I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Monday, October 31, 2011

sneak preview !


assalamualaikum ...;)





citer si korean gurl ;)



citer Xplorasi Inovasi


citer belon

citer si angry bird !

citer besday Qaseh




more stories coming later ! yehaaaaaaa !




p/s : penangan 2 minggu tak bukak belog! ;)






Thursday, October 20, 2011

Pre-Wedding & Adik Faizal Tahir * ehem *


 assalamualaikum & selamat petang ,


Weekend baru nie kan we olls balik kampung..ade hal nak settled..

sebenarnya hal keje kawen yg nak dibereskan..InsyaAllah , 11.11.11 nanti abg ipar sy ( pok akeng ) akan berkawen..

Sy adelah AJK buat hantaran & fotografi...eceh ! disamping kak bb & dady Fiq adelah leader nya..;)
Bila sebut pasal keje kawen nie , mmg byk la kejenya..itu ini..sy dulu pun dh penah merasainya pun! hehe..itu yg penat buat keje weekend baru nie masih tak hilang lagik sampei ke hari ini ! cewah..=P

hari Sabtu , we olls buat pre-wedd utk abg akem & anne..dekat jam 6 ptg baru kuar umah..utk dptkan sunset katenya ! ;) tugas sy adelah tukang mengikut diorg ! ;)

jom kita tgk gambar yg telah dirakam oleh Chillax Fotography !

Dady Fiq adelah Fotographer utama on that day ! * dakcik tukang angkat props jekk *

* Dady Fiq memang fotographer..dia menerima tempahan utk ape2 jenis fotosut..kalo berminat nk tgk hasil keje dia sila lah ke Chillax Fotography & kalo sudi follow la yek....=) *



Sesi Hari Pertama !


Lokasi : Peramu





sunset ..cantikkkk...





Sesi Hari Kedua !





Lokasi : Pantai Teluk Cempedak ( nk sunrise pulak )
 




Sebenarnya gigih we olls bangun pagi..mula-mula plan nk bangun jam 6 pagi..tapi terlajak pulak! last-last kul 7 lebih baru dpt kuar umah..sib baik matahari still nak naik..;)

sy pulak gigih jugak nak ikut pagi-pagi buta tue..termasuk si cik Sofea yg lebih eksited dari we olls ! bangun pagi, gosok gigi , salin baju, dengan mata sembap terus g jalan ! =P







 dah habes fotosut utk diorg tetiba terjumpa adik faizal tahir lah !


*


*


*


*


*

*


*


*


*


*


*


*


*


*



*



*



*



*


*


*




*
*



*












ni lah dia adik Faizal Tahir wanna be ! kahkah..=P






jangan marah ha u ollssss ! nak berangan sekejapppp..=P










Wednesday, October 19, 2011

Minat bola sepak dari kecik


assalamualaikum ...

kesinambungan dari entri sebelum nie ..hehe

mengikut entri lepas ini , kan si cik Sofea suka tgk ayah main bola ...so , utk kali nie sy upkan citer psl jiwa dia yg suka pada sukan bola sepak ! eceh ..;)

sebenarnya sy sendiri pun suka pada sukan bola sepak ! dari kecik selalu didedahkan pade dunia bola sepak ..ecece..maklum la ayah sy ialah seorg jurulatih bola sepak..adik laki sy sendiri pun kaki bola...

dlu sy pernah bercita-cita ingin masuk pasukan bola sepak pempuan ..dlu lah kan ? hehe..tp skrg mmg terkubur lah cita-cita tue ! mmg xkesampaian pung..hahahaha..pernah jugak berangan nk kawen dgn pemain bola sepak yg nsem ! hehe


so hidup skrg pun kawen dgn org kaki bola jugak ! adehhhh..mcm xboleh dipisahkan sy & bola kan ? haha...encik suami aktif main bola..dia sbg keeper..tu psl sy minattttttttt sgt kat KFCM!! eh ? hiks! 

bila dpt suami yg kaki bola nie kan tau lah..dlm seminggu 3,4 kali mesti dia ade game/trainee..ptg2 selalu lah xde..nk pulak skrg nie dia dah masuk main Liga KL..erm, weekend jek ade game..so kurangla menghabiskan mase ptg bersame ! eceh...ha, pdn muka diri sendri...huhu..

tp kan, pdhal mase zaman bercintan cintun tue kemain sanggup teman main bola tau ...setiap hari pun xpe..tp bila dah ade anak nie jarangggggg sgt dpt bg moral suport ! hehe..* jgn mare ha abg *..bukan ape , susah jgk nk kelek anak sampei ke magrib kat padang tue..kalo jarang g xpe..;) tp kan we olls tetap support ayah 99% tau !! =P  * lg 1% yg kurang tue sbb kdg2 emo bila ayah asek main bola tggl kami bedua * ;)

bila  dah ade anak ..rupanya anak pun terjerumus sekali dlm bola ...adehhhh..dpt anak  gugurl...tp, tak kisah gugurl ke boboi ke , kalo dh minat mama & ayah dia pd bola, xkemana jugak..ibarat kat mane lg kuah nk tumpah kalo x ke nasik ? kan ? ;)




I LOVE FOOTBALL ! yeay !


I lOVE MALAYSIA too !!



Dulu-dulu sy pernah impikan utk pakaikan anak sendiri dgn baju team bola..kalo boleh team yg paling sy minat..of corse MAN U !!! 4ever MAN U..eceh ..:) pastue kalo rmbut pjg , sy akan ikatkan rmbut dia buat tocang & of corse ade jambul di depan !! haha

dan skrg impian sy sudah tercapai ! ;) tp impian ayah jugak kan ? baju pun byk yg ayah belikan..betul tak abg ? hehe



semattt tak saye pakai jersi MAN U pastue pakai sepek pulok ?? ;)



senyummmmm ckittt !


wow ! posing ckittttttt..;)



now , Sofea dah ade 3 koleksi jersi bola..2 pasang jersi Mesia..1 pasang jersi MAN U..lepas nie xtau la beli ape plak kan ..

tp kan , ade jugak keburukkan dia..

sejak dah tau minat dia nie , kalo boleh tetiap hari nak pkai jersi bola ! pantang nmpak dlm almari ! mesti mintak nk pakai...kejap nak pkai baju MU..kjap nak pakai Mesia..adehhh ! pening jugak mak jemah nie..

sampeikan kalo dah abes stok baju tue , dia nk pakai yg dlm bakul kain kotor tue ha..hurm, tu yg xtahan ..

skrg dia dah jarang pakai ..sbb sy dah sorokkan baju tue !! hahaha..kejam mama dia..bukan ape , dia kalo nmpk baju bola , mmg xnk dh pakai baju ala-ala gugurl tue..jgn harap !

tue yg TERpaksa disorokkan...;)

tp kdg-kdg tue sy selalu bg pakai jugak..kesian..;) bila dia dpt pakai , mula la eksited kemain ! tak pun tgk we olls bedua pakai same mcm dia , lagilaahhhhhh dia seronok !

kalo jumpe org lain yg pakai kat mane2 , mesti dia sibuk ckp eh, samelahhhhh..;)

rilex lah mama ! baru mintak pakai baju jekk..bukan mintak main bola..=P





minat pade bola tak terhenti pade baju yg nk dipakai jek...minat bola dia termasuk pade tgk channel sukan ! nak2 pade channel bola kat Stadium Astro tuh...* sebjik mcm ayah ! kalo ayah nk tgk tv mmg xde channel lain  nk bukak..asek2 channel sukan !*..;)

ade 1 kes , 

time ptg pas balik keje..si encik suami xdek g main bola..tinggal la sy bedua dgn Sofea jek kat umah..beselah petang2 sy suke tgk channel 712 (Keeping up with Kadarshians)..;)pastue si Sofea nk tgk bola..dia tukar channel..sy pun tukar balik ke channel 712...pastue dia marah !

Sofea : Mama , nia nk tgk bola nie ! 
Mama : mama nk tgk nie...
Sofea : xyoh laaah..

Dia amik remote pastue sorokkan !!

saye mase tue bengang jekkkkk...=P


adeh, Sofea oh Sofea..awk tue gugurl..

tgk sape lg hover minat bola kan ? hahaha


eh, ok la bye wokwok !







anak beranak minat bola ! eceh =)




TQ for reading this ! ;)


p/s : kalo Sofea minat main music boleh la sy anto ke kelas music ..Tp kalo Sofea minat bola, xkan sy nk anto dia ke akademi bola kottttt ! eh ? xmungkin kan ayah ? ;)









Tuesday, October 18, 2011

Menemani anak tengok ayah main bola !!


 assalamualaikum & selamat petang !

semalam hari yang sibuk ! arinie pun ari yg sibuk ! bila boss dah outstation baru boleh bernafassss..lega mak jemah ! semua benda nk urgent katenya ! sampeikan takde mase utk diriku ..cewah..;)

penat balik kampung pun tak hilang lagik ! :(

okeh , nie kisah lame..maklum lah gambar nie dh lame uplod tapi takdek mase lg nk story & publish..asyik duk terperam baik dlm draft..hehe
rasenya dah dekat sebulan kot gambar nie..=P

Setiap petang Selasa & Khamis, encik suami ade trainee/game bola sepak...kdg2 dekat INSPEN..kdg2 jauh..kalo dekat2 boleh la joing ..tu pun jarang sangatttttt ..;)

kisahnya bila Sofea nampak ayah dia siap2 nak main bola , dia terus nak ikut ! sudahnya sy sekali terpaksa ikut! ;) ikutkan hati lg sedap baring kat umah ..penat wok bekerja seharian mencari rezki ! eceh...=P




mama menemani anaknya yg nk tgk ayah main bola !

bila ayah dah start trainee tue , sy bawak dia jalan2 sekitar padang bola ..sib baik ade jugak trek utk jogging & peralatan sukan kat situ..xdek la Sofea boring dan sibuk nk masuk padang !

kdg2 bila si ayah dah abes main sesi pertama tue , dia sibuk nk g kat ayah..nk dgr jugak komeng dari coach agaknya ! hehe
tak caye tgk nie ,




tetibe budak kecik terselit nk jugak interprame dlm pasukan !

ha , mcm tu lah keadaan bila Sofea tgk ayah main bola..bila org jerit , dia pun duk jerit..bila org kecoh-kecoh, dia pun sibuk tanye ape dia..

anak gugurl tapi minat bola ! pasrah jek mama ...;)




eh , ok la bye wokwok !






Friday, October 14, 2011

Berat sama dipikul, ringan same dijinjing !



 assalamualaikum & salam jumaat ..


sekejapan masa berlalu kan ? tup tup dah Jumaat..rasenya keje masih belum puas ! ecece..;)


Rabu kelmarin saye telah dipanggil utk gotong royong utk buat goddies bag ..maklumla sy AJK Hadiah..;) 
goddies bag ini untuk Treasure Hunt MOF sempena Hari Inovasi Kementerian..bahagian sy pulak adelah urusetia utk sukan nie..

Treasure Hunt akan berlangsung pd 29hb Oktober ini..(sabtu) ..dan itu jgk menunjukkan sy kene bekerja di hari cuti ye wokwok ! =)

AJK seramai 8 org..tp aritu 5 org jek dpt mengerahkan tenaga..* ni baru 1st part, blum masuk part hamper, dsb * adehhhhh penat mak jemah nanti ...=P





ini lah rupa goddies bag utk para peserta Treasure Hunt tu nanti..semuanya adelah 500pax !!

memang banyak mcm nak pengsan membuatnya ! tp disebabkan buat secara beramai-ramai , barulah dpt disiapkan dlm mase 2 jam..

bak kate pepatah melayu ' berat same dipikul, ringan same dijinjing ' ...
kerjasama tu penting ! kene tolak ansur..walaupun masing-masing penat buat keje , kita seharusnya tolong menolong ! tak berkira ..barulah org kate hidup berkat ! cewah ...;)

okeh, dh habes membebel..hehehe..tunggu jek la aritue berlangsung..InsyaAllah dlm mase 2 minggu lagik ..
Dan juga InsyaAllah, ptg nie saye & Sofea akan balik KTN ..juz two of us only ! encik suami tak ikut..ade game bola katenya ! bola lg penting kan ? opppps ! hahaha

we olls akan tumpang Kak Bb balik kali nie..balik sbb ade hal keluarga yg nak diuruskan ..so weekend kali nie di KTN ! yahoooooooo ....



Padan muka ayah kene tinggal !! huhu



Semoga ayah tak merindui we olls berdua ! ;)




eh, ok la bye wokwok !


p/s : arinie tak cukup tido , penat , mengantuk , gastrik + sakit hati ! =P





Thursday, October 13, 2011

Wordless Thursday !


assalamualaikum ..
 

 * wah ! kemain ade wordless thursday pulok ! =P *







kebetulan ada baju corak yg same dgn cikpuan aziera 
pastue terpakai pulok di hari yg same ! ;)




p/s : tak menahan tangkap gambor  kat celah hutan ! =P






Wednesday, October 12, 2011

Sesi Memenuhkan Perut yg Buncit ! ;)



 assalamualaikum ...


ari jumaat lepas , cikpuan wanie telah buat BBQ kat umh dia..ade meting kecik utk projek besar dan  sambil tue makan-makan..;)
kitorg nie kalo bab makan memang laju jek..=P

makanan utama adelah ayam BBQ , sosej, ketam...dan makanan tambahan amat dialu-alukan..kate cikpuan umah lah..;)

sesi berBBQ stat kul 8.30 mlm..




 mula-mula encik suami & pais adelah tukang membakar yek...encik suami cikpuan aziera & cikpuan ein lmbt sampei..pndai korg bajet mase yek! =P




berBBQ di luar umah cikpuan wanie..wah ! syok kan org ade tanah nie..boleh buat BBQ..boleh bukak pool utk budak2 mandi..boleh bercucuk tanam..wahai encik suamiku tak teringin ke suasana begini ? eceh ! ;)

 


dan inilah hasilnya ! memang lumayan kan ?? ;)

antara menu tambahan secara potluck...

 

 Nasi Goreng Wadie ....sbb ape ? sbb encik suami cikpuan azie yg masak kan ...;)


Bihun Goreng Wanie ...sbb ape ? sbb cikpuan wanie yg masak kan...;) hihi

sy ? erm sy buat puding cocktail yg xjadik..sbb lame dah xbuat jd lupa..=P
ein plak buat salad sayur...( sory gambar utk menu kitorg xdek, lupa nk snap )

 

pastue sesi bergambar...mase nie ein tgh sediakan makanan utk suami dia ..;) isteri mithali ..kitorg ??

 


bergambar syok sendiri..sampeikan azie nmpk separuh pun xpe..hahaha

beround-round jugak kami makan..sampei perut masing-masing mcm nk pecah..yg perempuan sambil makan sambil meting..yg laki-laki seronok tgk cerita Johny English sambil baring...huhu syok mereka kan ? anak-anak main sesama sendiri...

dlm kul 12 mlm baru ingat nak balik..like always la kan ? =P


ok abeh part ari Jumaat..kita masuk hari keesokannya plak..

Sabtu memang xdek aktiviti...pg2 dah g pasar beli barang-barang dapur..nk masak katekan...sbb dapur kat umah tue mintak dinyalakan apinya..hahaha boleh gitu ?

bukan lah, encik suami request nak makan ikan masak kicap..so idaman suami kene tunaikan..kang tak pasal-pasal meleleh air liur baby..eh ?? =P

lepas dah siap makan, sy tido..dah boring xdek ape nk buat..sampeikan Sofea pun ikut sekali tido round ke-2! hehe
bangun dari tido, tetibe teringin nk mkn kek batik plak..terus la gigih membuatnya..pung pang pung pang dah siap !




ok, tiba hari Ahad plak..
Ahad , we olls menghadirkan diri ke Majlis Kawen Aina..salah sorg my POLISAS fren..kat Perbadanan Putrajaya..mula-mula janji dgn cikpuan za, tp disebabkan dia xberape sehat, so bertiga jek la..

tu pun pegi dah lewat..kul 3.30 baru sampei kat dewan! nah ambik ko!! pegi-pegi dah xde org..:(

 


nie gara-gara cik Sofea bangun tido lmbt la..penat mak tunggu tau..tunjuk gaun cantik baru nk bangun! hurm, adehhhh..;)

 


bergambar sekeping dgn pengantin ! berseri aina..cntek ok! pelamin cantek , baju cantek , makanan sedap ...congrats Aina & suami...;)

 

dah salam pengantin & dpt souvenier terus balik..sbb segan lah, dah xde org..tinggal family pengantin jek..kalo g awal , boleh jumpe geng POLISAS ..:(

 

ni lah souvenier yg kami dpt ! kelassssss kau maria ! eh silap...kelasssssss kau Aina...! hihi


nmpk lain dari yg lain kan? tang 09. October tue..;) TQ aina..

balik kenduri tue , we olls balik umah salin baju & ikut cikpuan ein g umah maz plak..makan-makan lagi..hehe byk betul sesi memenuhkan perut walaupun dah lepas raya..;)
borak-borak sampei malam kot !like always kan dah mlm baru ingat umah..hihi
tu jek la cerita weekend..

eh, ok la bye wokwok ! ;)


Wordless Wednesday



assalamualaikum ...

muka baru anak dara ku ! setelah dipotong rambut & dibuat 'fringe'...









barulah korean gurl kan ? eceh ! ;)






Tuesday, October 11, 2011

sejuk perut ibu mengandung ;)


assalamualaikum & selamat petang ,

dah lame tak update psl si kecik Sofea tu kan ? ;)
nak cerita tp mase membataskan segalanya ..eceh !


nie kejadian berlaku mlm semalam ketika we olls dinner kat KFC ..
situasi : kat pintu masuk KFC 

Sofea : ayah , 'Allahumma bariq lana fima rozaktana wakina azzabanni'..

we olls mase tu dgr terus terharu sangat2 !!
wah , Sofea dah pandai bace doa makan lah ! full plak tue..cume ending dia jek tetiba banni..sepatutnya azzabannar kan ...


lepas pade tue, Sofea duk ulang bace sampeikan org depan meja kitorg tue pun dgr...;)


selalu kalo kt umah mmg kitorg bace setiap kali nk mkn, tp tak penah plak dia nak ngikut..tetiba semalam ms dia tgh masuk KFC tgk org makan terus dia bace...

nie mesti  belajar kat umah pengasuh baru dia..baru duduk 4 hari kat umah baru , Sofea dh pndai tunjuk skill baru...

mama terharu sayang ! hampir nk nanges ..=)







 
sejuk perut mama mengandungkan kamu ! =)

moga-moga kamu menjadi anak harapan kami..

amin......






Welcome back !


assalamualaikum ....


dah seminggu tak hapdet belog ini..bukak belog semata-mata nk ubah wajah baru jek , tu yg sampaikan nak blogwalking pun tak sempat ;)

tambahan pulok sejak minggu lepas memang saye agak bz...bz dgn keje , bz dgn hal peribadi..

byk jugak cerita yg nak diceritakan nie...tapi sy bagi entri warm-up dlu eh..
agak tak bz nti sy upkan satu-satu okeh ! =)

u olls tgk dlu gambar tuan belog okeh ;)
kot-kot ade yg dah lupa muka comel sy nie kan ? hahahaha





dah lame tak pakai tudung mcm nie..tetiba arinie terpakai pulok ! 
comel tak ? comel tak ? =P
* abaikan itam bwh mata tu yek *
uwekkkkkk ! nk muntoh wehhhh !
;)




Tuesday, October 4, 2011

Amanah & Tanggungjawab



assalamualaikum ,


hurm , permulaan bulan yang agak menguji ..
tak tau nak cakap mcmane ...
something happen .....
hanya yang boleh diucapkan ,

' Anak adalah anugerah Allah yang tak ternilai harganya ...bukan senang dimiliki dan untuk dimiliki ..............
Bila kita meletak satu kepercayaan pada seseorang yg menjaganya ketika kita sedang bekerja , tolonglah menjaga AMANAH itu sebaik mungkin..dan berTANGGUNGJAWAB ke atasnya...kita mempercayai sepenuhnya kepada mereka ..'





Ya Allah peliharalah anak ku Dania Qarmila @ Sofea ...Semoga dia sentiasa dalam keadaan yg baik-baik ..

aminnnn...mari kita same-same doakan kesejahteraan Sofea yek..=)



TQ in advanced ! ;)





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails