I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Thursday, April 10, 2014

Welcome April !! Bulan cinta :)




Hai wok !

Sejak dua menjak bertukar tempat kerja ni bz sangat..bz dengan keje..bz dengan isu MH370..setiap hari pergi keje kalau ada masa lapang sikit mesti akan buka news psl MH370..wajib! everyday! 
Lepas tu bila dah baca mcm2 cerita dan spekulasi , concentrated sampai berkerut dahi mengadap pc..confirm lepas tu sakit kepala..pening..sbb nak fahamkan tulisan diorg dengan berbagai andaian..
Lepas tu whatsapp tak berhenti dengan Azie..duk berdiskusi dengan dia pasal MH370 yang sangat2 misteri ni..
Adoiii..pening kepala we olls selagi tak jumpa selagi tu hati ni tak tenang..
Azie siap termimpi-mimpi ! saya pulak diskusi berlanjutan sampai ke rumah kdg tu..diskusi dengan encik suami..Tp tak syok diskusi dgn dia..sbb dia tak berapa nak ambik tau sgt..alasan dia malas dah nak ikuti perkembangan sbb mcm2 versi cerita yg ada skrg..dia tunggu dan lihat je...
Adoiii abg ni x syok la!! xde geng kt rumah nk borak dan berspekulasi sambil buat andaian sendiri tau! hehe

Okay tu psl MH370..hati tak tenang pikirkan misterious dia..
marilah kita sama-sama doakan yang terbaek supaya diberi petunjuk oleh-Nya..

Now, nak cerita bab anak2 pulak..

Sejak mak saya dah balik a month yg lepas, Zara dah start hantar ke rumah pengasuh..mama dayah we olls panggil..So far alhamdulilah..nangis tetiap pagi tu sokmo sbb nak ikot we olls g keje..hehe
Yang lain ok sangat..makan..tido..main..alhamdulilah baik..Lega we olls..:)




Zara - 1 years old ++

Now, gigi dah tumbuh!! yeayyy! finally after umur setahun baru nak tumbuh..tu pon gg bawah..2 batang..hehe..kemain demam teruk sbb gg nak tumbuh hari tu..
Dah banyak akal Zara ni..dah boleh cakap sikit2..kipas..mama..nak..bird..ayah..abang..hehe..tp yg hujung2 je la bunyinya..;)

Kalau merajuk no.1 ! kalau ambik barang terus dr tgn dia konpem dia merajuk..sampai hentak2 kaki..terbaring atas lantai..pndai tu!! kalau kite panggil atau pun pujuk dia bukan dtg terus..dia lagi buat lari2 xpon terus terbaring muka tertiarap atas lantai rapat-rapat..hahaha

Satu lagi dia memang kuat makan! apa saje bg kat dia memang dia makan! makan kuat tapi badan tak berketul2 pulak..hehe..Takpelah, jnji dia sihat kan..tak semestinya anak kurus tu tak sehat..ye dak?

Dia still lagi breastfeed..alhamdulilah..susu masih byk utk dia..tapi siang dia mmg susu botol..malam full bf..

Mulut ..hurmm boleh tahan..pot pet pot pet jgak mcm kakak dia! hehe..Mama dayah selalu ckp kalo saya lambat ambil dr rumah pengasuh mesti dia bebel..kdg tu tiap kali ambik petang sambil dia berjalan ke arah saya kt pintu mesti mulut dia pot pet..bebel la tu sbb ambik lambat..hehe

Ikut sape la tu kuat bebel? haha


Okay, tu kisah adik..Skrg kisah kakak pulak..

Sejak kena cikenpox tu..kan ekzima dia naik balik..jd teruk semula..ade kisah dia..tp next entry lah..sbb panjang kalo citer bab dia..hehe

Sejak cuti sekolah hari tu dia ikot mak mertua saya balik Ktn..kemain seronok dia kat kampung..yelah, lame tak balik kan..

Skrg beransur baik ekzima dia..tapi tak tau la berapa lama bertahan tu..hurm pening jgk pk psl kesihatan dia..




Mak aji dan Pak aji bru balik dr umrah..hehe

Jumaat baru ni balik KTN..nak bawak balik Putrajaya..dah 2 minggu dia cuti sekolah..sejak dia sakit balik sekolah pun byk ponteng..Bukan ape, bila ekzima dia teruk saya tak berani nk suh dia ke sekolah lg..sbb takut jd teruk..xpon kat sekolah xde org nk beri perhatian lebih kat dia..

Tu kadang saya cuti..tak pun encik suami cuti..nak jaga dia kat rumah..

Cerita lanjut psl kakak next entry lah, leh byk sikit story..;)


Now, turn mama pulak! td perihal anak2..cewwah!



Berselfie di ofis baru


Okay, sejak saya dah start bertukar tempat keje ni kan, adoilah macam kejutan sikit! org panggil culture shock! 

Perasaan macam baru masuk keje je rasenya..Bukan ape, dlu tempat saya bekerja takde la bz sangat..boss pun style rilek dan steady je..boss dlu macam versi bapak bapak sikit..banyak berborak..banyak share cerita..saya pun boleh manage kerja dia dengan baik..

Now, boss baru memang muda la sikit..sebaya umur mak saya lebih kurang..Boss baru memang baik! hensom..eh? hahaha


Tapi yg jadi masalahnya skrg, hurmmmmmmm *sigh* (mengeluh pjg)


Keja banyak..surat masuk banyak..file nak sign banyak..meeting banyak..sampaikan saya tak pandai lagi nak manage kerja dia dgn teratur tau!!


Nak minta minit surat  ke sign surat ke kemain payah..keluar masuk bilik tak sempat nak kejar!


Walaupun saya dh hampir sebulan dgn boss baru ni, sesi suai kenal dgn dia pun takde ye! 


Tghari dlu, tiap pukul 12 tghari je boleh amik kakak balik sekolah dan hantar ke rumah..Now, semua keje tu encik suami yang buat..

Nak keluar rehat awal pun takut..hihi
Bukan ape bebanan keja bertambah..






Kena amik masa jugak nak biasakan diri dengan suasana keje tmpt baru..dengan boss baru..
Tp alhamdulilah, semua org kat opis ni baik-baik, frendly, tolong menolong, boleh bergurau senda..hihi
Takde la rasa janggal sangat walaupun org baru kan..:)


Oklah, setakat ni je baru berkesempatan nak cerita..sbnrnya entry ni dibuat mggu lepas lagi..dah 2 kali kena tukar tajuk post.pastu asek tulis sikit kena simpan dlm draft je...hahaha.. so hari ni baru la leh publish..
Walaupun zaman skrg canggih..belog pun macam dh terabai kan..saya terpk jugak ada lg ke org follow belog nak baca..sedangkan skrg ramai duk tumpu kat ig, fb, twitter..hihi

Tp takpe lah, walaupun beberapa kerat je org nak baca, saya nak jugak tulis kalo ade kesempatan..
Bukan ape, kenangan kan..sok2 lusa ade ms free leh baca n imbas kembali..gitu! haha



ade masa sy tulis lagi okey! 

ok, bai wok!!



Tq read this..;)





p/s : rasa2 tajuk tu mcm takde kene mengena je kan dgn isi entry..hehe..xde idea dah nk tulis tajuk ape..sbb 2x dah tukar tajuk..



6 comments:

WILAYAH C.T.M said...

sekarang kat mana? dulu jpph kan..hihii

ibuafiqahhuzaifah said...

salam,

Dah sebulan ahkak berpindah..
kezutan demi kezutan berlaku..
kami pindah sehari sblm MH370 hilang dalam radar..huhu..
blog pun xleh nk update cam dulu..
TTP punya citer lerrr..huhu

dakcik said...

c.t.m : skrg kat Blok Utara MOF..bhg belanjawan negara..:)hihi

dakcik said...

kak irnie : lebih kurang lah kite..sebulan jugak..eh nape xleh update blog dh?? TTP ni mmglah!!! bikin org hati tak senang kan!

Ana Lyana said...

semua update tempat baru memasing yer.. hehe..

kite kat sini pon baru 2 minggu... semua dah kene awal. syukur sangat zara n dani xde masalah bangun pagi... kul 6 dah bangun.. kul 7 kena gerak.. klu lambat, habis la... sebab nak drop dorang dulu kat taska mof..

semoga kita semua lebih berjaya di tempat baru...:)

dakcik said...

ana :
ha pindah jugak??kat mane skrg??
skrg ni ain semuanya ngam2 je punch..hahaha
bgun mmg awal tp kelam kabut jugak!adoiii

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails