I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Friday, December 2, 2011

Review Filem Ombak Rindu


 Assalamualaikum ...


Wah ! u olls dah tgk belum filem ombak rindu nie? alah, filem yg diadaptasi dr Novel Ombak Rindu tue..sure ramai yg bace kan ? sy dah byk kali bc buku nie..kat umah ade 1..last sy bace mase tgh tunggu jalan nk bukak mase bersalin kan Sofea 2 thn lepas ! wah kelessss...sakit2 still feeling nk bc buku nie kan ? ;)

Bc citer ni seronok..sebelum citer ni keluar kat pawagam, ade la 1 hari tue try nk bc balik..nk amik feel sekali lg katenya..tp hambek ..sekali berebut pulak dgn si Sofea tue..dari buku ni koyak baik simpan terus..;)





 So, bila citer ni dah kuar kat pawagam kemain la tergedik2 nk pegi..wayang mmg FULL lah..tp byk kaum Wanita dari Lelaki jek..hihi
Maklumlah love story kan ? ;)
ok2, mls nk bebel pjg..kite bc ckit review dari dakcik eh ...;) * kemain nk buat review kan ? *

Sure dah tau sinopsis dia..so sy masuk terus bab citer di dalam Filem yek..

Filem nie memanjang jek sedihnya..baru pas lap air mata..eh tup tup nanges lg..haha

Memang sesuaiiii sgt Maya Karin bwk watak Izzah...walaupun muka kacukan tp series dia dpt bwk watak gadis kampung dgn baik..walaupun pakai tudung style mcm kdg2 xleh terima, tp tetap nampak cantikk kot!

Aaron Aziz mmg tip top ! bwk watak Hariz..pergh mula2 dgn sikap pns baran , kdg2 dialog dia buat org gelak tp muka series yg amat..pastue berubah kpd romantik...terase dibuai2..ecece !

Watak yg Lisa bwk plak mmg lain dr filem yg pernah dia belakon sebelum nie..dlm Filem nie dia jadi seorang artis yg gedik, garang , pns baran & sgt mencintai Hariz..nama dia Mila Amylia..tp bila part akad nikah dgn aaron nama sebenar Siti Jamilah..hahaha..kemain name glemer dia Mila..=P

Watak Ibu Hariz dibawakan oleh Azizah Mahzan..gedik semacam jek ! menyampah pulak sy tgk..dgn lenggok dia bercakap tue..mmg gaya sangat mcm org kaya yg belagak gila !




1 lg nk puji scene-scene dlm filem nie cantik sgt..ade kat Langkawi (kalo xsilap kat Pulau Dayang Bunting), kat Cameron Highland , kat sawah padi..kwsn umah Datuk Sufiah pun cantik gila ! duk lepak kat luar dgn angin yg bertiup ! perghh syiokkk..
Bila masuk part cinta berputik antara Hariz & Izzah, mmg romantik habes ! aduyai terase sy plak yg belakon jd Maya kat dalam tue..amboiiii...=P

Bila si Hariz peluk Izzah kate dia sygkan Izzah , sy pun sibuk duk peluk tgn encik suami..nk feeling jugak katenya ! hahaha

Byk lg adegan romantik , tp ckit jek la sy review..nk lebih kene tgk sendiri eh..;)


mase nie Hariz still xmengaku dia syg Izzah

Part nie paling romantik & paling sy sukaaaa ! ;)

Pastu stat jek part sedih, mmg mengalir la jugak..jiran sebelah sy dah banjir ! kan nik ?? hahaha..sy plak mula tahan jugak xnk bg air mata jatuh...tup tup meleleh jugak...encik suami duk pandang2..supaya dia boleh buat modal mengejek lah tu nanti ! =P
Tp series sedih sgt..Maya Karin bagus dalam bwk emosi sedih..sepanjang citer nk kekalkan mood sedih susah tu ...tp dia berjaya lah ! 

Tp paling xtahan tgk Aaron Aziz nanges...bila meleleh air mata dia jek trus air mata sy trun dgn jayanya! haha..xtahan dah...


Part ni lah yg buat sy nanges dlu ! sbb ape ? korg kene tgk ok ! ;)

Pastue hidup diorg terus diuji..dan emosi sy pun dah jadi xstabil..kejap-kejap nk nanges..jiran sebelah sy pun same..huhu


Soundtrack Adira & Hafiz nyanyi tu mmg kena dgn setiap babak dia..mmg feeling2 habes lah..



OST Filem Ombak Rindu



Adira :


Tuhan tolong lembutkan hati dia

Untuk terima ku seadanya

Kerna ku tak sanggup

Kerna ku tak mampu

Hidup tanpa dia di sisi ku


Hafiz :


Tuhan aku tahu banyak dosa ku

Hanya ingat Kamu kala duka ku

Namun hanya Kamu yang mampu membuka

Pintu hatinya untuk cintaku


wah kemain tempek terus lirik lagu kan ? alah, nk suruh u olls feeling lebih ckit...hehehe  eh seme yg baik jek ttg filem nie..xde yg xbest ke ?? 

eh ade jugak..yang xbest nya bila ade scene dirog belum habes ckp lg dah masuk scene lain..mcm nk rushing jek..hihi rasenya tu jek la kot..;)



Cuma lain ckit dr kisah dlm novel lah..kalo dlm novel Izzah tu xpkai tudung..tp dlm filem Izzah pakai tudung..kalo dlm novel , dia cerita Izzah teruk kene belasah dgn pakcik dia..tp dlm filem skit jek..tu pun flashback..kalo dlm novel Izzah g sambung belajar..tp dlm filem Izzah terus keje jd PA Hariz...kalo dlm novel lmbt ckit bibit-bibit cinta nk terbit antara Izzah & hariz, tp dlm filem mcm sekejap jek diorg dh jatuh cinta..;)  

susah jugak nk adaptasi sepenuhnya ape yg dlm novel utk dijadikan Filem yg berdurasi 2 Jam 5 minit ?..so kene la cut ckit..xmeleret sngat...  

Ape-ape pun filem nie best utk ditonton..rase mcm nak repeat lg tgk dgn PF plak..* bru leh feeling nanges puas2 * hehehe  

Sy bg 4.5/5 bintang !! 

 Gudjob utk para pelakon dia..terutama Maya Karin , Aaron Aziz !! u olls berjaya buat i menanges okeh ! ;)  

 So, jgn tunggu lame ! u ollls harus p tgk...   


 p/s : Ein dah tgk citer nie bgtau sy dia dpt 2 baldi air mata ! sy pulak dpt setengah baldi air mata ! u ollls ?? nanti nk dgr ulasan u olls plak..;)    



6 comments:

axie said...

ermm..g tgk sorang2 jela :(

The Lady Chosen said...

Ramai bagi komen cerita ini best ttp penulis nya sendiri kurang berpuas hati sila lihat sinihttp://my.entertainment.yahoo.com/news/penulis-ombak-rindu-kecewa-062800977.html...hmmmm tapi tula compare dgn trilogi cinta yang mmg 'dabomb'coz penulisnya terlibat sama dalam pembabitan dramanya....ape2 pon credit to pelakonnya XD

~SHiLA~ said...

xsabarrr nk g tgk jugek

amboi kemain smlm kua,arini tgk dah.hehe

♥z@z@♥ said...

sgt teringin nak tgk..tp kene carik org jaga Iman kejap..huhu

ibuafiqahhuzaifah said...

harus g tgk jgk dgn geng2 opis nie..
huhu..

intan morsalin said...

nak novel tu...jual kat akak bleh?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails