I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Friday, September 30, 2011

Pertandingan Koir



assalamualaikum & salam Jumaat ..

semalam ade pertandingan koir antara Agensi bawah MOF ..saya telah menjoinkan diri ...bukan pergi join utk menyanyi..tp pergi join utk bg oral moral support ! =)


bg support kepada team encik suami yg tercinta ! eceh ! dan tak lupa juga support utk team MOF sendiri ..hihi =D





saya turun dgn Kak Nana & juga cikpuan aziera..kemain we olls nk bg support utk diorg! ;)




1st team ialah dari MOF... best ! kreatif ! dan team MOF jugak menang di tempat ke-3...congrats to them !



ni dari team AG (Akauntan Negara ) ...persembahan yg ke berape ntah ..tak ingat plak..sbb dah syok tgk persembahan terbaek dari LHDN..memang terbaek team tue ! perfect ! eceh..=)




kemudian 2nd last dari team JPPH ..iaitu team encik suami ! ;) chaiyok! chaiyok abg ! hehehe



tgh ready-ready nie ..kemain sy pergi duk kat seat depan dewan auditorium semata-mata nak tgk dekat-dekat encik suami menyanyi..hehehe..pastue sy ade amik video jugak , tp tak pandai nk uplod kat belog..;)


 cepat cari encik suami mane satu ?? =P


lepas abes semua team menyanyi , sy dah keluar dewan utk pergi bergambar dgn diorg ..;)




Ahli-ahli Koir team JPPH ..gud job u ollls !! performance pun not bad ! paling tak boleh lupa part encik suami kene menyanyi sambil menari ..wow ! tak ku sangka ! =D






tetiba ade budak baju oreng tue ! * ahli baru BSN * hahaha..mentang-mentang BSN dapat naib juara...lg pun kebetulan kaler baju sy pakai same dengan team lelaki BSN..tu yg beralih arah tetiba ! ;)




* kemain dakcik tue kan ? mcm dia jek yg nyanyi jugok ! eh , kalo dakcik tu yg nyanyi, memang banjir la MOF semalam ! kahkah *


keputusan penuh semalam :

Juara             - LHDN
Naib Juara     - BSN
Tempat ke-3 - MOF


eh, ok la bye wokwok !


p/s : mlm nie nk buat kek batik lagi...utk sape la tu kan ? hehe =P






Wednesday, September 28, 2011

Pengalaman Kelas Memandu


assalamualaikum & salam sejahtera ...


* entri nie pjg ye wokwok *


* okeh semua , arinie kita akan belajar mengenai peraturan semasa memandu di jalan raya yek ! ok, sebelum memulakan perjalanan kite semua hendaklah pakai tali pinggang keselamatan atau  seat belt..lepas tue .......... bla..bla..dan kita bla..bla......*


eceh ! tetibe jek mcm duk dlm kelas memandu kan ? haha..u olls jgn konpius ok..itu selingan cerita yg bakal sy ceritakan yek..;)


kejadian berlaku lebih kurang 5 tahun yg lepas ..mase zaman masih anak dara bergetah tue ! hihi ..dalam lebih kurang tak sampei 1thn keje , masing2 dah sibuk nak belajor kete ..sbb masing2 nk beli kete..=D

Saye , Azie , Ein & Ina pergi masuk kelas memandu same-same..Wanie & Kak Adeq pulak mmg dah pandai bwk kete & dah ade Lesen ..so we olls berempat jek la yg tergedik-gedik pegi..walaupun sy dah ade lesen motor tapi sy tak pandai bwk kete..so , bila dah ade kwn ramai2 nie , harus lah ambik peluang yg ade! tak le segan nanti belajor sorg2 kan ?



* gambar makcik google *


bermula kehidupan we olls..every weekend mesti ade kelas ..Sabtu & Ahad masing2 tak kuar..tetiap minggu we olls berdating dgn cikgu-cikgu kelas memandu jekkk ! adehhhh..dah le semenya abg-abg..=D

kadang-kadang tue , sian wanie yg tinggal kesorangan kat umah.. kelas ari sabtu & ahad stat dlm kul 2 ptg cmtue ..bangun tido , makan ramai2 dlu pastue baru siap-siap nk g kelas plak ..sib baik abg-abg dtg amik we olls kat Flet Ijau..we olls belajor kat Salak Tinggi nung ! mase tue masing2 mane ade kete ..so kelas memandu tue siap package ambil & hantar sekali ! eceh ...;) ..Pernah sekali diorg ambil we olls kat opis naik van buruk...bila azie kot yg nk tutup pintu van, tetiba pintu van tercabut ! kahkahkah...lawak wok !

2 org abg yg ditugaskan mengajar we olls..sorg we olls panggil Abg Lan & sorg lagi Abg Rongak ! sbb dia gg rongak..hehe..jahat betul..tp Abg Rongak selalu usik  we olls ! pastue selalu membebel kalo we olls trun lmbt..tapi Abg Rongak ambil alih tugas mengajar selepas Abg Lan cuti kawen...




sy masih ingat lagi cara-cara nk masuk parking cm gambo kat atas tue ...1st time sy buat, sy dah langgar tiang tue ! hihi...nasib baik ckit jek..tp Ein pun penah langgar jugak..siap terbalik tiang tue tau ! ;)

mase part bukit lagik la ! haha...kan xpandai imbang antara clush & minyak ..masing2 tekan minyak mcm nk pegi berlumba dah ! pastue bila clush dh lepas abes , tp minyak plak lupa nk tekan..sudahnya kete tue mengundur balik !! hahaha..kelako gila ..;) muka cuak abes bila kete dah stat mengundur !

pastue satu hal lagi bila sampei jek kat tempat belajor tue, masing2 berebut kete ..semenya jalan cepat2 semata nk ambik kete yg clush senang & xberat..yg selalu jadik mangsa ialah saye ! mesti sy dpt kete yg xbest..

pastue satu lagik , kalo time nk balik pun cmtue jugak..bila Abg Rongak sampei jek kemain lg diorg berebut, belari ke arah seat belakang ! sudahnya saye jugok yg kene duk sebelah Abg Rongak !! adehhhh..mmg mangsa keadaan betul..jahat tau u olls ! ;)


cume bestnya Abg Rongak nie bila dia cetuskan idea , eceh !..idea mengeluarkan tangan ikut tingkap semasa kete sdg berjalan..pastue tgn dihayunkan utk merasakan angin..mula-mula tue we olls pun pelik ape lah yg dia duk selalu buat..last2 we olls pun ikut sekali..bila naik kete dgn dia jek mesti buat same-same..cewah ! ce u olls bygkan..hihi..boleh imagine tak cmner ? =D   * xpandai la nk explain cmner kalo xde gambo nie kan *


pastue kalo time kete ckit, kene kongsi belajor kete..
ha , part nie la pengalaman yg paling mendeborkan ! dan yg paling sy ingat ! kahkahkahkah ( tp nk gelak dulu boleh ? )

mcm nie , 1 hari tue kete utk belajor ckit ..so we olls berempat kene kongsi ..Ina dengan Azie..Sy plak dgn Ein...1st sy kene belajor dlu..mase tue kiranya we olls ni dah kira expert la ckit ..=P so, cikgu takdek duduk dlm kete sekali..Sy dgn Ein dlm satu kete Kancil tu..

mase part bukit memang lepas ! smooth jekkk..pastue part masuk parking yg tiang byk2 tue , pun lepas..mmg tip top ! xdek 1 tiang pun kene..mase tue sy dah bangga lah ! Kemain Ein yg duk sebelah tue tukang jd cikgu sy ..=D

pastue masuk part utk buat corner laju2 tue , pun lepas ! ..bila dah setel part tue , sy kene bwk kete keluar dr zon corner ..mase nk kuar tue , adelah simpang kecil & tepi dia longkang..sy pun pulas la stereng cm biase ! tp hari tue ntah nape, kudrat dah habes kot ! tetiba gedebommmm ! sebelah tayar masuk ke dalam longkang ! adehhhhh ...sudahnya kete jadi senget sebelah cm nk terbalik tue..

muka saye time ni mmg cuak gila kan ? si Ein plak yg duk sebelah tue pun cuak jgk..sbb bhg dia yg masuk longkang ! pastue dia ckp ,

Ein : weh, bukak kunci pintu nie..
dakcik : ikut je arahan
Ein : biar aku kuar dlu weh, biar aku kuar dlu ..
dakcik : ?????? ( muka nak nanges dah )

hahaha..mase tue ingat ein nk tlg tarik kuar ke ape ke..rupanya nk selamatkan diri sendiri ! hahahahaha..

sy plak dh nk nanges..terpaku sorg dlm kete..nk kuar takut kete terus terbalik..last2 abg Rongak datang selamatkan saye..ibarat Tuan Putera dtg menyelamatkan Tuan Puteri ..eceh ! =P

lepas kejadian tue , Ein dan termasuk budak bedua tue mmg xnk naik dgn sy lagi..diorg takut kete masuk longkang lagik ! huh! hampeh ...=D

itu lah kejadian paling diingati oleh we olls..kelako pun ade..;)..balik dari kelas tue, masing2 berebut cerita kat wanie..wanie pun gelak same..adehhhh..malu mak jemah ! ;P

satu lagi kejadian mase tgh buat ujian dgn JPJ..mase tue tgh ujian Jalan Raya..part kite kene bwk abg JPJ jalan-jalan dgn kete tue ..ha, mase part sy memang cuak jgk..takut enjin kete mati paling utamanya ! hehe..tp sib baik smooth jek sy bwk..tp time nk turun dr kete , sy kene sign 1 kertas ujian JPJ tue ..tapi kene sign atas peha abg JPJ tue tau ! adehhh..nak tak nak kene sign la kan..kang xlulus pulok..ye dok ? atas peha pun atas peha la ! =D







after bebulan jgk la we olls belajor , barulah dpt lesen P..lesen ' L' dah boleh koyak cm gambo atas tue..;)



bila semua dah dpt lesen, org pertama amik kete ialah cikpuan aziera...kalo dlu selalu jln ramai2 naik bas takpun kete wanie..tp skg bila azie dah ade kete , so dgn dia lah plak..kalo g keje mesti tumpang azie..kan keje tempat yg same..pernah sekali sy dengan azie tersesat bersame ! gara-gara nk g Alamanda jek ..=D

pastue ein beli kete plak..dan seterusnya saye pun ade kete jgk..tp sgt jarang bwk kete ..hiks !

tp yg paling dikesalkan ,belajor same2, dapat lesen same2, tapiiiiiii...diorg lagi expert dari saye...sy jugok yg masih takutttttt bebenor nk drive lagik ! =P   * takut masuk longkang katenya ! *


kalo kete sy failed ! tapi kalo skuter mmg expert ! ;)



eh, ok la bye wokwok !




TQ for reading this !






p/s : ha, i dah byr hutang u ollss ! kemain bebulan baru siap entri nie tau..nk upahhhhhhh !! hehehe







Wordless Wednesday !



 assalamualaikum ...











p/s : my little helper kat umah ..;)






Tuesday, September 27, 2011

Kepohnya Raya ! ( Last part )



 assalamualaikum...


alhamdulilah , masih berkesempatan utk tulis kat belog ini..;) dan alhamdulilah akhirnya keje membaiki kereta we olls yg eksiden spt entri sebelum ini sudah pun hampir 80% ..

pintu kete yg rosak teruk sudah pun ditukarkan yg baru ..cermin kete pun yg baru..keje membersihkan sisa-sisa kaca pun dah setel sepenuhnya ...semua keje tersebut dibereskan oleh encik suami & kwn dia ..alhamdulilah , dpt kwn yg baik hati..encik suami ckp , ' kwn dia tlg dari A-Z..kwn mcm nie baru boleh dipanggil kwn yg betul2 kwn..xkira susah senang '..
saye ?? ape yg dpt sy tolong adelah membantu dari segi kewangan jek..nk tlg survey brg kete memang tak lah kan ? apetah lagi nk tlg baiki ...hihi..itu jek yg mampu sy tolong..lagi pun itu kete we olls ..same2 guna..kene lah bekerjasama.. at least ringan ckit beban encik suami .. ye dok ? ;)

cume benda yg jadik nie bertimpa-timpa pulak..dah la rodtax kete mati 23hb aritue..pastue eksiden plak jadi 21hb..ibarat sudah jatuh ditimpa tangga wok ! :(

tp alhamdulilah dah setel benda penting..tinggal nak cat pintu kete jek lagi..itu maybe buat kat KTN..murah ckit berbanding kat sini..lagipun abg ipar ramai kenalan kat sane..;) so bulan nie , saye harus berjimat cermat ckit..kene tahan nafsu shoping nmpaknye..=D


ok lah, satu benda dah setel..ade beberapa benda lagi yg belum setel..tapi takpe, pelan-pelan kayuh..nti lame-lame sampei jugok kan ?

kite masuk citer lain plak eh ..weekend aritue memang padat jadual ..jadual memenuhi perut ! hehe
ari sabtu malam , Jamuan Raya Kuarters we olls..hari Ahad plak , pergi Majlis sambutan Besday kwn opis encik suami..

Buat kat McD Bangi ...selamba jek we olls pegi sane naik kete yg rodtax dah mati..sib baik pak polisi tak tahan..;) ..kalo g tempat dekat-dekat xpelah kan , tp kalo jauh sgt smpei ke KL nung memang xberani lah..mcm hari yg same (Ahad) si cikpuan aziera ajak ke Zoo Negara..ish ! memang xberani la wok ! kang kene saman pulok ! adehhhh ...lg cari masalah  ...=P

moh la kite nengok gambo cik Sofea raikan besday rakan dia ,













 seronok dia dpt main ! suka tgk dia hepy skrg...alhamdulilah ..;)



eh , ok la bye wokwok !

pssssttttt ! sy dpt Fridge Magnet dari wanie ..walaupun tak dpt pegi Zoo , tp dpt souvenier dari sane pun kira ok sgt ! TQ wanie coz sudi belikan utk i..i suke suke suke sgt ! ;)






p/s : entri last utk episod Kepohnya Raya ! we olls...kan bulan Syawal yg mulia dah nak tinggalkan kite..sehingga ketemu lagi Syawal tahun depan...InsyaAllah ..;)





Monday, September 26, 2011

Majlis Jamuan Raya ! # 2



assalamualaikum & salam sejahtera ...


seperti yang dijanjikan dari entri sebelumnya ..=)
jom layanzzzzz gambo !




dakcik with kak nana...my lovey dovey sister !

some of menu that day !
* nie jek sempat ambik gambo *




mee kari ( potluck dari Zon Topaz )


berbagai jenis kek , kuih muih , desert ..( dari Zon Delima , Zon Topaz & Zon Zamrud )



wah ! kek batik ku ! eceh ! ;)




Kek utk sambutan Hari Lahir ..



Model Kek Batik ku  merangkap jejaka Romeo ..hehehe..saye panggil dia Encik Suhaimi (PPT) seksyen saye..dia duduk sorg-sorg kat luar dari bilik saye..dan dia jugak merangkap teman bergosip ku ! eceh ..



tukang sponsor cupcakes + brownies sedap !



my opismate ..;)



ni antara hadiah utk kakitangan yg sambut besday & yg bertukar opis...



Jejaka 'J'... hahaha
hari tu ramai betul org opis pakai baju kaler grey ..macam beli 1 percuma 5 jek ! =P

antaranya ,



my pegawai tanah


my Dato ' SUB bahagian , ( amboi ! selamba badak jek dakcik  buat peace gitu disamping Dato'..)



 my opismate ..kan saye kate mcm beli 1 percuma 5 jek ...opppps ! ;)



with my pegawai ..sporting habes ..;)


bersame hadiah besday ..


Kak Nana with her bosss..boss yg paling best & sporting di abad ini ! cewah ! ;)



bersama Datuk TKSU dan pegawai -pegawai ...



 meja VVIP



 meja tak VVIP ..=D

pastue sesi gedik santai with opismate & tetamu istimewa !! cikpuan masniza ..;)







 * usha ke tue ?? hiks ! *



tetamu istimewa we olls ! takde cikpuan masniza mcm tak lengkap BKP tau..;)





org kuat majlis !






Kak Zila with her new baby ..Aisyah..comel !



dan ,



Model Fareeda abad ini ! oppppps ! hahaha ( jgn termuntah plak wok ! )








 perbuatan khianat oleh kawan-kawan ku ! letak napkin kotttttt ! hahaha



pastue ramai-ramai gelak ! adehhhh..malu mak jemah tau ! =D



gambar Bahagian ..sebenarnya gambar nie candid ..diorg tgh susun kedudukan , tapi sy nak jugok terselit kat tengah-tengah tue ! ( walaupun bukan tempat sebenar ) ;)



Gambar Seksyen ...;)



sekian !

bye wokwok ! ;)





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails