I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Wednesday, December 19, 2012

15th December Every Year with ❤





Hai wok!

Walaupun 15 Disember dah berlalu selama 4 hari , cewah! tapi sy tetap nk abadikan date nie every year..:)
As u olls knows 15 Dec is my special date! every year ! takde 1 tahun pun date 15 nie tak muncul..haha
15 Dec 1985 i was born!
now i'm sweet 27 years old..eh sweet keee??

Okla, cikit ucapan utk diri sendiri..boleh kan wok? =P


"Selamat Hari Ulang Tahun ke-27 utk diri sendiri "
Semoga sentiasa murah rejki , pjg umur , diberkati dunia & akhirat
Dan juga semoga dapat melahirkan beby kedua dgn selamat, sihat & sempurna..
In Shaa Allah..
Amin :)



Hadiah tahun ini adalah hadiah hari jadi paling terbaek sy pernah dapat 
Paling touching
Paling surprised
Paling happy
wahh gitu! hehe

Nak tau sebabnya?

Sebabnya my little sunshine yg dtg dari Kuantan  surprised kan mama on that day!
Sangat unexpected!!
Very the touching..sob sob :')


Got surprised from her on my besday!


U made my day so beautiful & happy sayang!

no words can describe how i feel on that day! what a day! =)


Tu kisah on 15 Dec 2012..happy!
Walaupun no cake dr encik suami, haha tp kehadiran Sopea cukup buat hariku dipenuhi dengan keindahan! 


Lepas tu, sambut dgn 2 my besties plak!
Pada 17 Dec 2012..kat Garden Cafe Alamanda
Ni pon special date jugak utk Cikpuan Aziera yg dah lame menyepi dari belog! hehe

Bila besday dekat-dekat nie, harusss sambut sekali..




dpt kek dari cikpuan Wanie..TQVM wok!

Besday gurl jugak nie :)




Moment-moment 2 besday gurl ! sweet 27 :)


Wish utk Cikpuan Aziera ,

"Hepy Birthday yg ke-27 wok"
Semoga pjg umur, murah rejki, diberkati dunia &akhirat, 
bahgia disamping org yg tersayang..

psttt : ucapan kat wasap lg hover kan? hehe
LUV U so much! xoxo..

TQVM to wanie kerana sponsor besday kami.:) LUV U!





eh, ok bai wok!
nak g check-up plak..:)


p/s : Sopea dtg tghari & then balik semula ke KTN mlm tu jugak..dtg mcm dlm mimpi! 



Thursday, December 13, 2012

Go Harimau Malaya !




Wah kemain tajuk kannn
Pulak tu gambar first tak menunjukkan sokong Malaysia pun..:P
Cik Sopea & Cik Anne pakai jersi Chelsea lagik..hahaha
Nak buat cmne, pengaruh Chelsea Pok Akem kuat ni..Sopea dh 'terjual' ke Chelsea..hihihi

Eh, fedulik la kan..ni gambar latest Sopea..
dikirim khas dari kampung  nu jauh disane..;)
olololo ! windunyeeeeeeee dia....



kemain pose!

Kalau ade dia ni konpem meriah tgk bola kt umah !
hari tu col mase game Mesia lwn Singapore pun kemain tak nak ckp..nk tgk bola katenya! amboiii
Tak sabar nak tgk semi final kedua mlm ni !
berdebar-debar plak jantunghatiku ! 
Eh, sy dah beli tiket ! nk tgk live tuuuuuuuu! 
pecaya tak ? dgn perut membuyut nk fly ke Bangkok?? haha

Eh, u olls ni konpem la tak kan..sedangkan Semi-Final(1st) kat Stadium Bukit Jalil pun tak mau nye nk pergi..
Org takut nak bawak sy tau !!bkn sy yg tak nak pegi..eceh!
Takut sbb kang terbersalin dlm stadium tu..dah kene isi nama Jalil..hahaha 

Tak kesahla, tgk live kat tv pun ok what? janji live..hiks!
Go Harimau Malaya ! Go ! Go!
dgn trademark ' Menang atau Kalah kami tetap sokong Harimau Malaya '..eceh! ;P





Memori tgk bola kat stadium ! misss that moment!





Tuesday, December 11, 2012

Cuti-Cuti Cameron to Sungkai (Felda Residences Hot Spring Sg.Klah)



Hai wok!

Al-kisah cerita nie mmg dah lame basi terperam terkedap dan sewaktu dengannya..hihi
Bulan Okt punya cuti-cuti ni..sy pun baru 6 bulan..perut kecik lagik berbanding skrg..eceh!
Like tahun sebelumnya, mesti ade family day trip utk opis encik suami..
kalau tahun lepas ke Linggi - Melaka..
So thn ni ke Cameron Highland - Sungkai (Felda Residence Hot Spring Sg.Klah)
Trip :
20 - 21 Oktober 2012

Moh kite nengok! 
* yg syoknya cik Sopea pun ade! yeay *




Kat  Cameron Higland


Kakak + adik

ahli-ahli rombongan ;)

Cameron Bharat



anak-anak kecik

eksited Sopea



Cameron Bharat # gigih turun ke ladang dgn perut membuyut tu!

Ptg dah bertolak ke Sungkai utk ke homestay..
Sbb malamnya nak buat BBQ pulak..
So BBQ time ! 
all the foods dibawak dari KL..gigih prepare kesemuanya..
tabik spring to all of them! =)












Steambot..nyum nyum
 So keesokannya, pagi-pagi ke Hot Spring Sg.Klah..



klik utk paparan jelas harga tiket masuk yek 

Tunggu turn nk masuk


Bergambo dlu



naik keretapi menuju ke kolam mandi





Sopea tgh bersin..ngam2 snap gambo ni hehe


Sopea yg eksited dpt mandi kolam utk 1st time! huhu

oohh! idung mengembang dgn jayanya!

pakaian mandi kami..siap-siap terus dari rumah

Keadaan kolam ( air sejuk )

Saya berani bawak Sopea mandi sini sbbnya kolam dia adalah dari sumber air semulajadi..sepertimana yg u olls tau sy mmg takut nak bagi Sopea main air klorin sbb takut ekzima dia naik balik..so kat sini mmg sesuai utk org mcm dia..huhu
Ade air panas..jugak dari sumber air semulajadi..
Al-kisahnya, mase berjalan di Cameron ari sebelumnya tu, kaki saya mmg sangat bengkak!
sbb maybe lame dalam kereta & byk  berjalan..
So the next day , saya rendam kaki & 1 bdn dalam kolam air panas dia dan alhamdulilah bengkak kat kaki mmg hilang..segala sakit belakang & urat semuanya hilang..kiranya mcm buat spa pulak..
Fuhhh lega sangatttttt ! bak kate Sopea..hihi

Tapi sorry la yek, sy tak amik pun gambar kat kolam air panas..dia ade byk kolam air panas..
Ade khas utk rebus telur & terus makan kat situ..
Ade khas utk rendam kaki jek..tp mmg panas la!
Ade khas utk rendam separuh badan jek..
Dan ade jugak khas utk rendam 1 bdn dan sesuai utk semua lapisan umur..sbb air nya tak hangat mane..so Sopea mmg sesuai lah..sy rendam kan dia 1 bdn..gonyoh2 sampai ke kepala dia..hehe eh phm tak gonyoh tu ape? hihi


bergambo kat muka depan dia

trademark mereka ! sy terkecuali dr melompat yek..kang xpsl2 terguling-guling ke bwh tebing! haha



Lepas puas berendam-rendam berpuluh-puluh kali * hoii bahase ape nie * hehe we olls pun berangkat pulang ke homestay..utk rehat & siap-siap mahu pulang ke KL..

Ha, satu lagi rupa homestay pun saya tak amik gambo..Al-kisah mmg ingat nak amik pas balik berendam tp tup tup ujan plak..so semuanya mcm tak sempat langsung nak bergambar kat muka depan homestay..
Tapi nak cakap la, homestay dia mmg tip top! cantik tak terkata..
kalau tak silap homestay ala-ala mcm rumah kat Felda tp versi moden! gituuuuu...hehe
Sbbnya besar, cntik, selesa, ade aircond, ade suasana kampung tp versi moden..fuhhh mmg sy suka sgt!!!


Around 6 ptg we olls bertolak balik ke KL..
kat highway jalan jem amat! tgh malam baru sampai kat umah..

Ape-ape pun percutian yg sgt best! nak repeat lagik ke sini..insyaAllah..:)




p/s : lega sangat pas balik berendam kat sini, Sopea takde alami alahan kulit..alhamdulilah ekzima dia takde menyerang..nanti kita boleh pergi lagi yek ..hehe




Friday, December 7, 2012

Wedding Pakcik yg Bongsu di Kampung Pengantin, KL




Salam Jumaat!

Weekend lepas rombongan Family sy dari Kuantan telah dtg ke KL..
utk menghadiri Majlis Nikah & Kawen Pakcik sy yg bongsu..
Atau panggilan manjenya cupok..hehe

Jumaat lagi ahli fmly dah sampai..menginap di Homestay kat Ampang..
dekat dgn tmpt nak nikah..Nikah berlangsung pada Sabtu pagi..
di Masjid Ampang..




Tgh menunggu acara akad nikah


 

sebahagian ahli keluarga # kaum hawa ;)



Pengantin



Dah selesai akad ..sian cupok berpeluh sakan! hehe

Bergambar kenangan dgn semua adik beradik belah kami


Lepas selesai acara akad nikah & jamuan makan, kami balik ke homestay utk rest..
lagipun baru tghari..huhu
Ptg tu byk ms free..kebetulan sy nk ke Expo Baby di MidValley, so diorg semua nak joing sekali..
so mohla kite ke MidValley beramai-ramai..=)

Tapi sebelum tu kite bercamwhore dlu !
Bergambar kenangan anak beranak yg same muka same bentuk bak kate encik suami! hehe


Dari kiri : Dakcik , Mak sy (kakak sulung) , makcik (adik mak yg ke-7) & makcik (adik mak yg ke-6)
same tak ? same tak ? huhu

kemain masing-masing! hehe

ditaja by Fareeda..eceh ! =P


Lepas puas bercamwhore mohla kite ke destinasi dituju..
Jalan dari Ampang ke PJ kemain jem stoberi tak hengat! maklumlah hujan ptg tu..
Memakan masa yg lame jgk nk boleh sampai..sampai sesat barat! hahaha
maklumlah tourist guide pon jarang amat ke MidValley ni..
haruslah bila bwk rombongan ramai ni sesat !hahaha



bergambar di MidValley & The Gardens

Dah sampai di MidValley kemain org meramai ! penuh..maybe sbb ade Baby Expo tu kot..
sampai terus ke tmpt yg dituju..diorg yg lain ade berpecah..sy, encik suami & ma round2 dlm baby expo tu..
Kiranya 1st time jgk sy ke baby expo mcm nie..wowww byk pilihan menarik..tp sygnya beby stuff dah cukup list! hehe
Tp ade jugak rembat 1,2 barang..;) lgpun mmg dah aim breastpump..org kate berbaloi beli time expo cmni..

Lame jugak round2 dlm Midvalley tu..dalam kul 8mlm baru keluar..
So, sebelum balik isi perut dlu kat Bangi..oh yek diorg tido di umah sy (Putrajaya) mlm tu..
Bawak diorg jln-jln Putrajaya plak..maklumlah dtg pun sekali sekala kan..
Lagipun Majlis Sanding adelah pd hari Ahad malam..


Eh mlm tu tak sempat tgk bola..Malaysia VS Indonesia kan?
patutla jln jem yg amat nk masuk simpang Bukit Jalil tu..dpt tgk pun kat tv kedai mkn..tu pon skit je..
rugi..rugi..sib baik Malaysia menang..huhu

Sampai umah semua dah flat! jalan tak hengat td..terutama sekali mak buyung ni ha..adoi crem kaki..haha
Aktiviti ahad siang tu, masak nasi minyak , sedara dtg mkn , jln2 sekitar Putrajaya (singgah masjid besi) & then baru bertolak ke Ampang semula utk siap-siap kat sane..
Ayoyoyo sekali lagi jem stoberi !!!
stressss okeh!


Kul 7 mlm gerak secara konvoi 7 bijik kereta ke Kampung Pengantin ..
Ayoyo jem jugak ! stresssssss !

Akhernya 7 bijik kereta itu sampai dgn selamatnya..hehe walaupun ade jugak tersalah masuk simpang..:P

Ketibaan tetamu : 7.45mlm
Ketibaan Pengantin : 8.30 mlm
Jamuan makan : 8.45 mlm

Mohla kite nengok gambo yek ! yg tak seberapa ni..
maklumlah mls nk pegang camera gedabak tu..ni pun pakai nset ..mak buyung pening mlm tu..huhu


me + makcik



makcik sekeluarga

us lagi :)

makcik , sepupu , adik

adik + sepupu2

Family + Pengantin

Me + cupok 


ma + cupok

Banyak lg gambar sebenarnya..tp tak berapa cntik la..tak sharp..
ni selected picture je..jadila kan..kenangan =)

Dah setel semua, lebih kurang kul 12.30 mlm baru sampai di homestay..
dgn kami tido sekali kat situ..encik suami dh ngantuk..sy dah pening memusing..lastnya tido sampai pagi..
Isnin? EL..hahaha
Ahli family pon akan gerak balik ke Kuantan tghari Isnin tu..Semoga kite berjumpa lagi & dpt berkumpul dgn semua ahli keluarga mcm ni lagi! seronok! walaupun byk ragam ! sampai pening dibuatnya! hahaha 



To pengantin : Selamat Pengantin baru Cupok & Makcu !
Semoga kekal ke syurga..amin :)





p/s : welcome december ! kehadiran mung dinanti..eceh! =P




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails