I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Friday, May 18, 2012

Day 3 - Hari Shopping + Hari Makan Sedunia !






Sambung day 3 pulak ..
Hari Shopping di semua Factory Outlet yang ade kat Bandung..wow! semua?? pitam..

Tp gambar di setiap FO mmg sy tak amik..Hanya di FO pertama & kedua yg kami pergi saje..
Biase lah, yg 1st mesti tgh semangat..lepas tu dah kelaut cameranya ! haha

Tempat pertama pergi ialah di Rumah MOde..
fevret & most visited place ! =)







Bergambar dgn patung seksi kat luar..


Haippp Sopea pegang ape tu?? bese dia..haha


amboi encik suami..nak jugakkkkk!

Pastu sesi bergambar kenangan di signage Rumah Mode tanda pelancong kan..;P


Teh sekeluarga

Abg Akem+Cik Anne

Mommy + Dady Sopea

dakcik sekeluarga

Dakcik sorg..nk jugakkk..:P


Peace !

One Family ;)

Lepas tu marilah kite ke dalam utk menghabiskan rupiah ! hihi



Gambar kat pintu masuk..


Minta maaf yek ibuk2, tidak dibenarkan mengambil gambar di dalam rumah shopping ini ya! mekasih..;)
Pesanan penaja wok! hehehe

Pastu shopping la kami berejam-jam kat dalam..
Especially saya jadik gila bila masuk tmpt  Kidzone ! rambang mata nk pilih utk Sopea !
branded2, murah2 ya ibuk2 !


Dan Hasilnya !


Lihatlah ...;)




I LOVE SHOPPING AT RUMAH MODE !! =)

And then berangkatlah kita ke FO lain plak..;)





We olls ke Rumah BALI Factory Outlet..
Tak banyak hasil kat sini..sbb byk tempat lain lagi nk masuk..hehe






After di Umah Bali, time to isi perut..
Sekali lagi pilihan ramai Nasi Timbel..
Tapi versi di restoran lain plak..
nyummmy !






Nasi Timbel dalam bakul plak!

Hari ketiga kat sini baru dpt rase Teh Botol nie..


Teh Botol

Sopea gemar sgt mkn nasi nie..
tgkla aksi dia..







Sampai hirup mcm tu jek ...

Abes separuh pinggan nasi dia aritu..syukur ;)




ready nk jalan lagi!
  Lepas dah isi perut masing-masing, edisi shopping ke FO lain plak..Jom! tp gambar di FO lain tu mmg takde la yek..dh mls bawak camera..mmg nk tumpu kat shopping jek! hehe




Eh sempat lagi dia eh ! hehe


Muka penat tp mintak makan lagi...

Selepas syok jalan sane sini mcm xreti nk benti, tumit kaki pun xlarat nk jejak tanah..akhirnya akur dgn kepenatan..hihi next day repeat lg ye...:)

Time to dinner plak..kali nie takde dinner ala masakan padang..nak try rase Mee Bakso pulak..
So Pak Supir bawak we olls ke restoran mee bakso kat town..





Mee Bakso from Bandung ..

Rase mmg sedap..Begedil daging dia mmg besar..Dlm begedil ade sambal..ibarat kita ptong 2 begedil tu baru lah ia pecah meleleh! mmg yummmy..;)
tapi sy lagi suka makanan yg encik suami oder..Bakmie nama dia..gambar lupe amik..hihi

Sopea once again like it very much !
Siap makan dgn chopsteak ...Dady ajar sekali terus pandai...pdhal mama dia xreti wok! hehe



syok tgk dia makan berselera sekali hari tu..


Memang hari ke-3 nie hari shopping & makan sedunia kot !
Keje asek makannnnn jek..mane tak bolat bila balik dari Bandung..makanan pulak sedap-sedap..
sila lah salahkan makanan Bandung yg enak-enak yek ! =P



 * to be continued * 







7 comments:

-Sara- said...

haha, kelakar je tgk gmbr anak ngn bapak posing kat patung tu..

yg anak pgang teeett..

yg bapak lak peluk pinggang patung tu, haha..kelakar :P

LYAfrina said...

waaaa...syoknyer...byk tu shopping..
tertarik dgn pic sofea.. hik.hik..dia pegang aper tu??

Izan Ishak said...

jalan2...makan2...shopping2 mmg syok abis kan dakcik. suka tgk sopea yg makan dgn berselera tu. pandainya dia guna copstik. auntie pun tak reti tau.

kalau k.izan yg tgh memboyot perut ni mmg tak sangguplah rasanya. jalan2 kat mall aje pun dah tak larat... hehe...

axie said...

sofea makan pakai chopsteak?
sekali ajar dah pandai?
bijak ah..

wahida said...

rindu teh botol....
mmg layan teh botol ni...

Cho Zila said...

best wooooo akak tak nah lagi gi bandung cam ketinggalanje...
takper nanti sampai gak yerk..
dah lama tak update.. sibuk yerk.. akakpun lama tak singgah2 kat blog kawan2... sibuk gak ni.. harini cari masa...

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk meberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails