I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Wednesday, August 24, 2011

dah siap ke persiapan raya ???




 assalamualaikum ,


semalam seperti entri karipap-karipap cinta tue , kan sy ade menyatakan nk berbuka di Kg.Baru..so semalam  we olls telah kesane..
kami berbuka di HR Steak House Kg. Baru..berwestern we olls semalam..we olls telah ditemani oleh kwn opis encik suami (adinda nik) yg sporting tue..lepas waktu keje, dlm kul 6 ptg gerak dari umah..singgah umah azie kejap sbb nk pinjam stroller afiy..maklumla ade projek khas selepas tue..hihi

dlm perjalanan tue, tetibe plak Sofea jadi mcm lemah jek..dia kate dia demam..bila sy rase mmg panas pun..alah, demam plak anak aku saat2 mcm nie..


singgah di Sg.Besi amik nik dan zass ke Kg. Baru..sebelum gerak ke KL tue si encik suami dah masukkan ubat demam (yg bontot punya) kat Sofea..jasa ihsan dari Nik..pastue teruskan perjalanan. sib baik jalan semalam xde lah jem mane pun..masih smooth ! ;)
dlm kul 7 gitu sampai di HR..tgk2 full house wok ! xde tempat utk we olls duduk berbuka..


so last-last we olls tunggu depan kedai & menikmati karipap-karipap cinta bersama-sama..eceh ! mmg sedap gilos karipap tue..bak kate cikpuan sara , kalo bg kat dia 12 ketul mmg habis dia mkn sorg..hehehe

dlm kul 8 cmtue baru lah we olls dpt duduk dlm kedai..sy mmg xpernah makan kat HR nie..kalo nk mkn western mesti ke Chop & Steak tue..alah, restoran kapal kat Kg.Baru jgk..;) so sesi mengorder we olls serahkan kat Nik..sbb dia selalu makan kat situ & sudah semestinya dia tau menu ape sedap ..kan ? ;)




* gambar dr makcik google *

dan akhirnya we olls makan nie..nama dia Chicken Combo..tp udang yg dlm gambar tue digantikan dgn sosej..bila makan, pergh ! memang mantop! sedapppppp...* boleh pergi lagi kat sini *

tapi sayang, oleh kerana dah menikmati karipap cinta sampai 3 bijik chicken cop tue xdpt nk habiskan..ruginyaaaaa ! encik suami punya pun xabis jgk..kenyang jgk katenya..:) erm, nak tak nak kene repeat sekali lagi la kot ! ;p

mase tgh mkn tue, Sofea dh mcm kebah ckit demamnya..sbb dia dah berpeluh sakan ! so, plan seterusnya jadikla..nak tau ape plan seterusnya ??

eleh nk wat surprise konon! padehal u olls seme dah tau kan..;p..alah, we olls ke JLN TAR & Masjid India..'berterawikh' kat situ..bak kate kwn encik suami..haha..

mase we olls sampai kat situ , org dah stat meramai..tp we olls redha..eceh ! alah, bukan seramai kalo pergi ari jumaat - ahad tue..org ramai tp masih boleh pilih dgn aman..;)


Sofea dah siap2 duduk dlm stroller..ha, tu gunanya pinjam stroller afiy..TQ azie ! ..sib baik jgk bwk stroller smlm, Sofea kan xbpe sihat.so dia duk jek dlm stroller..sampai tertido..aloh, sian anak mama yek..sampai tertido teman mama shopping..;)

nk buat cane, Sofea tetibe demam ptg tue..mase kat Kg.BAru dia dah kebah..alih2 bila sampai kat Jln Tar tue bdn dia mcm dedar balik..teruslah sy sepantas kilat shopping...tak main dah nk belek satu-satu tudung..jumpa yg cantik terus jek ambik..

diorg lepak 1 tempat lapang & biarkan sy yg jalan sorg2 pergi meneruskan misi mencari tudung..sampai jatuh nset ku dilanggar org tau ! ;p

anak daraku kemain syok tido dlm stroller siap dgn kipas tala kat muka..sy plak masih meneruskan misi mencari tudung utk mak sendiri & mak mertua..dan akhirnya setelah berejam kot kat sane, dptla grab 10 helai tudung ! 

amboi, sempat lg kan ? dlm nk cepat tue..ha, beselah shoping kalo nk cpt2 mmg akan ambik jekkk..tanpa pk byk kali..;P..mane tak nya Tudung HAJRA ade buat promosi..bygkan sehelai jd RM6 selepas diskaun..eh, mane boleh nk pandang sebelah mata jek ! haruslah pdg dgn 2 mata & terus beli dgn byknyaaa..hehehe

memang berbaloi la smlm..rugi kalo dah g shopping jauh2 pastue xbeli banyak..bukan senang nk ke Jln Tar time2 cmnie kan..ha, mase yg ade nie haruslah pandai ambil peluang yg ade ! cewahhhh ! penangan ayat org kuat shopping...hahaha

pastue dh dpt ape yg dihajati teruslah pulang ke pangkal jalan..dlm kul 12 mlm jgk sampai umah..Sofea pun dah kembali ceria..dah ok ckit katenya..lega hati mak !

tp tup tup dlm kul 4 pagi gitu, dia tersedar & muntah2..bila rase bdn dia dh panas balik..teruslah cergas mak dia nie suapkan ubat demam..dan hasilnya demam dia dah surut ckit pg tadi..tp sy tetap bwk dia ke Klinik..ambik ubat sbg stok tambahan di kala raya nanti..;)


itulah kisah shopping we olls utk tahun nie..ecece ! segala persiapan raya dah beres ! cuma si encik suami jek yg susah bebenor nk cari baju melayu yg suit dgn bdn dia..xpelah, lgpun dia kate nk pakai baju raya yg dah sedia ade..ermmm xpelah, janji dia pakai baju mase raya nanti..ye dok ? ;p


kiranya mental & fizikal sy dah ready nk raya ! sampaikan utk minggu nie sy dah stat cuti memasak ! hahaha..hover betul ! eksaited nk raya smpai xde mood nk masak dah..hehe..tapiiiiiiiiii , balik rayanya hari Isnin kottttt !


eh , ok la bye wok wok!

* terpanjang plak entri kali nie *


p/s : arinie berbuka dgn kak bb..esok berbuka dgn wanie di umah barunya..;)




8 comments:

axie said...

haha :D
part yang berbuka dengan karipap cinta tu kelakar okey..
dah lah siangnya update belog pasal karipap cinta!

-Sara- said...

over mung shopping! ehehe

eh, murahnya tudung hajra tu rm6 jee? patot ah borong pong! :D

~SHiLA~ said...

ala ain xtunjuk rupe tudung tu.kot bkenan nk carik gak tghari nti la.hehe

ibuafiqahhuzaifah said...

hebat2
shoppin last minit aok!
lambatnya balik kuantan?xmo jem ek!
akak balik raya ke3 ke kuantan..(raya kat umah mil dulu)
jemput2 datang umah..

p/s:stok ubat anak WAJIB ada..nak raya niey..

dakcik said...

azie : tulah!
duk sebut sgt psl karipap cinta last2 dpt yg betul2 karipap cinta punya..ade promosi..=)

dakcik said...

sara : tulah sara !
mmg murah..dia smpai bukak booth kat luar kedai..
tp stok tudung RM6 xbyk dah..:(

dakcik said...

shila : aahla..
lupe nk snap gambar..
nti raya ain pakai..hihi

dakcik said...

kak irnie : tulah..
mmg plan nk beli tudung last minit..
sbb mmg aim Jln Tar jek..;)

tulah, senin keje lg..
ptg tue kot bru balik..hahaha..
bru rase mmg org perantauan kot! =D


p/s : betul tue kak..WAJIB ade..senang..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails