I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Friday, May 23, 2014

Happy 6th Anniversary!!




Salam Jumaat wok!


* entry peram edisi tempoyak masam * haha


Hampir sebulan dah anny we olls..baru terhegeh nk cerita sini! ayooooo manuksia ape ni!! haha
Kate fmly comes first!..memangla, ucap awal dimlut tp cerita di belog lambat..
maklumlah bz..ke nak ulang cerita yg same sbb ape bz?? hahaha
Kang entry ni jadi entry membebel pulak..
Entry membebel kena buat khas nanti..sbb byk bebelan nak diluahkan ni! kene get ready ok! ;P


Okay, back to story,

Alhamdulilah 25 April 2014 is our 6th Anniversary!

Alhamdulilah, sepanjang 6 thn hidup bersulam kasih dan sayang we olls dikurniakan 2 puteri yg comel cute miut like me! eh? hehehe

Alhamdulilah, dah 6 tahun..ade more more more n more years lagi utk hidup bersama,  ketawa bersama, menangis bersama, membesarkan anak-anak bersama, gaduh bersama, makan bersama, menjadi tua bersama..InsyaAllah kalau dipanjangkan usia..

Semoga jodoh yg telah ditentukan oleh Allah ini akan berkekalan sehingga ke hujung nyawa..dan semoga cinta ini kekal hingga ke syurga! aminnnnn =)




us!


To Abg sayangggggg, hihi


Alhamdulilah dah 6 thn kita hidup bersama kan..baik buruk si isteri ni abg dpt terima dgn baik..terima dgn ikhlas..hope lah kan..;)
Segala kekurangan dan kelebihan kite dah saling melengkapi antara satu sama lain..
Walau abg tak pandai masak , tak pandai nk hias dan kemas rumah, tak pandai nk romantik2, mama ada membantu abg..Mama masak walaupun jarang, mama kemas umah bg teratur sbb mama kan ada OCD , mama juga romantik..sbb selalu paksa abg ckp I Love U bila abg dh lame tak cakap dan lain-lain lagi lah..takleh cerita semua..kene simpan sikit rahsia kami..hihi

Walaupun abg bz dan bertambah bz sejak kita beranak dua ni kan, mama tahu abg tetap pikir family is first..kan? hope so..
Dalam seminggu 7 hari tu, sehari dua je abg ada waktu lapang bila petang..Kalau weekend we olls terpaksa pilih hari Sabtu or Ahad nk abeskan masa bersama..omputih kata quality time with fmly..hihi
Walaupun abg byk habeskan masa di padang bola, tapi harapnya dlm pikiran abg hanya family..
ye lah, bukan senang nak senang kan?
Kene berkorban..sacrifies..
ok fine , mama kena phm lebih lagi ni..hihi..abg work so hard for family kan..;)

Harapannya, moga kita sentiasa diberi persefahaman dalam membina sebuah keluarga yang bahagia..
Walaupun kadang2 bisikan hati yg jahat ade berbisik kt mama..tu yang sesekali cpt tersentuh dan sudahnya merajuk! tp mama wpun merajuk susah betul abg nak pujuk kan? tak baek tau biarkan isteri merajuk menanges sbb suami..igt tak kata Ustaz kazim?? hehehe


Semoga kita lebih sabar dalam mendidik anak-anak yg very the challenging time ni!  Sorg mcm ni, sorg mcm tu..maklumlah budak nak membesar kan..

Semoga kita saling menyayangi antara satu sama lain smpai ke hari tua kita..InsyaAllah..Walaupun kdg tu abg panggil mama mak nenek..sbb mama kuat membebel..hihi..Membebel, beleter, beleber, itu sangat sinonim dgn perempuan! kalo tak beleter xde namanya perempuan kan!..Igt kata-kata Ust Azhar Idrus?? 
Pempuan especially isteri kalau beleter tu dengar je..tu tandanya dia  meluahkan perasaan , keletihan, kestressan dia dalam kehidupan seharian dia..Isteri ni byk kerjaya dia ada..jadi pekerja cari duit..jadi isteri lagi layan suami..jadi ibu lagi layan anak2..hidup penuh dengan pelbagai colour! omputih kata colours of life! gituuu! hahaha

Semoga kita sentiasa lovey dovey ye! couple yg paling sempoi ! dan semoga kita dan rumah tangga yg kita bina ini mendapat keredhaan Allah dan dirahmati oleh-Nya..
Dan semoga abg menjadi imam dan ketua keluarga yang baik dan membimbing kami ke jalan Allah yang diredhai hendaknya..
Amin..amin..amin ya rabbal alamin..

I LOVE YOU ALWAYS!! DULU & SEKARANG!!




* walaupun abg skrg sibuk sangat dgn henpon nya pun, mcm girlpren no.1 *

eh? ampunnn yeeeee!


LOVE U ABG SAYANGGGGG!!





2 comments:

LYAfrina said...

alhamdulillah..happy 6th anniversary for both of u..
noga kekal bahagia hingga ke syurg..amin

LYAfrina said...

happy anniversary day for both of u..
moga kekal bahagia hingag ke jannah..amin

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails