I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Tuesday, September 27, 2011

Kepohnya Raya ! ( Last part )



 assalamualaikum...


alhamdulilah , masih berkesempatan utk tulis kat belog ini..;) dan alhamdulilah akhirnya keje membaiki kereta we olls yg eksiden spt entri sebelum ini sudah pun hampir 80% ..

pintu kete yg rosak teruk sudah pun ditukarkan yg baru ..cermin kete pun yg baru..keje membersihkan sisa-sisa kaca pun dah setel sepenuhnya ...semua keje tersebut dibereskan oleh encik suami & kwn dia ..alhamdulilah , dpt kwn yg baik hati..encik suami ckp , ' kwn dia tlg dari A-Z..kwn mcm nie baru boleh dipanggil kwn yg betul2 kwn..xkira susah senang '..
saye ?? ape yg dpt sy tolong adelah membantu dari segi kewangan jek..nk tlg survey brg kete memang tak lah kan ? apetah lagi nk tlg baiki ...hihi..itu jek yg mampu sy tolong..lagi pun itu kete we olls ..same2 guna..kene lah bekerjasama.. at least ringan ckit beban encik suami .. ye dok ? ;)

cume benda yg jadik nie bertimpa-timpa pulak..dah la rodtax kete mati 23hb aritue..pastue eksiden plak jadi 21hb..ibarat sudah jatuh ditimpa tangga wok ! :(

tp alhamdulilah dah setel benda penting..tinggal nak cat pintu kete jek lagi..itu maybe buat kat KTN..murah ckit berbanding kat sini..lagipun abg ipar ramai kenalan kat sane..;) so bulan nie , saye harus berjimat cermat ckit..kene tahan nafsu shoping nmpaknye..=D


ok lah, satu benda dah setel..ade beberapa benda lagi yg belum setel..tapi takpe, pelan-pelan kayuh..nti lame-lame sampei jugok kan ?

kite masuk citer lain plak eh ..weekend aritue memang padat jadual ..jadual memenuhi perut ! hehe
ari sabtu malam , Jamuan Raya Kuarters we olls..hari Ahad plak , pergi Majlis sambutan Besday kwn opis encik suami..

Buat kat McD Bangi ...selamba jek we olls pegi sane naik kete yg rodtax dah mati..sib baik pak polisi tak tahan..;) ..kalo g tempat dekat-dekat xpelah kan , tp kalo jauh sgt smpei ke KL nung memang xberani lah..mcm hari yg same (Ahad) si cikpuan aziera ajak ke Zoo Negara..ish ! memang xberani la wok ! kang kene saman pulok ! adehhhh ...lg cari masalah  ...=P

moh la kite nengok gambo cik Sofea raikan besday rakan dia ,













 seronok dia dpt main ! suka tgk dia hepy skrg...alhamdulilah ..;)



eh , ok la bye wokwok !

pssssttttt ! sy dpt Fridge Magnet dari wanie ..walaupun tak dpt pegi Zoo , tp dpt souvenier dari sane pun kira ok sgt ! TQ wanie coz sudi belikan utk i..i suke suke suke sgt ! ;)






p/s : entri last utk episod Kepohnya Raya ! we olls...kan bulan Syawal yg mulia dah nak tinggalkan kite..sehingga ketemu lagi Syawal tahun depan...InsyaAllah ..;)





8 comments:

mamashikin said...

salam kenal...comel la header tuh..

dakcik said...

mama : TQ..=) salam kenal jugak..;)

MrS. F!zA said...

ouh eksiden ke haitu..mmg dugaan kan..kita ponkena bln 6 thn lepas..

dakcik said...

fiza : tu lah..dugaan..

axie said...

nanti i update pasal zoo..comei rambut sofea baru

dakcik said...

azie : ha, cptla..
i xdek mase nk tgk FB lagi !

♥z@z@♥ said...

wahhhh...mkn free je ye..hihi..

dakcik said...

zaza : rejki..hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails