I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Friday, February 7, 2014

Majlis Sambutan Hari Lahir Zara # Rainbow Party! (Part 2)



Hai wok!

Kita bersiaran utk Part 2 pulak..
Entri birthday tak sah kalau takde part-part kan..mesti nak bersambung-sambung..hihi
Ini semua moments dan kenangan..;)


Okey, utk Part 2 saya cerita about the foods that day..
Kali ni bolehla detail sikit ceritanya..Part 1 entri bergambar je..


First the cake!




Ni rainbow cake..From bakemecupcake..saya order 2 weeks before..
Tunjuk design nak macam mane & then tggu kek siap hantar ke rumah..Sy pilih simple design je..
Saya tak berapa gemar nk pilih kek design kartun or letak muka anak ke..sbb nanti sayang nak potong ..hihi
Anw big thanks to bakemecupcake!
5 stars for superlicious cake & nice deco!



Ini rupa kek bila dipotong..ade 7 colour..very colourful..saya sgt2 suka!
Topping dia sy minta cream cheese..So balance dgn rasa dia..manis2 masam..
Lapisan kek tu pun lembut jeeee..best!


2nd the main course & side food..:)
*eceh! ayat tu nak ayat masterchef ajek!*






Pulut Kuning ni mmg saya niat utk buat..sebagai memenuhi hajat saya..dlu saya pernah pasang hajat kalau Kakak Sopea dah baik sakit dia saya akan buat pulut kuning dan bg org makan..
Alhamdulilah abes licin pulut kuning hari tu..lepas hajat..;)
Ha, lawan dia rendang ayam..pun habis licin :) 



Main course adelah mee kari meletop! Okey ni lah satu-satunya main course yg saya tempah dgn org...sbb nak buat sendiri tak cukup peralatan dapur & masa..oder je la senang kan! hihi

Other side food : Mee Hoon goreng + nuget + sosej + kepok + buah ( tu semua masak sendiri ) eh buah tu xlah kan..hihi


3rd : Candy booth




haha..candy booth yg tak berapa nak jadi candy booth sangat ni..
Saya tak buat design yg betul2 mcm candy booth yg gempak tu..label ikut theme kan..
Ni main belasah je..takdelah nk tagging semua..sikit2 je deco..
Bukan ape, kang deco gempak encik suami kate hover pulak kan..hehehe
Dia kate buat simple-simple je..;)

Barang2 makanan tu semua beli kat kedai borong Pasar Borong Selangor tu kecuali smarties yg ade tangan tu & nyum nyum..itu disponsor oleh acik mami..thanks acik mami!

Beli kat kedai borong tu murah je..kalau kat KTN kita panggil kedai Cowboy..hihi
Beli banyak2 & then letak dlm bekas yg ade kat rumah je..;) dan yg penting ikot tema tau..Rainbow theme..gitu! haha


Marshmalow rainbow..ikut theme tu..hihi

Jelly beans..label tu sy  DIY & tampal sendiri kt balang kaca..hihi

super ring

kerepek ubi..sedap ni!
and sumi, cekedis, nyum nyum dll lain lagi..amboii!


semua label tu saya DIY..

4. Desert




Okey, utk desert kali ni saya try buat sendiri semuanya..
dah lame praktis kan buat cupcakes & pavlova sendiri..so mase mcm ni lah kene try buat byk2..
buat sendiri jimat sikit..puas hati..tak jadi ke tak sedap ke kita komplen je kat diri sendiri..haha

Utk desert saya buat cupcakes coklat, pavlova , kek batik & puding buah koktail..
Tak payah la byk2 sgt desertnya, bukan jemput ramai sgt..
Alhamdulilah, desert tu semua habis..siap tapau bg kawan2 bwk balik..;)


Okey tu jela nk share about the foods..
Alhamdulilah dapat bg kawan2 makan air tangan sendiri..kecuali mee kari lah kan..hihi

Untuk next entri saya cerita pulak DIY utk majlis ni..
ok, bai wok!

Thanks !




No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails