I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Wednesday, October 10, 2012

Bandung Tour - Day 4





Wahh ! kite bersiaran lagi kisah Bandung Tour yang telah lame tertangguh tu! hikhik
Nak tunaikan hutang tertunggak katenya ! :p
Ok, jom start ! * tp sorry la kalo entri ni tak berape lengkap sbb story dh lame kan, byk lupa ;) *


Day 4

Bangun pagi mcm biase..boleh dikatekan awal jugak sbb ade misi uncomplished yg nk disambung! hehe








Bergambo dgn van baru

Al-kisahnya ari keempat kat sini, Pak Supir udah kasi tukar mobilnya ! dia bg kitorg naek van baru..yg lagi canggih & selesa ! kelasss Pak Supir..:)


Masing-masing pun xnk kalah bergambo! hehe

Pas bergambo like always tu, misi diteruskan..kali nie terus ke Pasar Baru pagi2 tu..sbb dh plan nak abeskan mase kat sane berejam-jam lamenya! haha kan 1st time g tu mcm kelam kabut je kan..so mase nie we olls nk balas dendam! cewahhh..

Sampai kat sane, berpecah la masing-masing..sorg ke barat..sorg ke timur..sy, encik suami & mak mertua ke gedung kain sekali lg..kali ni borong kain ela corak batik..masuk kedai ni, kedai tu..rembat kain jubah..rembat kain sulam..rembat itu ini..wahhh xsedor rupiah dh abes! hehe..tp paling dikesalkan lah, sy tak beli pun kain nk buat baju melayu encik suami & baju ry saye..huhu
memang tak terpikir lgsung tu..

Bila dah settled shopping, terus naik berkumpul kat tingkat atas..tunggu geng lain yg belum siap..hehe
mase tgh tunggu tu, si Sopea dah selamat tido! sian dia penat shopping..:p
Pak Supir pulak dtg bgtau tayar kete pancit..kene tukar dlu..so tunggu lagi dlm sejam..bila cmtu, sy & kakak ipar pjg langkah gi beli handbag plak..hehe..ade jek mata nie terpaku kt kedai handbag tau! :p



Tido mulut ternganga..

# sy & encik suami # mak mertua yg sporting


Akhernya selepas episod menunggu tu, Pak Supir bwk kami ke kedai makan..tuk brunch!walaupun mase tu dh petang.. hehe..Macam biasa ke restoran yg ade Nasi Timbel..;)
nak makan sepuasnya sebelum balik esok..



Sementara tunggu makanan sampai..gambo sekeping dua

Nasi Timbel versi lain pulak



Es Kelapa yg sedap bangat!






Jemput makan semua! hihi..mase mkn ni Sopea still tido lagi..lame betul dia tido..org angkat ke sane ke mari pun tak sedar..bungkus kan Nasi Timbel utk dia satu..mane tau bangun tido kang mintak nasi..huhu

Lepas makan tu, misi diteruskan ..kami ke Ciwalk sekali lagik..misi mencari wedges kat Roxy & Quicksilver..tapi sayangnya tak ade stok..so round lah kami cuci mata..Luckily Sopea dah bangun, change baju dia dalam van td..barulah segar ckit tgk dia..



Ni lah Pak Supir we olls..terbaek! highly recommended




Settled kat sane, kami sudah mau pulang ke apartement..dah penat seharian berjalan sakan ! hasil kali nie banyak & puas hati..sbbnya esok adalah hari last utk shopping di Bandung..so marilah kita pulang tgk hasil & buat kira-kira rupiah yg tinggal utk shopping  hari last..;)




Notis paling menarik minat! mula2 ingat maksud 'dilarang bicara keras2 ' tu dia xbg kite ckp benda keras cth cam gangguan hantu ke ape..rupanya abg ipar sy explain maksud dia 'jgn ckp kuat-kuat'..hahaha


* to b continued *




p/s : 1 part lagi pastu settled wok! fuhhhh..=D



4 comments:

Ema Blog said...

syoknya..cuti di bandung...

Zana Adieyza said...

wah, seronoknya orang tu cuti2 kat bandung.. mesti shopping sakan kan..

wahida said...

berhabis rupiah tu...mesti byk shopping...

LYAfrina said...

seronoknyer...mesti shopping sakan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails