I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Friday, February 21, 2014

Salam Jumaat wok!





Salam Jumaat penghulu segala hari..;)


Wah kemain letak muka tuan kat atas sekali..hahaha



no filter#no edit#fresh dari camera..:)

Lately ni dah start musim panas kan? 
Dah habes musim sejuk ritu..
pastu skrg pulak musim demam..demam denggi..adoiii riso

Zara ni pun baru baik demam..Hari tu ke klinik..1st demam dah g..pastu tak baik2..dh 6 hari demam tp tak ok lagi..dia demam on-off..siang ok mlm demam..suhu 38c sokmo..
So since dh lame sgt demamnya, bwk dia jumpa doc lg..kali ni gomen pulak..amek darah

Skg ni jgn memain yek..demam sikit je terus bwk klinik dan amik darah..sbb skrg tgh musim demam denggi..bahaya hoiiii!


Muka risau sbb kena amik darah

Alhamdulilah, lepas dah tau result darah rupanya Zara demam biasa je..virus ada skit dlm darah..dan bukan demam denggi..lega makkk! doc kate if demam berulang & refuse utk mkn minum, xaktif terus refer hospital..takut denggi..pulak? ok riso balik..

Tp now, Zara dah xdemam..makan minum pun ok..aktif mcm biasa..cuma batuk je tggl lagi..Lega..syukur semua ada..

Tapi kan skrg musim banyak nyamuk pun ye jgk..

Adoilah, dulu-dulu nk jumpa nyamuk sekor kt rumah pun payah..Tp now dah dengar bunyi nyamuk terbang kat telinga..pastu bangun esok dah berbintat kat badan..terutama kat Zara & Sopea..
Mcm semlam..saya tido bukak tingkap luas2 kononya nk bg angin masuk..Alih2 tgh tido asek duk tergaru-garu sbb kene gigit nyamuk..last2 bangun tutup tingkap rapat..Sudahnya panas tido dgn peluh berjeruk..basah baju..Now kipas pasang 5 pun tak terase angin sejuk..rs angin bahang panas je..2 kipas hoi sekali pasang..
Nak pasang aircond Zara pulak batuk..Pernah tido dlm ekon ms Zara batuk sudahnya pas batuk tu muntah..sampai 3x salin baju ms tgh tido tu..adoi


Suka betul dpt ikat rambut tocang dua gini

Perihal kakak pulak, ekzima dia on-off lagi..Asal malam tgh tido je nak bergaru..tiap 2 bulan sekali kena folow-up dgn Doc Noh..kdg amik ubat je..kdg jumpa Doc..Tapi skrg saya pakaikan dia losyen cetaphil je..naik teruk baru sapu krim doc..
Nak pulak skg tgh musim panas kan..asek berpeluh je..gatal tu datanglah kan..
Doc kate kdg perubahan cuaca, persekitaran buat ekzima dtg balik..
And hari ni tetiba dia pulak yg demam..bdn dedor je..maka nye tak sekolah la today..xlarat dia kate..
oklah, kesian..penat sekolah kot dia tu..pagi petang kan..


Saya  agak sedih la jgk skrg ni..tak lama lg mak saya dah nak balik KTN semula..dah tak duduk dgn kami lg kat sini..since kakak & adik dah baik sakit kan..Last bulan ni je..:(
Hurmm, sedihnya..sebelum ni ada teman bercakap,teman kat rumah bila encik suami selalu takde, teman berleter kat anak2,hihi..Nanti dah masuk bulan Mac saya dah start hantar Zara kat rumah pengasuh lama Sopea dlu..
Macam mane lah keadaan Zara nanti ye..maklumlah dah lame duk dengan nenek..ni kene duk dgn org lain pulak kan..

Back to normal lah pulak..kena uruskan anak2 sensorg la pasni..Kalau sebelum ni ma byk membantu saya..

Hope everything di permudahkan..
All is well :)


oklah, setakat ni dulu nak cerita..nanti ada masa cerita lagi..
byk nak cerita ni..psl keje..pindah ofis..tukar boss baru..pasal hobi buat desert...eh? hihi

till then!
ok, bai wok!






No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails