I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Monday, July 29, 2013

Colmar Tropicale, Bukit Tinggi



Sebelum puasa we olls bawak anak-anak jalan ke Bukit Tinggi.
Unplanned..ingat nak ke Sungkai Perak tapi last minute cancel sbb masalah penginapan.
So, ganti bwk diorg jalan tgk pemandangan.
1st time dtg sini.selalu tgk gambar kemain cntik tempat dia kan..
Pergi balik hari jek..

Jom tgk gambar yg sempat amik untuk buat kenangan!





Colmar Tropicale - A French Themed Resort
Ahad (30/6/2013)
Fee per adult : RM12
































Naik trem nk g rumah Jepon






test makanan Jepon..Sopea suka sgt!




muka ayah sebijik






Review :

Pemandangan memang superb! cntek la kalo nk bergambar sakan
Tak banyak aktiviti boleh buat..jalan-jalan Colmar Tropicale tu sampai hujung pastu eh dah abes pusing?? 
Tak pergi pun masuk zoo kecik dia tu..sbb mcm tak menarik je..kecik sgt kot tempat dia..
Umah Jepon pun tak masuk..sbb dah penat mendaki bukit bawak budak..we olls lalu je tgk2..hihi 
Tapi not bad la..janji gambar cantik kan? hihi

Next trip ?? KOREA k encik suami! eh? hahaha




ok, bai wok!


p/s : Salam Ramadhon ke-20 ..:)




Friday, July 26, 2013

Menu-menu di Bulan Ramadhon




Ramadhon Tahun 2013 ;)

Kalau tahun lepas, dapur langsung tak berasap!
Tahun ni adelah jugak beberapa hari sempat berasap! hehe

Macam-macam pulak dugaan yg datang bulan puasa ni.
Dugaan yg dtg menguji kami sekeluarga.
Taknak cerita kat entri ni.next entri ok! insyaAllah

Nak jugak letak gambar masakan .
habis tgk belog org lain kemain tempek juadah berbuka masing-masing.tak nak kalah ok! ;P



Sehari sebelum puasa buat kek batik request dr Sopea.
Boleh dijadikan kuih utk 1st day buka puasa :)


in the making



after





Kambing black pepper (kwn encik suami jual) # menu day 1

 Test masak ketam sweet sour resepi dari Azie.
mengidam dari zaman peknen lagi.skrg bru dpt makan.tskkkk
meleleh la air liur adik nanti! hihi


ketam yg belum masak

bahan2 utk menumis

taraaa! ketam sweet sour marbeles!

gulai lemak telur

sayur campor

menu puasa day 4

menu puasa day 5

ayam belada

menu day 6


Dasyat tak? terus menu day 4 kan? hahaha
day 1 - day 3 beli je tunjuk-tunjuk.
eh day 7 saya masak jugak.cuma tak tangkap gambo je..lupa
maklumlah anak kecik.nak masak terhad tau kalau time keje tu.
tu kira hasil weekend.biasalah weekend masa panjang.
alasan sangatttt! kihkih

Pastu weekend 20hb pulak balik kampung.berbuka bersama family.
so ade 2 kali lagi weekend..weekend ni maybe masak.maybe! haha
weekend depan mmg tak.sbb ade berbuka puasa beramai-ramai bersama kawan-kawan.
so? Ramadhon tahun ni pun sama juga mcm tahun lepas.
dapor tak berapa nak panas sangat..hehe


Kita tgk Ramadhon tahun depan..nak guna alasan ape agaknya.
hihihi

ok, bai wok!


TQ read this! =)






LinkWithin

Related Posts with Thumbnails