ! haha..tak boleh bla ayat kan? ekceli kami nak bawak Sofea jenjalan & main..sebab dia sgt jarang turun main kat playground...maklumla dia kan budak ekzima..yg tak boleh sangat main kotor & kene pasir..2 pasal kami decide nk bwk dia naik Genting..kat sane kan Kota Keriangan ! mcm2 permainan dia boleh main...tp kene dgn umur la..takkan plak nak naik flying coster mcm ayah naik kan?? hehe








kami check in kat Theme Park Hotel..semalam jek pun..Hotel First World dah full ! tp bilik hotel dia sgt ok ! tak la 'cikai' mane pun..ok jek..selesa! yg penting ade bath tab wok! Sofea kemain seronot sbb dia ingat mandi dalam pool..kihkih...sian dia..nk mandi pool sebenar mmg tak boleh langsung..so bath tab pun jadik la sayang kan? =)

ha 1 lagi...ade la jgk org tanye nape naik Genting ari ahad?? nape tak naik sabtu?? abes tue Isnin kene cuti la???..meh sini i jwb eh..kami naik ahad & cuti isnin tue sbb aritue jek hotel tak full..dan lagi satu kalo naik sabtu nak main ari ahad tue mesti konpem ramai org! sgt padat genting! nk main kene beratur panjang ! so kalo kami main ari isnin tue means tak la pack sgt dgn org kan? sbb ari keje...tak gitewww ? hehehe




bilik pun of corse la takde air cond..pakai kipas jek..tue pun pasang speed 1..sejukk wokwok! bukak tingkap dah rase angin sejuk dari luar...mmg beh la pelok2 kan? hahahaha..18sx gitewww..





tingkap bilik kami betul2 mengadap theme park tue..Sofea masuk2 bilik dah pegi mengadap tingkap tue..tgk org main sambil jerit2..dia kat dlm bilik pun ikut jerit sekali...mcm dia jek yg main ! hehe..mmg tempat lepak dia kat tingkap tue la..makan kat situ..pakai baju pun kat situ..sambil tgk pemandangan luar...suke tgk dia hepy! itu yg penting utk kami sekeluarga..




pastue 1 lagi kegemaran dia ialah main tepon hotel ! kejap2 tepon..pastue ckp ' allooo..aaa..nia jalan nie'...kemain lg kan?? ntah ckp kat sape...hahaha




kami sampai kat atas tue pun dah kul 5 lebih...rehat2 jap..penat tue mendaki bukit genting ! tinggi gile wokwok!! sib baik tak semput kete..hehehe..lepak2 dlm bilik duk tgk org main kat luar..mase kami sampai nie tgh kabus..










zoom in Hotel First World dari tingkap bilik jek...tue pun kejap nmpak kejap ilang dibawak kabus..hehehe





pas magrib kami keluar jalan2 ke indoor park...kami kuar dari hotel terus ke pintu masuk outdoor theme park..sgt strategic hotel kami check in..cewah! hehe..




ha ape lagi...bergambar time la ! tp kali nie Sofea la byk interprame..kate nak bawak Sofea jalan kan? =D






Dari Hotel Theme Park ke Hotel First World / indoor park..kami lalu jalan luar..nak rase angin sejuk..tgk dh malam lg tebal kabus dia..ckp pun kuar asap! hehehe..hover kan mama Sofea??



bermula aktiviti berjalan kami...i nie duk mengekor jek mane Sofea pergi..sbb dia taknak dukung sangat..nak bebas berjalan la katekan..penat mama tau sayang..




mula2 ingat nak masuk Snoworld..tp rase mcm tak sesuai plak bwk SOfea kat tempat tue..sbb terlalu sejuk..kang tak pasal2 demam plak..terus tak jadi...so tgk la org duk main salji kat tingkap luar jek..hehehe




mase kami naik Genting aritue ada festival 'Songhkran'...festival dari Thailand..so meriah la ckit genting...boleh la kami tgk 'Magican Show' free malam tue..untung kami ! ececece...



* eh gems nye i?? hahaha tetibe kan *




nak masuk rumah hantu pun tak boleh..sbb ade budak kecik..nanti kang tak pasal2 mama Sofea nangis selok! sbb tgk hantu...




pastue ape lg posing time ! tp mase nie pun ramai jgk org..ramai foreigner..sesak dalam indoor tue..




wah kemain mama posing dpn 'Paris Genting Tower'..hehehe..jadik la..nk g bergambar kat Paris nu belum mampu...hehehe




mase nie layankan Sofea main game..jap jek main nie..sbb plan kami aktiviti mlm jalan2 dlu amek hangen..ari keesokkanya baru main sampai puas! hehehe




pastue dah kat kul 10 lebih balik bilik...sbb Sofea dah mengadu nak tido...so terpaksa la kan ikut ckp anak...hehehe...layankan jek..lg pun malam kene tido awal sbb esok nak main puas2..tapau makanan n then makan dlm bilik jek..senang..pas makan boleh terus tido ! hahaha





* tgk sambil mkn pun nak garu *

malam tue jgk kami sambut aniversary we olls..takde surprise ape2 pun..juz wish & makan kek! pastue tgk mentor n then terus kami anak beranak tertido...;)




* to be continued part 3 *




futnote : wah kemain lg ade sambungan..mcm bercuti kat obersea jek wokwok kan? hahaha



5 comments:

axie said...

bestnya wokwok...
wok, kan sofea dah biasa tengok hantu.."kakak kat situ"...
i rasa u yg takot kot masuk umah hantu tu..hehe

dakcik said...

azie : beh jgk wokwok! hehe
tue la sofea yg nmpk benda2 gitu..kalo i nmpk agaknya terus pengsan! hehe..sbb i mmg penakut!

MiSz eiN said...

perghhhh
bestnye kan
hotel berdepan ngan theme park
bape rates dia u?

dakcik said...

ein : ntah..rates sebenar dia dlm 2 rat ke atas kot..i booking nie time promotion..so 2 rat jek..=)

~~zaa~~ said...

obersi tak obersi...yang penting berjalan wok! hahahah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails