I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Monday, October 21, 2013

Vietnam Trip - Last Day..Bye Ho Chi Minh!





Okey, Last Day di Ho Chi Minh :)

Flight we olls jam 4.15 ptg waktu Vietnam..time to check-out hotel jam 1.00pm

So, bangun pagi-pagi sbb nak ke Benthan Market..kata last day kan..
Nak pergi repeat beli kain cotton & baju anak-anak..habiskan duit VND..

Bfast pagi tu adalah maggie!
Habiskan semua stok makanan yg ada..taknak bwk balik Mesia dah..huhu


4 hari duk makan maggie je kan ;P

Lepas tu siap2 turun ke lobi..Tapi sebelum tu beg semua dah siap pack mlm td..Tinggal space utk last beli je pg nie..:)
Lgpun semalam dapat notis dr pihak hotel..Dia kata bekalan elektrik takde dari jam 8 pagi - 1.00 petang..
Ayoooooo! masalah-masalah..hotel blackout??? hurm, cut 2 bintang utk hotel ni!


Mcm biasa tunggu geng yg nk join last soping


Us :)
Sebelum sampai Benthan tu, kami bfast last kat Basiroh tu..Saya nk pekena kopi dia..last! supaya tak terkenang-kenang bila balik Mesia..hehe * eh tp skrg terasa lg kesedapan kopi tu *

Lepas tu masing-masing sibuk nak habeskan VND terakhir..Semua berpecah-pecah time ni..
Ade yg menuju ke kedai kasut..Tapi saya mmg aim nk ke kedai kain & baju budak je..



Diorg beli kasut sama pattern katenya..;)

Bergambar kt kedai kain yg kami borong byk2

Dua org yg free hair blkg tu tokey dia..adek beradek..masing2 umur dh 40-an..waahh awet muda gitu!

Diorg seronot bergambar..saya sibuk memilih baju anak2..hehe
saya sorg je tak habes2 shoping lagi..hiks!


Afif tembun!

Dah setel semua, balik hotel pack-pack brg terakher beli td..susun cantik2..sorok sane sini..bahagi-bahagi kain antara 3 beg yg kami akan bwk nti..hihi..tu supaya nak mengelak dari kene sport check dgn kastam..kalo tak nanti kene tax tau..:)

Rehat jap sementara tunggu check-out kul 1 nti..Kan hotel xde letrik..berpanas la kami semua..Diorg lain sib baek bilik ade tingkap..Kitorg ni ha, bilik tengah2..tingkap pun takde..kemas beg pun pakai lilin & lampu suluh henpon je..cahaya samar-samar gitu..

Kene rehat banyak2 ni, sbb jap lg nk bwk turun beg plak..beg berat cm batu!masing-masing timbang beg,,We olls 3 beg..1 beg roda - 20++ kg..1 beg hiking - 7kg..1 beg carry - 7kg..
bayangkan je la kami angkut beg tu semua turun tangga dari tingkat 5 sampai lobi!!!
Terus muscle saya & encik suami naik mencanak time ni!! ahahaha


Beg-beg kami yg dibwk turun guna tangga! fuhhh!
Masing-masing  bwk turun beg sendiri, hotel sini mane ade bell boy..kalo tak rela bayar upah suh hangkut bwk turun..
sian encik suami kene hangkut 2 beg..huhu..saya mampu bwk 1 jek..tu pon dh 7kg tau..:P
Dah lap-lap peloh semua, mohla bergambo! hahaha * x habes2 dgn gambo dia *


Tukar baju..PINK gituuuu! 

Pastu bergambar dgn budak comei ni..Puyie tau nama dia..Suka betul bila dia panggil kami,
Saya - Aunty Kakak Pia
Encik Suami - Uncle Kakak Pia

Pastu hari-hari tanya, mana Kakak Pia? 
uwaaaa, jgn ditanya syg..sedih tak bwk dia tau..:(





sedap pelok Puyie..bdn bam-bam!

Uncle Kakak Pia try buat gwiyomi latewww! haha

Last picture anak-anak..the kiddos!homei sangat!







Next trip InsyaAllah kakak pia & beby Zara joing okeh! :)

Pastu setel semua, amik 3 taxi utk ke airport..haha..Masa sampai 2 taxi je dr airport..Time balik kene 3 taxi..maklumlah beg semua besar2..banyak2 kan? :)

Dah sampai! sebelum luggage kene check-in sila timbang dulu siap2 yek..
Masuk pintu airport penimbang dh disediakan..
Airport diorg masa ni lengang jugakla..Tak macam kat LCCT..sentiasa penuh dgn org! huhu

Dah setel semua, jom bergambar sementara tunggu kaunter check-in ready..



Kemain dgn beg masing2

Airport HCM



Sebenarnya banyak masa lg..masa ni baru jam 2 lbh ptg..Flight balik Mesia yg sepatutnya jam 2 delay..Diorg yg naik flight tu baru boleh check-in..Delay maybe sbb hujan masa ni..

Sementara tunggu marilah kita berkampong kat airport yek..Cerita pasal ayam..*geli * hahaha


sweet tak pink couple ni?? * sambil kedip2 mata *


Dari kiri # Kak T # Fared # en.suami # dakcik




geng ladies!



Jam 3 lbh kami dah boleh check-in..setel semua, time to fly!!!
Makan pun dalam flight je..Nasi Lemak Pak Nasir & Roasted Chicken Pepper..

Oh, Malaysia here we come!!! 

*

*

*

*

*

Sebahagian hasil dari HCM..


sebakul baju anak-anak

sekodi kain cotton

Tanda kenang-kenangan :)



Bye Ho Chi Minh!!! Semoga ketemu lagi :)








1 comment:

ibuafiqahhuzaifah said...

salam,

bestnya tgk g HCM...
member opis akak ada yg ajak pegi..
tp bila pkir nk bawak 2 'handbeg' tu ..adoila..
tq info mcm2 pasal HCM..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails