I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Friday, April 29, 2011

hari ini hari jumaat



salam di penghulu segala hari =)


amacam mlm semalam? kan MJ (malam jumaat) hahahaha..gile la awal2 entri dah tulis entri 18sx! ;P

eh tak..tak..bukan nak citer pasal mlm jumaat ke hape..saje tanya waktu tido u olls seme smlm..hehe..waktu tido i mmg langsung dah berubah! totally changed wokwok..dan i pasti ramai ibu yg sedang baca entri nie pun mengalami situasi yg same mcm i..maklumla kan ada anak kecik2 lg..


agaknya mase kite kecik dlu2 macam nie la mak2 kite duk jaga tetiap malam..keluh kesah diorg kite tak penah tau..nak citer dlm belog konpem la dlu2 mmg xda kan? hehe..skrg dunia dah canggih, i & ibu2 seme boleh mengeluh dalam belog & seme org boleh tau kan? betapa canggihnya dunia sekarang..


hampir 2 tahun i takde time tido yg berkualiti..means ckup 8 jam sehari..tanpa ada gangguan..bak kate org tido mati..=D...bukan i saje, encik suami pun..tambahan pulak si Sofea pengarang jantung kami tue sakit..asal tgh2 malam jek mesti nak nanges! kasi highlight ckit mesti wokwok !


dia masuk tido mmg awal..jam 10 dah ngantuk..kadang2 kul 8, 9 dah ckp nk tido..tapi dalam kul 12 ke atas dia akan menangis..tetibe jek ! sambil pejam mata tp nanges selok ! ape ke benda la kan??? i nie time kul 12 la baru nak lena tido..kdg2 bru nak masuk tido..mase dia tido awal tue i sibuk uruskan hal umah..kemas beg sekolah dia la..sapu umah la..lipat kain la..gosok baju la..bila dah settle keje baru la terhegeh2 nak tido..maklumla dah penat seharian..dahla 8 jam kat opis..pastue balik umah urus hal umah..mane tak penat kan?


camtue la rutin harian i..dan i rase rutin harian bg ibu2 lain kan? mane ade mase nak pegi bersukan..nak main badminton kat opis pun tak dapat ! ati terpk anak & umah..dah tu cane? ha balik kepada topic tido malam..u olls yg ade anak cmtue tak?? anak nanges selok tiap2 malam sampai kite sendiri pun tak dapat nk tido..sampai boleh jd gaduh la dgn encik suami..sbbnya i mintak tlg jg Sofea malam2 secara bergilir2 ;P


kalo dia nanges mintak susu i tak kesah wokwok..pas isap susu dia tido balik..kire normal la utk budak2 kan..tapi nie tgh tido tetiba nanges selok ! mcm malam semalam i nie baru nk tido dah nanges selok sampai muntah2 !! eeee hangen jgk la i nie..mane tak hangen takde ape2 pun..takda sape pun kacau dia tido..tp terus jek nak nanges..bukan sekali dia nanges..tp dlm 3 kali wokwok! kul 12 sekali..kul 2 sekali..kul 3 sekali..

abes tue bila mase i nak tido??? kul 4 i baru boleh tido lena tau..tue pun dah kene bangun kul 6..means i dapat tido 2 jam jek wokwok!..mase encik suami g kusus 2 kali aritue lg la..cmtue jgk tetiap malam..nk nanges jek kejenya..pastue nk tido buai yg berenjut sokmo..ajak tido atas katil taknak..kalo buai letrik takpe jgk..tgn nie la yg duk enjut sampai ke pagi...


dlu mase kecik Sofea tak sangat mcm nie..dia start mcm nie bile dia dapat penyakit ekzima..bile tgh2 malam gatal dia bukan main lagik..tp yg peliknya kalo mase mak mertua i jage sepanjang dia kat KTN dlu , mak kate langsung tak nanges malam..ok jek tido sampai ke pagi..even mak bangun solat sunat kul 3 pagi pun Sofea masih tido nyenyak...tapi bile duduk dgn i tetiap malam tido tak pernah nak lena...


i bukanlah mengeluh jaga Sofea yg perangai dia macam2 tue kan..cume i nie kadang2 teremo lebih..badan penat..ngantuk..malam la kite dpt rehatkan badan kan..tapi skrg nie tetiap malam tido i tak penah nk lena..asyik dgr dia menanges jek..ati nie naik risau..mmg normal ke budak2 cmtue?? ke sebab dia berpenyakit gatal2 tue buatkan dia tido tak lena & menanges??? ke ade hantu kak limah kat umah i??? ayok !


ntahla..i pun tak reti nak cakap lebih..maklumla ibu muda..takde pengalaman..adik pun sorg jek..mane la nak ade pengalaman jage budak kan?...takpe la, isnin nie cuti kan..nenek pun nak datang duk umah seminggu..boleh la i bergilir2 jage dengan ma..boleh la i bermanja lebih2 dgn ma..hehehe..part tue paling i sukeeee tau wokwok!






* anak oh anak..kasihan la pd mama mung nie *





futnote : citer ade kene mengena dgn tajuk tak?? hehehe


Thursday, April 28, 2011

cuti cuti cinta - part 3


salam & hai !


ok wokwok! nie last part ..ada yg muntah tak ?? hahaha..ok i sambung citer eh..=)








bangun pagi dengan muka fresh gitew ! mlmnya ckup tido kan? eh tak..tak..mlm2 seperti biase la si Sofea tue mengigau menangis..tp jap jek plak mlm tue..we olls siap2 & nak terus check out..




Sofea cam biase la..duduk kat tempat favorite dia..tepi tingkap..sambil nikmati bfast ! hehe..pastue wat muka jeles sbb duk tgk ayah & mama posing! tak bagi can langsung! kalo pelok2 dpn dia harusss dia menjerit wokwok!




dlm kul 10 we olls dah siap check out..p hantar beg kat kete n then terus jalan ke First World Hotel utk amek tiket half price tue..hehehe..TQ kepada kawan encik suami..sbb dia la we olls dapat tiket all park murah gilos! =)




aktiviti we olls bermula di indoor park..benda pertama we olls bwk Sofea naik ialah kapal yg hanging ronda2 dlm indoor park tue..tgk la Sofea kemain eksaited tgk pemandangan kat bawah..mama awok nie gayat ! hahaha








Sofea nie kalo kite amek gambar suh pandang camera mmg tak layang wokwok! tapi kalo dia pegang nset kemain lg ckp senyummm sambil tgk camera nset ...ikut sape la tue kan?? hahaha




permainan kedua yg Sofea main ialah naik kuda pusing2 nie..2 kali dia naik wokwok..1st dengan ayah..2nd dengan mama..




pastue bawak Sofea naik bot..pusing2 tasik dlm tue jgk..kat atas tue org tipu tau..bot nie jalan sendiri..org tipu tue la yg control..





Sofea takut pulok doh dgn org tipu tue..dia panggil atok! hahaha..




duduk dlm bot tue boleh tgk pemandangan atas tepi kiri kanan yek..roda pusing2 nie pun Sofea dah naik dgn ayah..sementara mama g toilet..hehehe





boleh tgk 'Vietnam house'...cantik tanglung2 dia..




pastue Sofea naik nie plak..nama dia 'Ride de Paris'..mula2 we olls macam tak berani nk bg dia naik..sbb ukur ketinggian mcm tak lepas..tp bila tanya org yg jaga mainan nie dia kate boleh naik..asalkan Sofea tue berani..sbb nanti dia kene duduk sorg2 dlm kete yg bergerak sendiri tp laju ! tp we olls kesian tgk Sofea yg duk mintak nak naik benda nie..last2 ayah yg buat keputusan bg green light..kalo tanya mama harus Sofea xdpt naik..sbb mama dia tak confident..=D

















* siap pandang cermin sisi *

tgk la aksi2 dia kat atas tue..kemain seronot! xtakut langsung..walaupun kete tue bawak naik bukit jalan laju2..muka dia selamba jek..





dah abes main tue dia mintak nak main lg..pdhal dah mengantuk..Sofea..Sofea..





pastue Sofea main benda alah nie..mula2 takut tgk crown tue gerok2 pale..mula2 jek la..pastue tak heran dah..



pastue main 'daytona 2'..eh ye ker?? acah jek tue..dia berlakon jek..hahahaha..mase nie tgh tggu si ayah yg pergi naik "Flying Dragon Coster'..





pastue we olls naik kete ulat bulu nie plak..kete nie bwk kita dari Indoor Park tue sampai la ke Outdoor Theme Park...boleh tgk pemandangan luar & dalam giteww! kete nie jalan mcm ulat bulu tue la..slow jek..hehehe




keadaan dalam kete tue..we olls duduk 1 gerabak dengan pelancong dari India..bukan warga India Malaysia..tapi dari Mumbai yek encik suami..hahahaha..we olls ni tak tau kan, selamba jek we olls ckp melayu dgn diorg..mintak tlg amek gambar..tp rupanya tak paham wokwok! hahaha



best duduk dlm nie..boleh rase angin sejuk kat luar..boleh tgk org main..boleh dgr org jerit2 manja..hahaha



si Sofea plak wat kelako..boleh dia g ckp kat org2 India tue mcm nie " Kite ako (bako) jek, kite ako jek"..sambil tgn wat mcm ucop wilcha tue..mane la diorg paham kan?? hahahaha..sib baik diorg tak tanya ape yg Sofea buat tue..kalo tak jenuh ayah nak translate dlm BI...=D




pastue bila org gelak tgk dia mula la malu2 kucing! hehehe..sebijik cam mama..haha hover!



mula la tue wat muka bosan..




pastue nk ikut ayah buat tgn peace..



pastue isap susu plak...



dah setel naik kete ulat bulu tue..we olls gerak ke Outdoor Theme Park..we olls start dari jalan muka belakang...posing kat bus London tiruan nie dulu..













pastue si ayah nak test naik benda alah nie..'Flying Coster'...pergh! mmg dahsyat wokwok! tertunggang terbalik roller coster dia ! encik suami ckp sampai tergigit lidah dia..hahahaha..i dengar cmtue terus surrender wok! naik kapal hayun tue dah nanges inikan plak flying coster mcm nie ! eeeeeee..takut!



sementara tggu si ayah naik benda alah tue td, si Sofea plak posing ala-ala model gitew! auwwwww ! tp dgn botol susu kat mulut..boleh?? hahaha



pastue we olls gerak ke stall tikam2 barang..kalo nk menang teddy bear besor gini kene pndai tikam la! i suh encik suami try tp dia tak nak pulok doh! emmm tak dapat teddy bear besor la gitu..







pastue permainan last yg Sofea main ialah naik benda terbang2 nie..ayah duk dgn Sofea bedua..mama duk sorg2..satu kete nie kene duk bedua jek..naik nie pun i takut ! Sofea rilek jek..siap toleh2 belakang tgk mama yg duk pegang rapat handle dia...hahaha..hover mama kan? =D










nie plak permainan last encik suami main..Cyclone Coster nama dia..byk permainan mcm nie encik suami yg main..i mmg langsung tak main wokwok! sbb i nie penakut orgnya..pastue gayat! takpe la org kate rugi beli tiket all park pun..asalkan i tak pening2 kat atas tue! hahahaha..lgpun tak romantik la naik sorg2 & asing2...ate kalo naik bedua sape nk jage Sofea?? ;P




bila ayah naik benda alah tue, Sofea yg kat bawah nie duk jalan merata..duk tegur org sekeliling..dgn botol susu kat mulut ! pastue main trun naik tangga..penat mama kejor sane sini..dah la mama bwk beg susu Sofea, handbag, camera ! pergh wokwok! nk tercabut bahu!hehe







destinasi terakhir ialah we olls melawat masuk ke dunia coklat! sgt colorful wok! cantek.sesuai la bawak budak jalan2 kan..














eh mak budak pun sibuk posing jgk ker?? hehehe hover tau !







Sofea yg tgh gigih nk wat 'peace'...sbb mama kata buat peace kat ayah dlu bru mama bg coklat! hehehe..



see stoberi coklat atas pale jek! nk mkn sila la petik sendiri! wahhh tipu jek tue...



last sekali gambar 3 of us..^ __ ^




ok dah nak balik nie wokwok! dah petang..see u lagik Genting Theme Park! tggu anak ke-2 plak baru g! hahahaha..propa jek dakcik oii!



tue jek la cuti cuti cinta we olls...best jgk g Genting nie..sgt hepy tgk Sofea main...dia seronot mama lg seronot!



* End Of Story Cuti Cuti Cinta *






LinkWithin

Related Posts with Thumbnails