I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Monday, January 14, 2013

39weeks with ❤ ❤





Jarang betul dpt bercerita berkongsi kisah pregnancy kedua nie..

keadaan selalu tak mengizinkan..bila nak buat entri je selalu ade gangguan..
bila dah free idea pulak yg hilang entah kemane..huhu
kali ni update pjg ckit yek..maklum la Pregnancy Story..harusss pjg! hehe

Tup tup skrg ni dah 39w.. due date 24hb nie. 

Ade yg cakap eh cepatnya dh nk bersalin..eh kejap je..eh itu eh ini..
amboiiii! tak tau ke tuan badan yg bwk perut ni rs lameeeeeeeee..hehehe

Tp ape pun terima kasih krn concern jugak psl sy kan..kirenya ade la yg sudi bertanya..

kalau takde org care mula la nk sentap jugak! hahaha
Terima kasih Allah atas anugerah terindah ini..:)

Perihal dah masuk trimester ketiga ni , hati mula berdebar-debar!

tido mlm tak lena..asekla ulang ke toilet! tgh-tgh mlm pun boleh pergi berry! ahaha
sampaikan encik suami pun dh paham sangattt katenya!

Now, dah start rase sakit kat ari-ari tu..jap dtg mcm senggugut! jap dtg mengeras!

jap sakit kuat..jap sakit tu hilang..
ayokk bikin cuak okey!

Walaupun anak kedua tp sape kate tak cuak?? uish nebes dia same cm peknen anak 1st wok!
Maklumlah Sopea dlu kan C-sec..so kiranya sy ni takde pengalaman bersalin normal lagi..
auwwww pengalaman jahit kat bwh..terkoyak ke ape ke..ayooo seram..
ok..ok tak nak bayangkan! hihi






Us ;) 

Beby stuff pun dh 100% memenuhi quota! mak punya je 10% lagik..hehe

ampaian baju bru,  ubat tradisional, segala mak nenek ubt dlm pantang still on list!
Pada mulanya, liat bebenor nak prepared kan beby stuff kali ni! baju lame Sopea still tak sort, list brg nk beli belum buat ..
Bila masa check-up utk 32w doc kate mcm ade contraction sikit, tp ala prem-contraction laa, terus zasssss laju-laju pergi beli beby stuff!
1 hari suntuk wok! setelkan semua brg2 keperluan...spirit of baby katenya! haha
mane tau kang terbersalin awal..mane buat preparation langsung

Bila semua brg dah beli, tiba mase utk sort baju-baju lame Sopea yg masih elok utk laundry!

ni mmg sekali jalan punya laundry tau! seharian penuh ampaian dgn baju beby..fuhhh comel je tgk!;)
eh bukan sy yg laundry seme ni encik suami buatkan..dari rendam, basuh, jemur..lipat je my part! hehe TQ abg!love u ketat-ketat..




sebahagian bju lame & baru 


almari baju idaman..dari IKEA..berbaloi dpt ni!



Now, proses menunggu beby keluar ke dunia dengan selamatnya..
Last week check-up dgn pakar  utk tahu boleh bersalin normal atau pun c-sec..
Mengikut pengamatan doctor, eceh! berat beby dah mencecah 3.15++kg..itu pun boleh jd ralat dlm pengiraan..so doc kate maybe berat beby sekitar 3.3/3.4 kg..
Boleh try normal jika semuanya berjalan dgn baik..Tapi jika sebaliknya akan c-sec..
Hope semuanya ok la sampai time nk beranak tu..mmg sy nak sangat normal kali nie..
Semoga dipermudahkan segalanya..amin =)


Perihal ibu mengandung pulak, hasil check-up rabu lepas berat sy 59kg..berat sebelum peknen 57kg..

Lagipun mase morning sickness teruk dlu berat turun smpai 7kg..takde la kene usaha lebih ms dlm pantang nti..huhu
HB still lg rendah (9.7) tp naik cikit dr mggu lepas..kepala beby dah masuk laluan..sekiranya terdpt tanda-tanda awal bersalin cth pecah air ketuban atau sakit yg kerap terus ke hospital..kate nurse hari tu la..

Perasaan skrg bercampur-baur..jap rase cepatlaaaaaa beranok..jap rase ishhh takutnyaaaaaa..

Tapi rasenya perasaan cepatla beranok tu lg lebih..hihi
Tak larat dah wokk..jalan pun dh mcm teletubbies bak kate dak azie..
perut pun besar, pusat terjojol..hahaha
Sakit mengeras ataupun contraction manja-manja dah sokmo dtg..makin hari makin sakit..
sekarang selalu rase mcm mengah,cpt rs sesak nafas kalo buat sesuatu keje tu..
wahai beby cepatlah keluar..kakak Sopea dah lame menanti..


tu je la rsnya perjalanan pregnancy kedua nie..
tak byk citer boleh share..sbb jrg update kan..hihi
minggu nie dh masuk 39w..dan juga minggu last bekerja sebelum sy cuti panjang..
21hb nie dah start cuti..due date 24hb Jan 2013..
rase-rase belog pun cuti pjg jugak..hehehe..tgkla cmne nti kan =P


oklah, sempena last bersiaran kotnya bersalin esok lusa ke, sy ingin menyusun sepuluh jari memohon kemaafan seandainya ada tulisan sy mengguris hati byk pihak..terutama para readers blog dakcik ni..cewah ckp mcm femes aje! haha

Doakan sy bersalin dengan selamatnya..dipermudahkan segalanya ye wok! amin 


ok, bai..sehingga ketemu lagi..inshaAllah..

Before that, kite tgk gambar latest Kakak Sopea..pengubat rindu!



kalo tgk betul gambar nie, dia isikan bantal kt perut..katenya nk jd cm perut mama!  ade beby..:)

duck face..hihi

dgn rambut baru..

miss u kakak!





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails