I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Monday, November 21, 2011

Demam Sukan !


Assalamualaikum ...

u olls semua sihat ? belog dakcik nie sudah terabai hampir 2 minggu..dpt update pun secara ringkas..BW pun tak sempat..fuhhh ! very, very, very the bz one ! ecece..;)

minggu ini saye akan cuba habiskan BW belog u olls semua yek..kalo tak bz lah kan..ni pun curi masa sekejap..dah ade keje yg pending 2 minggu belum disiapkan lagik ! adehhh, tak jadi Monday Blues utk ku..=)

Mggu lepas sy husbandless..:( encik suami ku pergi meninggalkan sekejap family dia semata-mata utk berkhidmat utk Jabatan ..ecece..dia mewakili Jabatan utk Pesta Sukan Kementerian..(PSKK) dalam acara bola sepak..dan termasuk jugak cikpuan aziera kita (bola tampar)..mewakili Pasukan Perbendaharaan..;) tu sbb belog dia pun terabai..kan azie ? hehe ..

Sy nk ucapkan tahniah kepada azie & team !! sbb dapat tempat ketiga..membawa balik pingat Gangsa..ecece..mcm main Sukan Sea pulak kan..;)

tp skg nie mmg tgh musim demam sukan pun kan ? 

dan juga sekalung tahniah utk encik suami & team bola sepak (JPPH) kerana mereka juga membawa balik pingat Gangsa !! congratssss to them ! i tumpang happy..=)


 Penat itu berbaloi kan bang ? ;)



Ptg Sabtu sy ditemani azie ke padang  (INSPEN 2 ) utk menyaksikan perlawanan semi final antara pasukan JPPH & KWSP...

walaupun dalam keadaan hujan lebat & melayan karenah anak masing-masing..huhu

Semangat nk tgk 'KFCM' main kan ? hehe..TQ azie sudi bawak kan dakcik & Sofea ...dpt we ollss tgk our 'KFCM' itu..hahaha..walaupun tak dpt tgk KFCM real main same waktu dgn game diorg nie..;)



tp nie gambar INSPEN 1..hehe..
 
tp sayang diorg tak lepas ke Final..sbb kalah 2-0 di tangan KWSP...:(
sy yg kat bangku nie kemain tak senang duduk..membebel jek ! hehe..si Sofea pun same..duk tgk ayah dia pertahankan gawang gol..eceh ! 

tp ape boleh buat..bola kan bulat..;)


saya lah bola yg  jd rebutan tu ..;)

Tapi takpe, walaupun tak dapat masuk Final..at least team JPPH dpt tempat ketiga..setelah perlawanan terakhir utk penentuan tempat ke-3 & ke-4 pade pg Ahad semalam..;)

Juara Bola Sepak utk PSKK ialah dari team BSN...

insyaAllah next year JPPH akan buat yg lebih baik ok !! chaiyok chaiyok abg ! * eh, tetibe support team JPPH plak kan ? team sendiri tak support pun...* =)

Usaha itu tangga kejayaan..dulu2 encik suami ckp team bola JPPH nie mcm team belasahan jek..nak mara ke semi final pun susah..tapi tahun nie ade peningkatan.walaupun tak jadi Juara tp at least dpt tempat ketiga dan bwk balik medal ! congrats to them ! ;)

Demam sukan PSKK dah habes..lega hati sy..takde la nk duduk rumah bedua dgn si Sofea tue jek..si encik suami dah balik dari kem..;)
Tp demam sukan encik suami yg lain belum habes lagi...dia kene beraksi utk team JPPH dalam LIGA KL plak..hurm, atlet la katekan ? ye dok abg ? hehehe...

Minggu depan sy dah dibooking oleh encik suami..utk pergi tgk dia main..bg moral support katenya..eceh ! takpelah demi mu 'KFCM' ku ! ecece....=P



adie botok @ 'KFCM'...

ni real KFCM...


ha ade gaya tak encik suami tue jd KFCM ??? hahahaha..
colour baju jek la yg same pun..=P


eh , jgn lupa tgk bola malam nie..MALAYSIA VS INDONESIA ...
sy dah ambil tiket VVIP lagik...duk kat depannnnnnn sekali tau ! tp depan tv kat umah jek laa...hehehe

jom ramai-ramai tgk & support team MALAYSIA !! mlm nie sy nk tgk the real KFCM beraksi pulek...;)


eh, ok la bye wokwok !
p/s : hope team Malaysia menang malam nie ! yehaaa..MALAYSIA boleh ! ;)






6 comments:

waniepaez said...

Harus tiupkan semangat tuk suami u,ehehe....:0
congrats ek adie botak n ajila..bjaye da mngharumkan nama Kementerian n Jabatan:)

dakcik kita??hahaha....

-Sara- said...

mlm ni final kan? okeh, ngan baby skali sara angkut tgk bola depan tv malam ni..hihi!

Zana Adieyza said...

malaysia menang! tahniah malaysia!

hari ni hari bola.. sana sini org ckp pasal bola.. huhuhu

dakcik said...

wanie : betul..tiup semangat!

kita ? berjaya sbg pembakar semangat jek la yg mampu..hihi

dakcik said...

sara : aah..bwk baby sekali biar dia pun sorak same..hihi

mamiraysha said...

Malam td tengok final jpph vs bsn separuh jalan sbb anak2 meragam. Try la google nak tahu result...tetiba terjumpa pulak blog wife salam ni..hihi... Apa2pun selamat berkenalan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails