I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Friday, December 23, 2011

Last Day Bekerja di Tahun 2011 ...




Assalamualaikum & salam jumaat !



Checklist keje for  today !


Semua nak buat hari ini..Semua nak kene settled hari ini..Semua nak Urgent !

Sebab minggu depan saya & boss cuti seminggu untill new year !



p/s : dah 3 hari balik keje lambat..tapi tak siap2 jugak lg ! adoiiii la HRMIS kenape la kau nie lembap sgt???





Thursday, December 22, 2011

Perdana Menteri setuju tangguh SBPA

 

 

Perdana Menteri setuju tangguh SBPA - Omar Osman

 
22/12/2011 12:53pm




PUTRAJAYA 22 Dis. - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mahu pelaksanaan skim sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) ditangguhkan untuk dirunding semula dengan penjawat awam, kata Presiden Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS), Datuk Omar Osman.
Beliau berkata demikian kepada sekumpulan ahli kongres itu di perkarangan bangunan Perdana Putra selepas mengadakan pertemuan dengan Perdana Menteri di sini hari.
Omar dijadualkan mengadakan satu sidang akhbar di Universiti Putra Malaysia tengah hari ini berhubung isu itu. - UTUSAN






 p/s : baru jek dapat borang opsyen pagi tadi..;)




Wednesday, December 21, 2011

WW - tempahan pertama kek batik sbg hantaran














































































First  time buat kek batik utk dijadikan sbg hantaran kawen..
TQ cikpuan aziera sudi tempah kat i..;)


p/s : TQ to encik suami jgk sbb tlg isteri dia potong & ukur kek nie ! nti i belanja Prosperity eh  =)






Tuesday, December 20, 2011

Susu Dumex Dugro Fruit & Veg @ Susu Sayang Mama !


Assalamualaikum ...


BE Nufnangg sy yg sedang menari-nari kat bwh header belog nie ialah dari iklan Susu Dumex Dugro Fruit & Veg ..

Tapi Sofea panggil Susu Sayang Mama..ha sebab ape? sbb dia tgk iklan kat TV tu lah..iklan tu berjaya tarik minat budak2 kan ? eh termasuk mama dia sekali jugok ! hehe..Tapi kan iklan tu mmg best pun ! smlm keluar versi baru plak..yg ade lagu background Kau Ilhamku..so sweettt sgt bila budak dlm iklan tu ckp sayanggg mama pastu terus peluk mama dia..

Bila Sofea tgk iklan tue jek, harus berenti main..terus nk feeling2..paling best bila iklan tu dh habes dia terus ckp kat sy ' sayangggg mama' dan terus peluk ! oloh so sweet kan...pengaruh besar iklan kan ? ;)

Ok2, xnk citer lebih part iklan tu..bulan lepas , sy ade beli susu nie..nk la jugak try test utk si Sofea..lgpun dia asek duk mintak jek susu sayang mama..


Susu Sayang Mama

 Beli peket kecik jek dlu..kate nk test kan ..

Kali pertama minum susu dia ckp , (ayah yg bancuhkan)
Sofea : Ayah, susu ape nie ? xsedapp laaa..
Mama : Sedap lah..ni kan susu sayang mama..
Sofea : Ha? sayang mama ehh..

Pastu terus minum sampai habes...

Kali kedua & seterusnya ,

Sofea : Mama, nak susu sayang mama..
Mama : nak byk ke ckit ?
Sofea : nak banyak lah..sayanggg mama..

ha, kan nampak kat situ pengaruh iklan..hahaha

tapi sebenarnya susu tu sedap la jugak..penah sy test rase..cuma maybe Sofea rase lain ckit kot sbb dia kan minum susu Pediasure perasa VAnila..tp disebabkan dia suka iklan kat TV tue , terus dia nak minum..
Tambahan pulak khasiat susu nie bagus..u olls ce try mane tau anak-anak suka minum..;)











Susu Dumex Dulac -Langkah 1



Sebenarnya dolu-dolu Sofea pun minum susu Dumex jugak..mase umur dia 0 - 6 bulan tuh..boleh dikatekan serasi sampai umur 6 bulan..lepas tue tukar ke susu Bebelac sekejap..




Susu Pediasure yg Sofea minum skrg


Dan bila umur cecah 1 tahun , kene tukar susu lain..susu yg berasaskan soya & tumbuh-tumbuhan..Sbb penyakit ekzima dia tu lah..doc kate dia alergik susu lembu..bila minum susu lembu ekzima dia naik teruk..

So Paed cadangkan susu Pediasure Complete nih..Nutrisi Pemakanan lengkap katenya ! haha..harga pun boleh tahan ! haha lg..=P


Tp susu nie mmg bagus..bagus utk Sofea yg alergik mcm2 makanan..Paed kate wpon dia xmakan ayam, daging, telur ..dan hanya makan sayur-sayuran tp susu nie bg khasiat yg lengkap seperti dia makan ayam daging tu semua..cewah ! eh dah kenape larik topik nie ? iklan sekejap boleh kan ? ;)


Now, umur Sofea pun dah cecah 2 thn ++ so, antibodi dia dah leh lawan ckit penyakit ekzima tu..boleh upkan ckit jenis2 makanan yg dia boleh makan..cth skrg sy dah campur bg susu dia..
Dalam 1 hari tu, sy ade bg jugak susu lembu..ha, cthnya Susu Dumex Dugro Fruit & Veg ni lah ! tak pun senang panggil Susu sayang mama...=P

Mula2 takut jugak nk bagi, ye la Sofea kan alergik susu lembu..pastu plak  ade kwn2 sy suh try bg..ade yg kate sedap..anak dia suka..sy pun nk jugak la try ! sib baik Sofea suka ..


Tapi bila tetiap hari bagi, naik jugakla ekzima dia..tp ckit jek la..bila sy nampak naik tu, sy stopkan kejap bg susu sayang mama nie..bila kulit Sofea dh ok , sy sambung balik..Lgpun tetiap hari Sofea mesti mintak nk susu sayang mama tu...dia pun dah suka ! ;)

Anak suka , mama dia pun suka ! mekaceh Dumex ! hihi
So u olls boleh bg anak-anak rase..mane tau diorg terpikat mcmane Sofea terpikat tue..=P




sofea ckp : Sayangggggggg mama !


Mekaceh mama , ayah !


Eh, ok la bye wokwok !

Wah ! ade gaya mcm duta Dumex tak ? semangat buat promo kan ? haha




p/s : Moga BE Dumex nie bertahan lame..setakat nie earning dia paling tinggi...alhamdulilah..rejki ;)
Mekaceh Nuffnang ! Mekaceh u ollssss ! =)


gambar = makcik google 





Monday, December 19, 2011

Riang Ria Hari Jadiku - 26 tahun


Assalamualaikum..

Ape habaqqqq? eh tetibe masuk loghat utara ape kes ? hihi
ramai ke Monday blues arini ? ke lg ramai yg senyum sampei tinge ? hehe..maklumlah arinie kan ari masyukkkkk org gomen..=P * alhamdulilah, permulaan ari keje membawa rejki *

ok2, xnk citer psl gaji ke bonus ke plan nk abiskan duit ke..=) arinie , nk citer psl Riang Ria Hari Jadi ! amboii kan mak budak nie ! haha

Alhamdulilah, 15.12.11 (Khamis) lepas adelah hari tua sy..dah meningkat dari angka 25 ke 26 ! 
Alhamdulilah & terima kasih Allah S.W.T kerana memberi peluang utk bernafas sehingga ke hari ini..

We olls xde la nk celebrate beria bagai..buat majlis besar2 pun xde..juz makan2 anak beranak & kwn2 rapat..;) walaupun umur dah tua, tp tetapp ade surpriseeeeee ! haha

Jom kita tgk gambo Riang Ria Hari Jadi ku! cewahhh..=P





kek surprise pertama dari encik suami..dpt mlm sebelum ;)


esok pergi lunch Prosperity plak ! dgn kwn2 encik suami



kek kedua pun suprise jgk dr kak bb & dady Fiq..diorg belanja dinner mlm tu



pastu cupcakes dari Wanie ..hari keesokannya..;)


Okeh, hari Jumaat tue sambut dgn PF..exceli kira sambut 2 org sekaligus..Besday sy dgn besday Azie kan dekat2..sy 15.12 , Azie plak 17.12 ...so senang nk celebrate sekali kan ? huhu

kitorg makan kat Fish & Manhattan..lagi pun sy xpenah ke sini..nk try la jugak tmpat yg boleh tahan harga makanan dia..hihi


Cupcakes touching tempah kat boss wanie ! mmg sedap & syomel gila ! =P




 Antara makanan yg di'order' oleh we ollss..;)



Fish & Chip - Wanie

Small Gril 

Small Flame - Azie ( ha, mknan azie yg ade bako..bako tue )

Baked Fish - Dakcik
part bako makanan azie ! 1st time sy tgk teruja kot ! haha jakun kan ?


wah ! duta makanan =P

buat ucapan ckit kat kad besday

Mama Mia & Mama Nia..;)


inilah 2 org besday gurl !

kad & cup cakes..kebetulan sedondong ! gitu..haha




alhamdulilah...;)
eh ok la bye wokwok !
p/s : Thanx a lot  kpd yg bg besday wishes same ade kat belog dakcik nie or kat FB..sy aminkan semua doa2 u olls semua k ! ;)




Thursday, December 15, 2011

I Am 26 ...Alhamdulillah









15.12.11 is my birthday ...
Alhamdulillah ....



p/s : TQ encik suami for the suprise & ROXY present ! senyum sampai tinge ! =)





Wednesday, December 14, 2011

Wordless Wednesday - Hadiah Besday In Advanced !


 Assalamualaikum ,

* baru terima courier kat opis td *





Kad dari mama saye..touching wokkk !


1 utk Sofea..1 utk besday gurl..eceh !




p/s : Sayangggggggg mama ! ( intonasi mcm dlm iklan susu Dumex ) ;)






Tuesday, December 13, 2011

Melawat Tugu Negara untuk pertama kali ;)


Assalamualaikum ,


Hari Sabtu lepas , we olls sekeluarga keluar jalan-jalan ke Kolumpo ! hehe
Bukan ape, si Sofea tu memang dah pandai mintak g jalan skrg nie..bangun pagi, terus siap2 pakai suar jeans..sanggup tahan mata tak nak tido..kemain budak kecik tue !

Si ayah pun ape lg kan..sebagai upah sbb Ahad (esoknya) dia ade bola..so harus bawak anak & isteri kesayangan dia nie kuar jalan-jalan..supaya kami bedua tak masam muka..ha gitu ! hahaha

Mula-mula we olls ke Jalan Chowkit tgk kedai barang mainan..pastu singgah kat kedai motosikal beli helmet..

Pastu encik suami bwk jalan ke Tugu Negara..wah excited kot ! sbb 1st time dpt g sini..selalu tgk kat dalam TV jek..alah, dalam lagu-lagu Patriotik tu selalu ade..=)

Jom kita layan gambo ! like always lah kan? =)




bapak borek anak rintik !


mak borek anak rintik !

Bergambar kenangan kat tugu peringatan

Si anak yg pakai baju bola Mesia sampaikan si ayah pun terjebak sekali ;)

gaya peluk tubuh plak dah

kolam kat pintu masuk

Tugu Negara ! eceh mcm seme org tak tau plak kan ? ;)


Si Sofea yg takut kat Tugu Negara tuh..dia ckp dia takut org tu jatuh atas dia

Close-up ckittt ;)

Kene dukung Sofea sbb kalo tak dukung nti dia larik

Suka bebeno main kat tepi kolam nie..mama seriau jek !

Percubaan pertama mama nk amik gambo dgn Sofea ..tp hampeh dia boleh lari plak !

Percubaan kedua..pun same !


Pastu jalan ke Taman kat area bwh kwsn Tugu Negara

oloh dua beranak nie ! so sweetttttt

Motip ayah tuck-in baju Sofea gitu ! ingat boboy ke ?

Berenti rehat makan eskrem dlu !

Pastu terus sambung balik Fotosut

Sofea yg request okeh nak amik gambo kat sini..kemain !

Pastu Dady Fiq & Acik BB pun sampai

Terus buat sesi fotosut..jd model tak bebayar..hihi

Gaya pertama : baring cm nk rapping

Kedua : oh ! panasnyaa


Ketiga : konon2 pandang arah lain


Keempat : gaya bersin pun ada ! :)





Pastu sesi mama & ayah plak !



3 beranak..kalo tgk betul2 pic  Sofea tgh melompat time nie

Mama :)


 Lepas dah puas kat Tugu Negara, we olls ke Taman Tasik Perdana pulak..bawak Sofea main kat playground dan pusing2 tempat yg sekitar Taman Tasik Perdana naik keretapi..;)
Lagi pun sian dia, jarang sekali dpt pergi tempat macam nie..huhu



Suka bebenor dia dpt main !

Pastu naik keretapi pusing2 1 Taman Tasik Perdana..bayo singgitt ! hehe

3 Of us..Peace sokmo !

main buaian sampei senja !

Bye ! sehingga ketemu lagik Taman Tasik Perdana ! =)



p/s : jalan-jalan hari tue teringat mcm rombongan sekolah dlu-dlu..sbb melawat banyak tempat bersejarah..:) mekaceh ayah ! =)








LinkWithin

Related Posts with Thumbnails