I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Tuesday, December 20, 2011

Susu Dumex Dugro Fruit & Veg @ Susu Sayang Mama !


Assalamualaikum ...


BE Nufnangg sy yg sedang menari-nari kat bwh header belog nie ialah dari iklan Susu Dumex Dugro Fruit & Veg ..

Tapi Sofea panggil Susu Sayang Mama..ha sebab ape? sbb dia tgk iklan kat TV tu lah..iklan tu berjaya tarik minat budak2 kan ? eh termasuk mama dia sekali jugok ! hehe..Tapi kan iklan tu mmg best pun ! smlm keluar versi baru plak..yg ade lagu background Kau Ilhamku..so sweettt sgt bila budak dlm iklan tu ckp sayanggg mama pastu terus peluk mama dia..

Bila Sofea tgk iklan tue jek, harus berenti main..terus nk feeling2..paling best bila iklan tu dh habes dia terus ckp kat sy ' sayangggg mama' dan terus peluk ! oloh so sweet kan...pengaruh besar iklan kan ? ;)

Ok2, xnk citer lebih part iklan tu..bulan lepas , sy ade beli susu nie..nk la jugak try test utk si Sofea..lgpun dia asek duk mintak jek susu sayang mama..


Susu Sayang Mama

 Beli peket kecik jek dlu..kate nk test kan ..

Kali pertama minum susu dia ckp , (ayah yg bancuhkan)
Sofea : Ayah, susu ape nie ? xsedapp laaa..
Mama : Sedap lah..ni kan susu sayang mama..
Sofea : Ha? sayang mama ehh..

Pastu terus minum sampai habes...

Kali kedua & seterusnya ,

Sofea : Mama, nak susu sayang mama..
Mama : nak byk ke ckit ?
Sofea : nak banyak lah..sayanggg mama..

ha, kan nampak kat situ pengaruh iklan..hahaha

tapi sebenarnya susu tu sedap la jugak..penah sy test rase..cuma maybe Sofea rase lain ckit kot sbb dia kan minum susu Pediasure perasa VAnila..tp disebabkan dia suka iklan kat TV tue , terus dia nak minum..
Tambahan pulak khasiat susu nie bagus..u olls ce try mane tau anak-anak suka minum..;)











Susu Dumex Dulac -Langkah 1



Sebenarnya dolu-dolu Sofea pun minum susu Dumex jugak..mase umur dia 0 - 6 bulan tuh..boleh dikatekan serasi sampai umur 6 bulan..lepas tue tukar ke susu Bebelac sekejap..




Susu Pediasure yg Sofea minum skrg


Dan bila umur cecah 1 tahun , kene tukar susu lain..susu yg berasaskan soya & tumbuh-tumbuhan..Sbb penyakit ekzima dia tu lah..doc kate dia alergik susu lembu..bila minum susu lembu ekzima dia naik teruk..

So Paed cadangkan susu Pediasure Complete nih..Nutrisi Pemakanan lengkap katenya ! haha..harga pun boleh tahan ! haha lg..=P


Tp susu nie mmg bagus..bagus utk Sofea yg alergik mcm2 makanan..Paed kate wpon dia xmakan ayam, daging, telur ..dan hanya makan sayur-sayuran tp susu nie bg khasiat yg lengkap seperti dia makan ayam daging tu semua..cewah ! eh dah kenape larik topik nie ? iklan sekejap boleh kan ? ;)


Now, umur Sofea pun dah cecah 2 thn ++ so, antibodi dia dah leh lawan ckit penyakit ekzima tu..boleh upkan ckit jenis2 makanan yg dia boleh makan..cth skrg sy dah campur bg susu dia..
Dalam 1 hari tu, sy ade bg jugak susu lembu..ha, cthnya Susu Dumex Dugro Fruit & Veg ni lah ! tak pun senang panggil Susu sayang mama...=P

Mula2 takut jugak nk bagi, ye la Sofea kan alergik susu lembu..pastu plak  ade kwn2 sy suh try bg..ade yg kate sedap..anak dia suka..sy pun nk jugak la try ! sib baik Sofea suka ..


Tapi bila tetiap hari bagi, naik jugakla ekzima dia..tp ckit jek la..bila sy nampak naik tu, sy stopkan kejap bg susu sayang mama nie..bila kulit Sofea dh ok , sy sambung balik..Lgpun tetiap hari Sofea mesti mintak nk susu sayang mama tu...dia pun dah suka ! ;)

Anak suka , mama dia pun suka ! mekaceh Dumex ! hihi
So u olls boleh bg anak-anak rase..mane tau diorg terpikat mcmane Sofea terpikat tue..=P




sofea ckp : Sayangggggggg mama !


Mekaceh mama , ayah !


Eh, ok la bye wokwok !

Wah ! ade gaya mcm duta Dumex tak ? semangat buat promo kan ? haha




p/s : Moga BE Dumex nie bertahan lame..setakat nie earning dia paling tinggi...alhamdulilah..rejki ;)
Mekaceh Nuffnang ! Mekaceh u ollssss ! =)


gambar = makcik google 





14 comments:

Qhaifa Nur said...

dah biasa minum dutch lady bagi susu lain tak nak...

sekarang design dumex dah cantik..

ummi nia said...

samalah..sy pn dpt BE nie jgk..stakat nie duk running2 lg..hope bertahan lama..ari tue time g soping mall, ada dia buat tester..try bg nia dia kata sedap..ingat nk try bg jgk coz nia pn minat jgk iklan nie..blh tgh duk main kuar jer iklan nie trus syg mama..muahaha..kuat tul pengaruh iklan bdk2 zaman skrg

♥z@z@♥ said...

Iman mnum susu dutch lady..susu dumex nie brape harga satu pack tue ye..

dakcik said...

QN : aahkan..kalo dah biase mmg susah ckit..
packaging dia mmg cantik ..;)

dakcik said...

ummi : tulah..hope berthn lame..huhu
pengaruh iklan mmg kuat! tp ade bagusnya..;)

dakcik said...

zaza : mase beli tu xsilpa dlm RM9.90 (kecik)

wahida said...

asalnya anak2 aku tu minum dutch lady, tapi ada one day tu kami gi tesco, ada salesgirl bg kami anak beranak test minum susu sayang mama ni, eh, sedap la...aku suka la...hehe..pas tu anak2 pun suka..terus beli satu pek time tu, sekarang anak2 dah terus tukar minum susu sayang mama padahal dah bertahun minum susu dutch lady tu...

susu ni agak mahal sikit berbanding dutch lady, tapi tak kisah lah kan, anak2 suka, pas tu dia ada buah2an dan sayur2an...elok sgt sbb anak2 aku tu x mkn sayur...huhu...

dakcik said...

wahida : ha, kan? 1st time cuba terus terpikat gitu! hahaha

axie said...

takut dah nak bagi..nanti hafiy sembelit, berdarah2..hehe

MamaEma said...

dutch lady saja pilihan anak-anak

waniepaez said...

acece, suwiittnyer sofea:) sayang mama jugaklah:)

athirah said...

sedap ke rasanya..anak saya susah nk cuba susu baru..anmum je dr setahun umurnya..

dakcik said...

Atihirah : sedap la jugak..manis

scha syahiera said...

Boleh kasi tau sukatan untuk bancuhannya tak? Saya baru beli,baca info tepi plastik, 5sudu besar 190ml. Sudu makan tu ke? Tq dear.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails