I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Wednesday, May 15, 2013

Hye! I'm Very Super Duper Busy






^ __ ^

nak taip ape ni eh? hurmmm nak taip eh? hurmmmmm..*pk jap*









hehehe, mcm dah xpndai nk cerita kat sini lah..;P amboiii kemain kan! lost idea tau..sib baek pasword nk log in igt lagi..tu pun dh tertulis dlm diari..kot-kot terlupa mcm ni lah..kalo terlupa selak balik diari..hihi

lame betul tinggal dunia belog! skrg zaman makin canggih..instag la, keek la, tweet la, we chat la, wassap la, line la..ish byk tau! tak tekejar wok! belog pun makin lame makin sunyi..fb je la pon kalo berupdate ckit..instag pun tak selalu..kalo chat kat wassap jap ilang jap ade..hihi..

maklumlah i'm very super duper bz mcm tajuk atas tu..hahaha

Sy start kerja 17/4/2013 ritu lagi..kat sebulan dah keje..naik-naik keje mmg super duper bz..sepanjang keje 3 minggu tak sempat langsung nak bukak intenet..mmg 100% focus on kerja! hahaha kemain..bru terase pekerja cemerlang sangat! hahaha sangat lah kan..;P

Anak my boss nak kawen..itu yg bz..walaupon ambik keje dh halfway tp still lg byk benda nk buat..TQ kak ida tlg settled yg awal2..huhu
every day mengadap kad jemputan yg xabes2 tu..keje opis lg..tu pon skip dlu mane yg xurgent..nk turun tgk anak pun xsempat kalo lunch hour tu..fuhhh!

Now, wedding anak boss pun dh lepas ari sabtu lepas..legaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sangattttttttttttttttt! * pjg kan taip lega tu..hahaha..
tu menunjukkan betapa leganya hati , perasaan & mental fizikal sy..hihi
Ni pun boss g kusus seminggu, bru lah leh tgk donia jap! bru leh baca gosip kat rotikaya yg mane berbulan dh tertinggal tu..bru tau ape perkembangan terkini kat donia media sosial..cewah! baru tau ape tu gwiyomi..ha tgk skg bru tau gwiyomi tu ape..kesian kan?  bobo pun bru kenal..tu pon encik suami yg tjuk video kat u-tube ritu..hahaha tu rupanya bobo yg pemes wat parodi..wat malu jek dakcik oii! mmg tertinggal train gerabak ke berapa ntah..


Mane tak nye u olls, meh nk cerita ckit! hehe..kalo ms dlm pantang tu 24/7 dgn anak-anak kt umah..celik mata cargas wat keje itu ini sampai mata pejam balik..esok pun mcm tu..mane ms nk online..nk tgk tv pon payah tau..tp kalo citer Broken Vow mmg sy sempatkan jugak duk dpn tv smpai sejam..;)
Tp ade la jugak kalo wekend encik suami bwk kami jalan-jalan..tu pun kalo jadual dia tak penuh..maksudnya kalo dia takde game bola..takde wat ref..takde keje sdri..
kalo duk umah je terperuk sampai seminggu mmg mati kutu lah! merajuk smpai berhari-hari pun boleh jd! haha

Bila dh naik keje, bz la pulak..tghari kalo sempat tgk zara kat nursery bg bf..mmg full la schedule..bila anak dah dua ni, mmg totally change..boleh dikatekan 99.9 %..gituuu!bru anak dua, kalo bertambah lg xtau laaaa..:P

Ok, kita masuk bab anak-anak plak..td hal mak..byk kan pot pet pot pet..ptutla encik suami ckp sy kuat membebel! huh!

Sopea n' Zara skg duk kat nursery opis..syukur dua2 okey..mula dlu jek Zara ade wat perangai ckit..tido mcm susah ckit..ni kira dh ok ckit pengasuh ckp..
Kalo si Sopea plak dia mmg eksited nk g skool..tp mslh besar dia kalo tak kena hari bangun pagi mesti nk nanges..hadoi..tp sib baik jap je dia nanges..pas dh siap mandi dah okey..tp kene ikut peel dia lah..bju nk pilih sdri..kalo kita pilih ade je xkena..

Kalo tetiap pagi tu si kakak encik suami yg siapkan..si adek mmg sy yg siapkan..kalo terlambat bangun tu mmg berkejar-kejar wok! pg2 dah berpeluh...wpon bangun awal ttp nak bekejar-kejar! penatttt!

pas siap diri sdri, siapkan adek..siapkan bekal air milo utk kakak bwk kat nursery..beg2 dh siap mlm lagi..mcm tu lah setiap pagi..smpai opis pun ngam-ngam jek..punch dlu bru anto nursery..
sampai nursery tidokan adek dlu bru naik opis..kdg awal kdg kul 9 bru ade kt opis..tgk pd keadaan dua org budak tu..kdg si adek wat xnk tido..kdg si kakak xnk duk nursery..hadoi..sib baek la anak-anakku..ku hadapkan jua..cewah!

lunch hour turun tgk adek nk bg bf..kalo sempat turun..kalo tetiba lunch tu nk kuar xturun la tgk dia..mcm tu lah bila keje..hectic!

Balik keje, si encik suami tiap ptg xdek..ade game lah, ade ref lah.mlm bru jumpa..bila kt umah like always lah, wat itu ini..mcm keje xpenah abes..

agaknya mcm tu lah mak kita dlu..keje cri duit lg, balik jg anak lg, jg suami lg, jg rumah lg..fuhh penat tp berbaloi org kata..sy ni kdg stress kdg okey..depend pd kakak la..dia kalo kat umah kdg elok..kdg suka wat perangai..hadoi lah..adek pun same..tido tu nk berenjut sokmo..nk wat keje pun terkejar-kejar wok! tu yg kul 9 lebih or 10 dh masuk tido..penatttt..

Zara skg pun dh boleh niarap..cpt ckit dr kakak nya dlu..

kalo bab masak plak..dh lame sy gantung kuali! hahaha..tak sempat lah..kalo encik suami ade kt umah boleh la wat keje lebih ckit..masak ke kemas ke..ni  dia selalu xdek..mmg nasi bungkus la sokmonye..tak menang tgn..still lg nk sesuaikan diri beranak dua..kdg dpt duduk sekejap pun rs legaa sgt..

hehe, pjg tak sy bebel? 
oklah, sambung next entri la pulak yek..penat dh taip..ade mase sy sambung story lg..;)

Jom tgk our latest picture! kot-kot ade yg rindu..hihi






# Sopea - bln 6 ni dh 4 years old # Zara - 18/5 ni dh 4 months




yours truly..#dakcik n' Zara.;)


ok, bai wok!




1 comment:

-Sara- said...

ye ain...sara pon cmtu masa memula beranak 2 dulu..rasanya normal kot..dilema ibu beranak 2..hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails