I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Thursday, April 24, 2014

Task Completed !!



Hai wok! kita ketemu lagi..


Now, nak cerita psl life minggu ni..hehe

Minggu ni start Isnin sampai Khamis , saya kena drive sendiri ke ofis..Ingat lagi tak bila saya last drive ke ofis?rasanya ada story dlm belog ni..tp mls pulak nk cr link..hihi..rasenya dah bertahun kot! 
So minggu ni dalam keadaan paksa rela lah jwbnya..haha
Encik suami berkursus tapi bukan jenis kursus bermalam..Ni kursus kat luar ofis yang menyebabkan dia tak boleh nak ambil kakak balik sekolah tghri..

So tugas tu saya ambil alih utk mggu ni..Kalau sebelom pindah ofis baru, memang kami akan ambil kakak sama-sama..Tapi sejak saya di ofis baru, mmg saya tak sempat nk ambil tghri..bz kadang tu..lgpon nak keluar awal mmg susah sgt! tu reason utama! hehe

Task pun bermula lah. Ambil kakak blk sekolah tghari, bwk balik rumah, mkn & siap2kan nk ke kafa pulak..lps hantar kafa barulah saya masuk ofis semula..



Di hari pertama task! hehe


Alhamdulilah hari ni hari last..Kiranya task completed for this week! driver anak boss nak apply cuti dah besok..hehe
Penat jd driber ni hoiii..tghari sebelum kuar tu, kene tapaw makanan dlu..sampai rumah makan same2..tp makan pun tak rasa kenyang..sbb rushing terkejar sane sini..nk masuk ofis kalau boleh sebelum Jam 2..tu yg rushing..kdg tghari tu panas terik sgt sampai sakit kepala duk kerut dahi..pastu petang hujan selebat-lebatnya..nak balik pun takut sbb saya rabun hujan..haha..boleh gituuuu? ;P


Hari ini saya ada tanya kakak,

Mama : Kakak, mana best ..mama ambik ke ayah amik kakak blik sekolah?
Kakak : ermmmmmm, ayah!!
Mama : kenapa?
Kakak : ayah best sbb ayah naik moto..rasa angin kuat! sejuk jeee.
Mama : eh kete la best..xkena panas..ekon pun ada..lg sejuk
Kakak : xbest sbb mama bwk slow..ayah bwk laju! satu lg mama selalu ambik lambat!
Mama : /??*+x@..(bengang sbb tak leh terima kenyataan) hahahaha 


Pastu kejadian smlm, masa nak keluar simpang tu..saya tertekan la brek lebih sikit..kira mcm ter'brek mengejut lah..So dia mcm nak jatuh dan  kepala  mcm nak terhantuk sikit kat cermin depan tu..pastu dia marah saya,


" oiiiiiii! pndai ke tak pandai bwk kete ni?? kete ni takde brek ke?? "


hahahahahahaha!! mama brek la tu jd gitu!

kemain nak marah sampai ckp pun tak betul dah!

hadoi lah anak..sikit pun tak ucap terima kasih ke ape ke..terus je hentam mama cm gitu ye!!

sian driber okey!



eh, ok bai wok! got to go! 



p/s : esok driber apply cuti..sbb driber nak pergi cuti-cuti cinta!! penat fizikal dan mental jd driber ni..lagi2 layan anak boss! hahahaha







* belog pun cuti seminggu ye!! eh, bukan ke belog ni dah lame istihar cuti??lame bebenor nk up entry baru..hehehe


2 comments:

Nissa Azmir said...

hehehe.. cute betul kakak ye.. apepun mesti puji ayah nye.. sama la nia...

Hayani Mhd Nor said...

Assalamualaikum dan salam perkenalan. Sama macam anak saya. Tak suka naik keter.. suka pegi sekolah ngan abah naik motor..

Jemput singgah di blog http://www.kedaivitamin2u.blogspot.com. Di sini ada info vitamin n suplemen produk Shaklee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails