I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Tuesday, December 24, 2013

Year End Family Vacation




Hai wokwok!

Walaupun tahun  ni macam busy sikit, tapi still mencari satu date utk family vacation..
Patut masa g Vietnam hari tu, tapi atas sbb kesihatan kakak yg tak ok tu terpaksa dia ditinggalkan..
Kali ni plan elok-elok bagi bawak diorg cuti-cuti..
Cuti-cuti release penat lelah & habiskan masa bersame fmly yg utamanya..


Cuti-cuti cinta kali ni ke Muar, Johor & Port Dickson..

Mula-mula ke Muar ambil anak2 di rumah kakak..Diorg dulu cuti-cuti ikot kakak ke Muar seminggu sebelum tu..So time to amik anak-anak pulak kan..dah habes la honeymoon mama ayah seminggu :)
So, sabtu pagi2 dah gerak ke sane..

Muar Aku Datangggg!!! hihi
Tak sabo nak jumpa anak2..seminggu tuuuu



OOTD ;) 
First time pakai shawl gaya mcm ni, konon nak ikot shila amzah katenya, 
tp saya belit2 ikot suka pastu siap! cincai betul sbb nak cepat..Lepas tu encik suami tanya, 

En suami : Eh, pakai tudung jenis ape ni? serabot semacam je?
Dakcik : ni lah pesen terbaru! mane ade serabot..mmg style  gini lah..(ayat cover sbb dah termalu kene tegur kan) hihi


encik suami & shila amzah..eh silap pulak..dakcik ;P



Pavlova..desert dalam kereta..sambil teman encik suami sambil makan :)
 Dalam tghari we olls dah sampai Muar..pelok cium anak2 dulu lepas tu makan2 & rest sekejap..

Sbb petang tu jugak we olls nak ke Johor Bahru..

JPO mung tunggu aku datang!! hahaha

Sesi cuci mata & cuci poket katenya ;)


Sampai JPO dah lewat petang..

Cubaan nak melompat tapi tak jadi..;)

Teman ayah shopping kasut bola
Lepas beli kasut encik suami terus gerak balik Muar semula..sbb adik dah start nak demam..Badan panas..merengek je..kesian dia..

Tido rumah kakak semalam je..Ahad keesokannya nak gerak ke Port Dickson pulak..
Destinasi sebenar cuti-cuti cinta..cewah! :P
tapi sebelum gerak ke PD, singgah klinik dlu..bawak Zara jumpa Doc..
dah dapat ubat semua, barulah kebah sikit demamnya..
Lega.barulah syok nak cuti-cuti cinta..:)

Eh saya book hotel masa encik suami tgh tournement bola PSKK lagi..
Nasib baik book awal,  kalau lambat tak merase lah nk cuti kat sini..fully booked wokk..kan tgh cuti sekolah.


Avilion Admiral Cove Port Dickson.
Check-in : Ahad (1/12/2013)

Kami check-in dah lewat..ptt check-in Jam 3 ptg..tapi kami sampai dah dekat jam 6 ptg..


Kami diberitahu bilik yg kami book tu telah ditukarkan ke bilik Panaroma View Wing..

Sptutnya superior je..

Mula ingat dapat bilik tak cantek..view yg mengadap dinding hotel jek..
Tapi masuk2 bilik je, tgk perghhhh! canteknyaaa!
View mengadap laut!!! ;)



Dari balkoni bilik


View kapal-kapal layar
Memang puas hati sangat!! Jom tgk keadaan bilik dia!

Sofa bed # ruang tamu

Bed # super king size..mmg besar punya! cukup 4 beranak tido

 Ada partitioned untuk exclusive privacy..pisahkan ruang tamu dan bilik tido

Meja & sinki port! tmpat favorite saya! sbb design mcm kat dapur


Walaupun takde bathtub tp sy ttp suka!

Bilik luas
Okey, dah habes review bilik dia..mmg awesome! ;)

Letak2 beg semua, terus turun ke lobi nak tgk pemandangan luar hotel..nak tgk pool & cafe hotel..

Lagi pun Sopea eksited betul nak tgk kapal dekat-dekat..



Lobi hotel

Area luar hotel

Zara selfie ;P

pool side








taken by kakak Sopea..;) siap suruh ayah pelok mama tu! hihi


kemain kakak pelok leher mama sampai nk tercekik..hehe


Pool side




Lepas dah puas tinjau kawasan luar hotel bersiap-siap utk dinner pulak..Pusing bandar PD malam tu cari tempat makan ikan bakar..sib baek sedap..huhu

Tido malam tu nasib baik Zara dah tak demam..cuma muntah sekali je lepas isap susu..Yang lain-lain ok..
Bangun pagi tu rasa sejuk semacam jek..tgk luar tgh hujan..Hurm kecewa la kakak nak mandi pool..hihi
Dah janji dgn dia nak ajk mandi pool pagi-pagi..sbb Doc Noh kate boleh mandi kolam tp kene mandi waktu pagi sebelum org lain mandi..hahaha..
Gigih tu nak bagi dia rase mandi air kolam jugak..;)


Hujan renyai-renyai..
Tapi lepas kitorg bfast tu, bawak jugakla kakak mandi pool..dalam keadaan hujan renyai-renyai tu..
bukan main seronok dia..jadi lah kan lepas hajat..

Lepas mandi pool naik atas kemas2 beg & siap-siap utk check-out..


Masam je muka adik time ni..sbb kaco dia tgh syok tido ats katil

Kakak rock steady!


Eh dah senyum balik adik..:)



taken by kakak lagi..dia la tu suh buat rock steady!









time to go back Putrajaya! 
Cuti-cuti cinta dah tamat!

Alhamdulilah, short vacation but full of love!

till we meet u again Avilion Admiral Cove! Such a nice place! ;)



ok, bai wok!




No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails