I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Thursday, October 31, 2013

Zoo Negara..Time to see animals!!






Hai wok!

Sepanjang 28 tahun umur saya, ni 1st time masuk Zoo Negara! hahaha bior betol??
Betol wokkkkk! 
Ma saya pun siap cakap lg..
" Kaklong, awok 28thn bru masuk Zoo..ma ni lagilah..doh umur 49 baru dpt masuk Zoo"...
erkkkkk...tu statement ke perli! hahahahaha

Oleh kerana dah berjanji nk bawak kakak tgk binatang, maka ke Zoo Negara lah kami..
Tu upah sbnrnya tau..sbb masa sakit hari tu ckp dgn dia,

Mama :Kakak, kalau nak baik cepat jgn garu tau..cepat baik cepat kita g Zoo"
Sopea : yeayyyy! nak g Zoo..nak tgk biri-biri!!
Mama : hoiii biri-biri tu kat umah nenek kt Kontan ada! hahahahaaha


Pergi Zoo ni tak seronok kalau tak ramai..so marilah kita ajk kawan joing sekali..Lagi pun Puyie (kwn Sopea) pun nak tgk animals jugekkkk..* wani & azie dah pergi hari tu *

Tiket masuk :
Dewasa - RM30
Kanak2 - RM6

Zara FOC..kecik lagikan..mane la tau ape2..kalo kite tunjuk eh adik tu bird!..tu elephant!tu lion!
Dia tgkk..pastu pandang kita balik..pastu tgk binatang balik pastu buat muka dekkk jek..agak2 dia excited jgk tak?hahahaha

Jom tgk animals!! 
* ooo, mama dia yg excited sbnrnya ni *




Muka dpn Zoo Negara

Pergi pagi bagus..org tak meramai lagik..cuaca hari tu pun just nice jek..mendung..Lega rasa.. kalo panas terik dah risau takut kakak tu terover garu plok..maklumlah mane boleh tmpt panas..nak sejukkkkk je!tu sbb saya pakaikan dia singlet..sng ketiak kene udara sikit..hihi

Tapi hoiii puaslah pujuk nk pakai dia singlet dgn skirt ni..mcm2 alasan bagi..maklumlah, anakku ni tak suka cekci..;P
Tgkla dia..walau pakai skirt kene pakai legging jgk..sbb dia kate kang nmpk spender cmne?? hahaha

Tp ritu, okla pujuk 2,3 kali dh setuju pakai cmni..sbb kata kat dia kat Zoo panas..kalo panas kakak cpt berpeloh..bila peluh kakak buat ape??
Dia jawab GARU mama!
Ha, pndai anak mama! phewwww! hehe



Adik mmg relax & cool..pakai ape pun boleh..yelah, kecik lg kan..ckp pun tak pndai lg..asek duk sebut ma ma ma, pa pa pa je tau..hahaha..

Nenek yg sporting!

Eh ayah, nk menari ciken dance ke tu? hahaha

Mula perjalanan tu tgk org utan..sedang elok pulak ade 2 ekor org utan duk bergayut..haha
terus amik gambo



Pastu g Children's  World..
Dalam ni ada binatang yg comel-comel jek..
Hurm macam comel jeww.macam comel jewww!
hahaha lempang nak??


Sopea & Puyie

teruja tgk animals


Lepas tu ke Zoo Negara Show Amphitheater..
Show time hari tu jam 11 pagi..sib baek sempat dgn we olls


Nenek bergambar kat muka depan dia
Pastu cari tmpat duduk yg ade kipas tala kat muka..hihi
Baru syok nk tgk animals show! :)
Masa ni takdelah ramai sangat..ada rombongan budak sekolah 




Buat peace ke korek idung tu?



Nenek pun suka tgk show ni





Ok, Show dah nak start..jom tgk !


Sea Lion Show





Pndai sea lion tu..dah terlatih ni


 Kakak kusyuk tgk 



Bird show

Sebenarnya banyak lagi animals show..ade memerang, burung, big sea lion..
tapi ni je sempat snap..hihi


Kemain adik tgk & tepuk tangan


Yeayyy! show dah habes..



Kemain Kakak punya big clap

Lepas tu kita masuk dunia ikan plok..
Tapi ni je sempat snap..
hoiii malas saya nak snap picture setiap ikan tu..jenis ikan tu..tgk je sudoh











Lepas da puas tgk ikan..kita tgk animals lain plok..


Sang Rusa

Sang Kura-kura besar

Sang Zirafah & sang bangau

Tgk tgh jalan pun nak bercerita dgn nenek..nak gosip la tu..haha

Kakak vs adik

Sang harimau belang

Sang Singa

Lepas tu berhenti rehat sekejap..penat wok satu Zoo tu we olls round..fuhhhhh! anak punya pasal..layankan je la


Turn kakak plok dlm stroller..penat la tu

Berehat sebentar
Pastu sambung jalan tgk gajah plok


Adik syok tido time ni
Tgk gajah ni seronok sikit..sbb kakak 1st time tgk gajah besor dpn mata..Gajah plok time tu macam aktif gila..kehulu kehilir macam nak keluar dari kandang pun ada..Tu dia tak berkedip tgk..




Kemain suka gajah ni org duk bergambar dgn dia kan..haha.






Gajah adalah binatang terakhir sebelum pintu exit Zoo tu..Lega rasa pengembaraan bersama animals dh abes..hihihi
Tapi lepas tu, si Kakak ni nmpk pulak tram..nak naik jugekkk katenya..
Maka beratur la we olls tunggu turn naik tram..
Sekali lagi pusing Zoo tu..tapi naik kereta lah..hihi

Lepas tu, masing2 segarkan diri..saya tukar diapers Zara..tukar baju..basuh muka Kakak..sapu lotion kat badan dia..
And jom balikkk!!

Jam 3 ptg we olls keluar dari Zoo.. 
Masuk jam 10 pg..
Hoiiii 5 jam kot kat dalam..Patutla penat semacam! hahaha


FM..tanda kenang-kenangan

ok, bai wok!


* lepas ke Zoo, we olls sambung lagi berjalan..citer next entri okey *







2 comments:

az-ila said...

hehe..k.zila pun pegi zoo negara aritu tp dah lama bln 5 kot..nk up kat blog tp smpai skrg xterciter lagi..peram byk2 dulu huhu..best kan bawak anak2 jalan2..happy tgk sopea dh ceria balik:)

Tengku Fauziana said...

memang penat wok tawaf zoo ni..klu zoo melaka lg la..mahu melecet kaki kot.wakakak..
happy tgk sofea makin pulih..

aryan pun xsilap dh bwa zoo ni 2x. pasni bole dtg lg bwa arfan pulok tgk animals..hehehh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails