I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Tuesday, June 24, 2014

Happy Birthday yang ke - 5 tahun Sopea !! (part 1)




Hai wok!

Alhamdulilah, 22 Jun 2014 (Ahad) lepas genaplah umur Kakak Dania Qarmila @ Sopea 5 tahun..

Syukur masih diberi peluang membesar bersama-sama kami..:)

Untuk mengembirakan hari special dia tu, we olls sefamily bawak dia celebrate yg simple2 je..yang besar2 hari tu dh buat masa besday adik..hihi

Tapi oleh sebab Ahad tu encik suami ada game bola, so marilah kita celebrate petang Sabtu..one day before..;)

Ajak kengkawan , acik mami & dady sekali..bg happening sikit kan..

Saya yang decide nak buat kat IKEA ni..sbb macam best sikit suasana dia..walaupun ramai org kan..tp syok! lain dari yg lain..kalo tak asek la kt tempat restoran mkn biase je..nak nyanyi kuat2 malu..so kat IKEA ni sedia ada bising, so tak la segan sangat nk buat bising..hihi

Petang tu, sampai je terus ke The Curve sebelah tu..cari kek kat Baskin Robbins..
Igt nk tempah kek bagaikan tp oleh sebab dia tak boleh makan kek yg ade telur so marilah kite beli kek aiskrim je..
Saya offer nak buat kek batik pastu isi lilin kat atas..haha..Dia taknak pulak..;P

So layankan je lah..Lgpun ini permintaan dia..Nak tiup lilin & nak org nyanyi lagu besday kat dia..haha

Drama queen sgt kan..;)

So mari kita tgk suasana besday celebration dia,


Date : 21 Jun 2014 (Sabtu)
Tempat : IKEA
Tema : White/Blue



Budak paling tak sabar nk potong kek..kemain suh ayah cepat2 beli makanan


selpie dulu!
Mama tak paham tgk muka kakak..org nyanyi utk dia tp reaksi muka macam nak nanges ke nak suka..hahaha


Tgh nyanyi lagu besday kat dia

Happy 5th Birthday kakak!!


Us !



Reaksi sebelum kek dibuka..setia menanti..hehe



Tgk aksi si adik yg dh panjang akal tu!! menceriakan hari kakak! 









Ok. time to potong kek! Kena cepat sebelum kek mencair












seriusnya muka

Zara yg dah pandai bergambar! tp susah nak ajak bergambar..hahaha


 Tp berbaloi beli kek baskin ni..mahal boleh tahan tapi rasa mmg terbaek!!
Habes sebiji kek tu..kek aiskrim sape tak suka kan..hahaha



Kek baskin perisa vanila oreo strawberry

Utk desert tambahan malam tu, saya just buat pavlova sebijik..


Pavlova classis #homemade by me


Ok, sikit ucapan utk kakak,


Happy birthday yg ke-5 tahun my lovely angels, my bucuk mama, my everything!
Walaupun kakak dah 5 tahun dan banyak benda kakak kena buat sendiri, mama tetap sayangkan kakak!
Mama doakan kakak sentiasa sihat..dan paling penting mama doakan penyakit ekzema kakak pulih sepenuhnya..mama dah tak sanggup tgk kakak menderita sakit, gatal & hidup bergantung pada ubat sentiasa..
Mama doakan kakak menjadi budak pandai, cerdik dan yang paling penting mama doakan kakak menjadi anak solehah , berjaya dunia dan akhirat!
Semoga kakak menjadi contoh yg baik kepada adik & menjadi anak harapan mama dan ayah!

Amin

Mama sayang, cinta, kasih yg teramat pada kakak!
Marah-marah tu tanda sayang kan? hehe

I Love u infinity!!



Love u kakak pia!!



* to be continued *




3 comments:

NURUL JAMIAN said...

oh sophea sebaya raina rupanya. cuma raina ni lahir hujung tahun so belum lagi 5 tahun kalau ikut bulan lahir. tapi ikut tahun lahir kira 5 tahun.

selamat hari lahir sophea

dakcik said...

nurul : laa yeke..kalo nurul ckp ni baru perasan..anak 2009..;)

Mekaseh nurul! ;)

~MaMa RX SToRYMoRY~ said...

Gelongsor kanak-kanak 2-3tahun rm130
Tidak termasuk postage
Whatsapp fakhru 0139233431

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails