I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Tuesday, December 11, 2012

Cuti-Cuti Cameron to Sungkai (Felda Residences Hot Spring Sg.Klah)



Hai wok!

Al-kisah cerita nie mmg dah lame basi terperam terkedap dan sewaktu dengannya..hihi
Bulan Okt punya cuti-cuti ni..sy pun baru 6 bulan..perut kecik lagik berbanding skrg..eceh!
Like tahun sebelumnya, mesti ade family day trip utk opis encik suami..
kalau tahun lepas ke Linggi - Melaka..
So thn ni ke Cameron Highland - Sungkai (Felda Residence Hot Spring Sg.Klah)
Trip :
20 - 21 Oktober 2012

Moh kite nengok! 
* yg syoknya cik Sopea pun ade! yeay *




Kat  Cameron Higland


Kakak + adik

ahli-ahli rombongan ;)

Cameron Bharat



anak-anak kecik

eksited Sopea



Cameron Bharat # gigih turun ke ladang dgn perut membuyut tu!

Ptg dah bertolak ke Sungkai utk ke homestay..
Sbb malamnya nak buat BBQ pulak..
So BBQ time ! 
all the foods dibawak dari KL..gigih prepare kesemuanya..
tabik spring to all of them! =)












Steambot..nyum nyum
 So keesokannya, pagi-pagi ke Hot Spring Sg.Klah..



klik utk paparan jelas harga tiket masuk yek 

Tunggu turn nk masuk


Bergambo dlu



naik keretapi menuju ke kolam mandi





Sopea tgh bersin..ngam2 snap gambo ni hehe


Sopea yg eksited dpt mandi kolam utk 1st time! huhu

oohh! idung mengembang dgn jayanya!

pakaian mandi kami..siap-siap terus dari rumah

Keadaan kolam ( air sejuk )

Saya berani bawak Sopea mandi sini sbbnya kolam dia adalah dari sumber air semulajadi..sepertimana yg u olls tau sy mmg takut nak bagi Sopea main air klorin sbb takut ekzima dia naik balik..so kat sini mmg sesuai utk org mcm dia..huhu
Ade air panas..jugak dari sumber air semulajadi..
Al-kisahnya, mase berjalan di Cameron ari sebelumnya tu, kaki saya mmg sangat bengkak!
sbb maybe lame dalam kereta & byk  berjalan..
So the next day , saya rendam kaki & 1 bdn dalam kolam air panas dia dan alhamdulilah bengkak kat kaki mmg hilang..segala sakit belakang & urat semuanya hilang..kiranya mcm buat spa pulak..
Fuhhh lega sangatttttt ! bak kate Sopea..hihi

Tapi sorry la yek, sy tak amik pun gambar kat kolam air panas..dia ade byk kolam air panas..
Ade khas utk rebus telur & terus makan kat situ..
Ade khas utk rendam kaki jek..tp mmg panas la!
Ade khas utk rendam separuh badan jek..
Dan ade jugak khas utk rendam 1 bdn dan sesuai utk semua lapisan umur..sbb air nya tak hangat mane..so Sopea mmg sesuai lah..sy rendam kan dia 1 bdn..gonyoh2 sampai ke kepala dia..hehe eh phm tak gonyoh tu ape? hihi


bergambo kat muka depan dia

trademark mereka ! sy terkecuali dr melompat yek..kang xpsl2 terguling-guling ke bwh tebing! haha



Lepas puas berendam-rendam berpuluh-puluh kali * hoii bahase ape nie * hehe we olls pun berangkat pulang ke homestay..utk rehat & siap-siap mahu pulang ke KL..

Ha, satu lagi rupa homestay pun saya tak amik gambo..Al-kisah mmg ingat nak amik pas balik berendam tp tup tup ujan plak..so semuanya mcm tak sempat langsung nak bergambar kat muka depan homestay..
Tapi nak cakap la, homestay dia mmg tip top! cantik tak terkata..
kalau tak silap homestay ala-ala mcm rumah kat Felda tp versi moden! gituuuuu...hehe
Sbbnya besar, cntik, selesa, ade aircond, ade suasana kampung tp versi moden..fuhhh mmg sy suka sgt!!!


Around 6 ptg we olls bertolak balik ke KL..
kat highway jalan jem amat! tgh malam baru sampai kat umah..

Ape-ape pun percutian yg sgt best! nak repeat lagik ke sini..insyaAllah..:)




p/s : lega sangat pas balik berendam kat sini, Sopea takde alami alahan kulit..alhamdulilah ekzima dia takde menyerang..nanti kita boleh pergi lagi yek ..hehe




5 comments:

Ema Blog said...

sarat mengandung rupanya...enjoy tgk gambar

-Sara- said...

woww! bbq! bestnyaaaaaa! :)

ain bila due?

dakcik said...

ema: aah..tq =)

dakcik said...

sara :mmg best!! hehe
insyaAllah 24/1 0r 10/1..huhu

LYAfrina said...

comel je perut awk..bulat getel..

syoknyer ke CH... kteringin gk nk kesini

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails