I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Monday, September 24, 2012

Rumah Pertamaku ~ Alhamdulilah





Alhamdulilah..
Syukur pada Allah S.W.T dengan limpah rezekinya ke atas kami sekeluarga..
Akhirnya wishlist utk memiliki rumah sendiri sebelum usia 30 tahun tercapai..
Syukur..
Rumah pertamaku..;)




No rumah 27 same dgn umur sy tahun nie..:)


Decision utk beli rumah nie memang tak pikir panjang..proses utk beli rumah ni pun tak makan mase yg lama..alhamdulilah selepas balik dari Bandung aritu, loan pun dah lulus..:)

Saya beli rumah di hometown sy..:) mane lagi kalau bukan kat Kuantan kan..
maklumlah dua2 org Kuantan sejati..hihi
esok2 nak balik duduk di Kuantan katenya..=)




End Lot..

Walaupun beli di Kuantan, tapi harga rumah skrg nie mmg boleh cekik darah..bayangkan rumah sebijik di Kuantan pun boleh cecah RM150k ke atas! woweeeee..mahalnye rumah skg..
Kalau di KL lagi lah kan..nak2 rumah kawasan di Putrajaya..
Ade yg harga cecah jutaan ringgit! fuhhhh lap peloh...




Walaupun rumah ni bukan seperti banglo mewah, cewah! tapi cukupla utk kami sekeluarga nanti..
bersyukur dgn ape yg ada..rezki yg dilimpahkan Allah..:)
Ade rezki lebih kita tambah ape yg patut..Tapi buat masa skrg, kami kan masih di Putrajaya..
So decide rumah ini dijadikan utk sewaan..=)
Beli utk mase depan katenya..InsyaAllah..

Erm, pada weekend baru-baru nie..iaitu 15/9/2012 berlangsungnye Majlis Doa Selamat & Kesyukuran..
Alhamdulilah berjalan dgn lancar...

Bacaan Surah Yaasin



Kawan-kawan mak mertua




Majlis dihadiri oleh kawan-kawan mak mertua sy, ahli keluarga & saudara mara terdekat..
Tak ramai kawan mak boleh dtg, sbb maklumlah minggu last Syawal..so byk jemputan di rumah lain..:)


Mak + Mak mertua sy..Org penting dalam family saya..;)





Kakak-kakak iparku..;)

Gotong royong di dapur..

Antara menu of the day..

Kebanyakan makanan adalah masak sendiri..gotong royong ahli keluarga..
Mekaseh semua yek! ;)




Goodies bag utk tetamu..

Mak Buyung ;)
Sopea ;)



Tetamu sedang menjamu selera..










Kaum lelaki makan kat dapur  



Sopea pun layan diri sendiri makan..mama dia sibuk katenya..;)


Syukur rezeki kami sekeluarga 


Alhamdulilah..syukur sangat-sangat..
Segala urusan rumah dah selesai..penat mmg penat oiii! byk benda nak kene settled..byk duit melayang! ;P
dari Zero to Hero! eh? hehehe
Penyewa rumah pun dah dapat..InsyaAllah awal bulan Okt dah stat duduk..

Time kaseh kami sekeluarga ucapkan kpd semua yg tlg bantu kami utk merealisasikan impian ini ..cewah!
khasnya kpd Abg Akem/Cik Anne/ Ma/ Mak yg byk membantu & menyokong kami 100% dalam urusan ni..
Jasamu dikenang..=)




eh, ok bai wokwok!



p/s : InsyaAllah, awal tahun 2015 nanti rumah encik suami pula siap..rezki anak-anak..syukur..:)








17 comments:

Zana Adieyza said...

syukur Alhamdulillah.. semoga sentiasa dimurahkan rezeki hendaknya...

The Lady Chosen said...

bagus2 dan bestnyer ain dah beli rumah... besar jugak tu XD

Intan said...

cantik umah dakcik ;) tahniah ;(

Intan said...

tahniah!! ;) slh ikon td ;)

aida yan'z said...

alhamdulillah..semoga dimurahkan rezeki ain yek...cantik umah ain...

dakcik said...

to all : amin..
Tq semua..=)

tEngQu said...

tahniah dakcik..murah rezki awk..ermm untung la dh ade umh..:-p

NURUL JAMIAN said...

Tahniah Ain cantik rumah

Kayna said...

Alhamdulillah. Best kan dapat rumah masih muda. Wow, murah lagi tuu harga rumah teres kat Kuantan. Kat KL nih, teres da menjangkau RM 500k++ da. Pergh.

Tengku Fauziana said...

syiok nyer dh beli umah..buka 1 tp 2 kn..umah hubby umah umah wak gak..hihih..
ana n hubby pn stil mencari ni..tp weols nk kt area pj la klu leh..almaklum la makbapa masing2 kt pj..hope de la rezeki kami nnti..aminn...

Nor Aireen said...

tahniah..best nye ada rumah sendri dah

Ema Junaiha said...

Alhamdulillah, ema pun beli rumah di kelantan..bila pencen mesti nak balik ke tempat asal kan..tp entahlah sempat tgg pencen ke tak..skrg ppun dlm proses nak apply tukar ke sana

Izan Ishak said...

tahniah dakcik! untung sgt sbb muda2 dah ada rumah sendiri. kami ni pun kiranya dah lewat jugalah sbb dah beranak 5 n umur 30++ baru merasa dok umah sendiri...

moga dakcik n family terus dimurahkan rezki ye!

waniepaez said...

syukur alhamdulillah u:) rezeki baby

waniepaez said...

syukur alhamdulillah u...rezeki baby:)

Mas said...

sebijik mcm design rumah mas...tp di kuala kangsar...bg sewa je..dakcik duk situ ke...bestkan..

axie said...

Bestnya dah ada umah.......hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails