I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Thursday, October 4, 2012

Sepetang di Pantai Batu Hitam, Kuantan




Hai wok!


Ni kisah weekend baru-baru nie..
Petang Ahad tu bawak Sopea jalan-jalan ke pantai..
Dia pun duk sebut nak main pasir so tunaikan lah hasratnye itu sebelum we olls balik KL..
Selalunya dia main pasir kat Pantai Teluk Cempedak (TC),
Tapi kali ni bawak dia ke tempat lain plak
Rasa angin pantai baru..huhu
Lagipun TC tu kalo weekend je penuh dgn org! nak parking pun kdg takde..tension i tau !

So, decide nak bwk g Pantai Batu Hitam (area Balok)
Mula-mula bwk Pantai Balok, tp cm tak best jek..huhu

So singgahla di Pantai Batu Hitam ni..=)



Sopea yg eksited main pasir..tp main air takut!

Tak ramai org pun..lagipun kat sini mcm tak sesuai sikit nak mandi-manda..
Sbb pantai dia banyak batu..tu sbb nama dia Pantai Batu Hitam kot! hehe
Byk batu hitam..sampai luka2 kaki ayah kan..:P


See? byk batu kan ..tajam ckit batu-batu dia

 Kalo diikutkan rasenya dah bertahun lamenya tak g sini..Mak sy pun ade ckp hari tu..
'Eh, dah lama ma tak dtg sini..berpuluh tahun dh!'..amboiiiii ..huhu
Pergi aritu dah berubah skit tempat dia..dah ade bangku utk lepak santai ptg2..gud2! :)



Pasir dia pun hitam


Sopea plak bukan nak main air sangat aritu..sibuk duk baling pasir jek..
Kalo ombak dtg kemain peluk erat kaki ayah dia..
takpun cuak nk dtg peluk saye..hihi penakot air rupenya!
Tp boleh la lepaskan hajat dia nk main pasir pantai..
kalau tak disebut-sebutnya nanti! hehe




Nia gems !

Sekejapan jek main air tu..sbb hujan dah turun..
Terus g mandikan dia & beredar dari situ...
Sehingga ketemu lagi Pantai Batu Hitam! ;)


eh, ok bai wok! 



p/s : Tak sabar nak tunggu Sopea dtg Putrajaya 18hb nie..Sopea cuti-cuti di KL selama 1 minggu..yahoooo!





7 comments:

Izan Ishak said...

tak pernah sampai lagi kat situ. ohhh... batu2 n pasir2nya sume hitam ye. unik!

ehhh... sopea dok kat mana skrg ni? tak dok ngan dakcik kat putrajaya ye?

dakcik said...

Aah..semenya kaler itam..huhu

Sopea kat kg skrg ni kak..lame dh..next year baru amik sekali dgn adik dia..InsyaAllah :)

Qhaifa Nur said...

seronok dapat mandi.....

tumpang hepi anak2 akan berada depan mata......

-Sara- said...

oo pantai bt hitam ek..kat ganu pantai bt burok..hihikk

aida yan'z said...

besar dah sopea...mcm kakak2 jerk..

Ema Blog said...

bulan 12 nak pergi kuantan ada gathering..hope tak hujan masa tu..dah lama tk pergi pantai batu hitam ni

Cho Zila said...

akak memang jarang gi kuantan.. pi TCpun sekalijer...
memang sangat hitam ... sesuai ngan namanya...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails