I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Tuesday, October 8, 2013

Vietnam Trip - Day 2



Okey masuk Day 2 pulak..

Bangun pagi masing-masing dh segar..we olls bfast kat bilik je..buat air milo..roti sapu kaya..maggi kongsi dgn encik suami..*berjimat katekan*

Hari kedua sambung shopping lagi..
Kali ni di Benthan Market..

Sebelum tu, bergambar dlu kat Lobi Hotel..
Like always sementara tunggu geng cukup korum ;)




# candid..terkezut makcik kt blkg tu..comel sgt! haha


geng ladies


makcik tu wat muka comel lg..haha

Kak Qila & family


Dakcik & encik suami..alah, mcm xkenal kan? :)



alah, anak makcik pun suka tgk we olls ke? erkkk? menyampah!



geng ladies

Dgn Nik..kwn opis encik suami.#preggy mommy




Nik & Hubby..dia la tourist guide we olls..dia dh hafal jln HCM ni..:)

Peace @ Day 2



Glemer makcik blkg tu kan..setiap gambo ade dia..hahaha



Budak2 sibuk nak main kt luar




Pinjam motor nk bergambo


Anak Nik..Puyie comel betul!



tgk je org main kt luar

Senyum encik suami..nak teman wife shopping kan? hihi
Bila dah cukup korum, mohla kita ke Benthan Market..
Pergi pagi-pagi bagus..dia bg murah sbb pembuka rejki org Mesia panggil..hihi
Pergi ke sane jalan kaki je u olls..dekat je pon


Peace!
Yeay dah sampai tempat dituju..
Rambang mata wok!
Saya memang dah aim kain cotton..Nak beli banyak banyak banyak banyak..hahaha
* ye la tu banyak *

Beli gaun anak-anak..murahhhhhhhh !

muka depan Benthan Market # bkn gambar blkg org bedua tu yek..haha


Tu tgk camera tuuuuuu! kata dakcik..

Pilih-pilih

pilih lagi
kain buat jubah

lagi dan lagi

Actually, we olls gerak berasingan..ade berpecah-pecah..masing-masing nak cari brg yg diingini kan
So set time je la nk jumpa kat muka depan Benthan tu..sonang!

Saya round separuh je dalam pasar tu..suasana dia macam Pasar Siti Katijah tu..cuma bezanya diorg jual kain, kasut, baju, jubah, sourvenier, toto, dll..macam2 ado!

Sini pun sama jual beli banyak pakai duit RM..untungggglaaaaaa :)

kalau kat sini murah sikit kain cotton dia berbanding kat Night Market semalam tu..
So better borong disini saje..
Kalau kita minta discount banyak, nanti diorg panggil we olls Mafia! hahaha
Ade kene crazy..ade kene mafia..
Kalau para encik suami minta discount sikit baru dia panggil Abg Sayangg..haha

Okey dah siap shopping :)
1st session ni..hahaha




Mcm biasa.tggu geng yg tak siap lg






Lepas di Benthan Market , we olls ke tempat lain pulak..
Ke Rumah Kedai Maryam..tempat borong baju kurung ready made..
Memang aim jugak ni!
Nak beli banyak banyak banyak..haha
Eh, xlah..nk beli yg Azie kirim..katenya nk bju kurung ready made dr Vietnam..
Famous kan..baju penuh manik..corak paisley..semuanya handmade..:)
kain baju ade yg keras , ade yg lembut..kene pandai pilih okey!
Harga?? mmg berbaloi 




Ni rupa rumah kedai Maryam
Masing-masing semua rambang mata..tu sebahagian yg bergantung..belum yg dlm plastik lg..
Kan pesen terkini bju cotton corak paisley manik-manik/baju lace
Semua jenis corak ada..
pilih saje!
Murahhhhhhh gila! better beli dah siap dr beli kain pasang..
Berbaloi-baloi wok!

Saya dah juling bijik mata time ni..kalau boleh nak semuaaaaaaaaa!
tapi pikir utk encik suami..dia pon nak shopping kan? ;P

* kang ade episod drama tepi jln *kuikui


Setel semua tu, we olls ke Saigon Mall 2..


Kalau semalam Saigon Mall 1..ni Saigon Mall 2 pulak..kat sini pun jual benda yg sama..
Boleh tambah koleksi baju anak-anak..
Tapi time ni badmood sikit..emosi terngangu..merajuk!
Sudahnya beli baju utk anak Wanie je..


Lepas tu, balik hotel..berehat..malam turun lg ke Night Market..nak tukar seluar encik suami salah size ms beli mlm pertama ritu..

Sebelom balik hotel, makan nasi goreng & mee goreng di Kedai Makan Basiroh..
Kopi Ais dia memang terbaekk! kalah old town ni!
Eh pelik ni dinner makan tak kongsi dah! hahaha

Harga kat sini murah la berbanding kat Halal@Saigon tu..
Stended cm kat Mesia..cuma up sikittttttttt je ..nak jugakkkkk..
Kat area ni ade jugakla restoran halal lain..Sebelah kedai Basiroh tu Restoran Kampung Melayu..
Mee goreng dia bapok pedas! sampai we olls terbery-bery esoknya..hahaha
* rindu makanan Mesia time ni oiiiiii *



balik tido terbungkang! eh budak merajuk tak merajuk dah sbb dah kene pujuk..:)


Hasil rembatan di Day 2..




Sebahagian kain cotton..# edisi pertama borong



Baju kurung ready made yg dikirim Azie



 * to be continued *



C u olls di Day 3 pulak!!





No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails