I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Friday, December 7, 2012

Wedding Pakcik yg Bongsu di Kampung Pengantin, KL




Salam Jumaat!

Weekend lepas rombongan Family sy dari Kuantan telah dtg ke KL..
utk menghadiri Majlis Nikah & Kawen Pakcik sy yg bongsu..
Atau panggilan manjenya cupok..hehe

Jumaat lagi ahli fmly dah sampai..menginap di Homestay kat Ampang..
dekat dgn tmpt nak nikah..Nikah berlangsung pada Sabtu pagi..
di Masjid Ampang..




Tgh menunggu acara akad nikah


 

sebahagian ahli keluarga # kaum hawa ;)



Pengantin



Dah selesai akad ..sian cupok berpeluh sakan! hehe

Bergambar kenangan dgn semua adik beradik belah kami


Lepas selesai acara akad nikah & jamuan makan, kami balik ke homestay utk rest..
lagipun baru tghari..huhu
Ptg tu byk ms free..kebetulan sy nk ke Expo Baby di MidValley, so diorg semua nak joing sekali..
so mohla kite ke MidValley beramai-ramai..=)

Tapi sebelum tu kite bercamwhore dlu !
Bergambar kenangan anak beranak yg same muka same bentuk bak kate encik suami! hehe


Dari kiri : Dakcik , Mak sy (kakak sulung) , makcik (adik mak yg ke-7) & makcik (adik mak yg ke-6)
same tak ? same tak ? huhu

kemain masing-masing! hehe

ditaja by Fareeda..eceh ! =P


Lepas puas bercamwhore mohla kite ke destinasi dituju..
Jalan dari Ampang ke PJ kemain jem stoberi tak hengat! maklumlah hujan ptg tu..
Memakan masa yg lame jgk nk boleh sampai..sampai sesat barat! hahaha
maklumlah tourist guide pon jarang amat ke MidValley ni..
haruslah bila bwk rombongan ramai ni sesat !hahaha



bergambar di MidValley & The Gardens

Dah sampai di MidValley kemain org meramai ! penuh..maybe sbb ade Baby Expo tu kot..
sampai terus ke tmpt yg dituju..diorg yg lain ade berpecah..sy, encik suami & ma round2 dlm baby expo tu..
Kiranya 1st time jgk sy ke baby expo mcm nie..wowww byk pilihan menarik..tp sygnya beby stuff dah cukup list! hehe
Tp ade jugak rembat 1,2 barang..;) lgpun mmg dah aim breastpump..org kate berbaloi beli time expo cmni..

Lame jugak round2 dlm Midvalley tu..dalam kul 8mlm baru keluar..
So, sebelum balik isi perut dlu kat Bangi..oh yek diorg tido di umah sy (Putrajaya) mlm tu..
Bawak diorg jln-jln Putrajaya plak..maklumlah dtg pun sekali sekala kan..
Lagipun Majlis Sanding adelah pd hari Ahad malam..


Eh mlm tu tak sempat tgk bola..Malaysia VS Indonesia kan?
patutla jln jem yg amat nk masuk simpang Bukit Jalil tu..dpt tgk pun kat tv kedai mkn..tu pon skit je..
rugi..rugi..sib baik Malaysia menang..huhu

Sampai umah semua dah flat! jalan tak hengat td..terutama sekali mak buyung ni ha..adoi crem kaki..haha
Aktiviti ahad siang tu, masak nasi minyak , sedara dtg mkn , jln2 sekitar Putrajaya (singgah masjid besi) & then baru bertolak ke Ampang semula utk siap-siap kat sane..
Ayoyoyo sekali lagi jem stoberi !!!
stressss okeh!


Kul 7 mlm gerak secara konvoi 7 bijik kereta ke Kampung Pengantin ..
Ayoyo jem jugak ! stresssssss !

Akhernya 7 bijik kereta itu sampai dgn selamatnya..hehe walaupun ade jugak tersalah masuk simpang..:P

Ketibaan tetamu : 7.45mlm
Ketibaan Pengantin : 8.30 mlm
Jamuan makan : 8.45 mlm

Mohla kite nengok gambo yek ! yg tak seberapa ni..
maklumlah mls nk pegang camera gedabak tu..ni pun pakai nset ..mak buyung pening mlm tu..huhu


me + makcik



makcik sekeluarga

us lagi :)

makcik , sepupu , adik

adik + sepupu2

Family + Pengantin

Me + cupok 


ma + cupok

Banyak lg gambar sebenarnya..tp tak berapa cntik la..tak sharp..
ni selected picture je..jadila kan..kenangan =)

Dah setel semua, lebih kurang kul 12.30 mlm baru sampai di homestay..
dgn kami tido sekali kat situ..encik suami dh ngantuk..sy dah pening memusing..lastnya tido sampai pagi..
Isnin? EL..hahaha
Ahli family pon akan gerak balik ke Kuantan tghari Isnin tu..Semoga kite berjumpa lagi & dpt berkumpul dgn semua ahli keluarga mcm ni lagi! seronok! walaupun byk ragam ! sampai pening dibuatnya! hahaha 



To pengantin : Selamat Pengantin baru Cupok & Makcu !
Semoga kekal ke syurga..amin :)





p/s : welcome december ! kehadiran mung dinanti..eceh! =P




2 comments:

Qhaifa Nur said...

comel pengantin pompuan...cantik
selamat pengantin baru buat mempelai...seronok dpt jenjalan ramai2 nih...

-Sara- said...

sepesen je muka ain ngn makcik2 tu..hehe..blh jd model tudung fareeda :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails