I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Thursday, May 15, 2014

Meet babies yang comel !!




Hai wok!

Kite bertemu lagi! :) Moga sihat di bawah lindunganNya..amin

Banyak nak cerita tapi tak tau nak mula dari mana dan cerita yang mana.
Macam lost dalam kehidupan sendiri..akibat busy tahap gaban! gituuuuuu


Okay, kita mulakan dengan cerita pasal Bff saya dulu..iaitu Wanie dah selamat bersalin Hari Sabtu (12/4/2014)..ehem dah sebulan pun umur beby Mikail tau, bru leh publish citer ni! haha.. Baby yang ditunggu-tunggu memenuhi bilangan ahli geng kakak2 dan abg2 nya..hihi..

Alhamdulilah akhirnya Wanie boleh bersalin normal walaupun doc sarankan dia utk cser kali ni..
Wanie ni memang rezeki dia sangat mudah utk bersalin..sakit sekejap tup tup eh dpt mesej dia dah selamat bersalin..mudahnyaa jln dia kan?

Pg tu we olls wasap masing2 tanya dia cmne..sbb beberapa minggu sebelom tu kitorg ada kuar lunch sesame n then dia bgtau dia dh mcm tak larat..sakit bila jln laju..so saya dgn azie jangkakan maybe dah tak lama ni..hihi

pagi tu rancak berwasap, tghari kate nk g hospital..tup2 3 ptg dah selamat bersalin..
Alhamdulilah...tak sabar nk jumpa beby baru! Bila wanie dah boleh masuk wad berdesup we olls datang!
Lagipon ni first tme Wanie bersalin kat Putrajaya..kalau sebelum ni dia memang bersalin kat kampung..
Berpantang pun kat sini..senang kan? lgpon Qaseh dah sekolah..sayang pulak nk ponteng lelame..
We olls bertambah eksited bila Wanie and baby ade kat sini..tiap wekend masa free je nak g tgk! hehe

Jom berkenalan dgn beby boi Wanie..

Nama : Farish Mikail 
Berat : 3.74kg


with mama dakcik

with mama azie

best betul bau baby kan..nak2 yg baru lahir ni..nyamnyam..bak kate Zara..hihi

Okey, ni gambar baby saya jugak..baby dah besar sikit..hihi
Gambar ni sebelum pergi tgk Wanie kat hospital..
Tapi sayang budak umur bwh 12 tahun mmg tak dibenarkan masuk..kesian Sopea nak tgk..
Tu yang skrg ni repeat byk kali bwk dia umah Wanie..sbb dia nak tgk baby..


Zara # Sopea

Eh budak berdua tu memang suka baby..Kakak dgn adik same je..
Kalau Zara jumpa baby dia panggil mimi..mimi..hehe.Dia ingat mcm teddy bear mimi dia lah tu kot..
Bila kita kate beby lah adik, dia pon bebyyyy,eeeee..sambil sengih nmpk gigi 2 btg dia tu! hehe comel sgt!

Kalau kakak pulak akan cakap cmni, 'Kakak suka beby yg mcm ni..kecik..comel je..Mama bagilah beby yg mcm ni lagiiiii '...

Erkkkkk, telan ailio mama! hahaha


Beberapa minggu lepas tu, saya ke IKEA pulak..berjumpa beby Qesha..anak kawan opis encik suami..

Alah, Nik mama puyie..dh byk interprame dlm belog ni..sbb byk kitorg berjalan sama-sama..:)

Meet Nur Qesha Amani..

Masa ni umur dia dah 3bulan kot.Tapi comel gila! dah macam beby Michelin! hehe









Tgk Zara u tu kemain suka menyengih bila dapat jumpe beby..mulut duk sebut beby..beby..hihi
Nak beby lagi ke dik?? opsss! hahaha


Ok, setakat ni dlu entry warm-up yek..
Lame dah entry ni terperap...huhu..
Sesungguhnya TIME IS RUNNING OUT! SO FAST!


Lepas ni nk story pasal cuti-cuti cinta pulak..edisi cuti-cuti beranak dua..=p


c u then!!

ok bai wok! ;)






No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails