I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Thursday, June 12, 2014

Kursus Setiausaha Bersama Dato' Fazley Chocolate Cake..;)





Hai wok!

Bulan April yg lepas saya, Azie and beberapa ofismate lain attend kursus Setiausaha..
Sempena minggu setiausaha katekan..
First time ni kursus berbayar..first time jugak kursus bersama artist..hehe kesian!

Kursus ni dihadiri oleh berbagai agensi..termasuk gov & private sector..
saya suka mcm ni! luas sikit pemandangan kan?

Saya pun diajak oleh Azie utk attend same-same..

Kursus tak jauh pun..area KL je..Hotel Vistana Kuala Lumpur..

dikendalikan oleh Dato' fazley coklat cake, hihi, wife dia Datin Azrene, Hafiz Cute Carry , Kak Mas make-up artis Shila Amzah dan Emi Edura image consultant Mizz Nina..


Kursus 2 hari..pergi balik hari..naik kereta pejabat..;)

Bukan ape susah skrg nak kursus jauh2, tido bermalam..kesian encik suami nanti nk urus anak-anak..Lgpun Zara still bf kan..nanti menangis tak berlagu lah dia..hihi

Day 1 kursus !




Selfie dulu sebelum kelas start




with Azie


OOTD lah sgt kan ;)

Oleh sebab ber OOTD td kan, ha amek kena panggil ke depan..maluwww i olls!
Tgk gaya pemakaian..eh kene puji tau! gaya sesuai dgn size badan! hahahaha
jgn muntah!







selfie with Hafiz Cute carry..best gila talk dia!! #ofismate
 Sesi kedua with Datin Azrene..
About image & personality


banyak tips dia bagi..
kenali bentuk badan, tips pemakaian, penjagaan diri, make up, cara pakai shawl macam dia..hehehe

Datin Azrene ni sgt frendly ye! mmg terbaek!! PR pun terbaikkkkk!



Kursus ni satu lg bab makan!! perghhh sedap sgt2!! Asek makan je..sambil dengar talks sambil makan..santai habes!





End of day 1 !


Ok, day 2 kursus!

 OOTD lagi! ;)

Patutnya second day kursus ni Datin Azrene nk tgk we olls in corporate suit..Tapi saya takde suit..so belasah je la kemeja n skirt ni! hahaha


senget badan2! haha

Masa tea break ni ade sorg peserta kursus nak bergambar dgn saya..wah glemer ko!
Dia panggil saya tiz zakiah...saya ape lg..perasan je laaaaa kannnnn??
hahahahahahahahaha..* jgn muntah lg *


with tiz zakiah ! *ehemmm *
Lepas tu berselfie dengan bff saya ni..Azie..
Dia kemain bersuit kan..bagus!






Lepas tu masuk dlm kelas, bergambar pulak dgn Emi Edura..dia ni image consultant Mizz Nina..
dia bagi talks cara pemakaian & penggayaan tudung! i like!!



Sesi lunch !
Okey, sesi ni we olls diberi tugasan utk makan ala-ala dining in 
Sbbnya masa sebelum break for lunch we olls telah diajar cara dining etiket ..so masa ni Datin Azrene nk tgk la selepas ape yg we olls belajar..lulus ke tak..=)


So mari tgk menu we olls, 

First : Soup with bread




komen : terkulat-kulat saya nak pecahkan roti dlm sup tu..hahaha..tapi takpe belajar itu satu pengalaman kan? lepas ni teror dah! ok pass set 1 !


Menu kedua : salad!



komen : haha..makan sayur je??? oklah, not bad wpon sayur je pun! ;P

Menu ketiga : beef steak 



komen : nasib baik yg jenis takde tulang ke ape..kalo tak susahnya nk mkn kan..Okey itu tips, bila kita belum nk habeskan mknan kita, garfu dan pisau hendaklah diletakkan di atas sisi pinggan..

Tapi steak dia mmg terbaekkkk!! sedappppp ! 


Menu keempat (desert) : coklat cake with ice cream..(bkn coklat kek dr Dato Fazley ye ) haha



komen : yg ni sng je..desert je pun..hehehe

Lepas mkn marilah bergambar dgn Datin Azrene..well done semua! sbb berjaya habeskan dgn baik!





Lepas break for lunch & solat semua, kursus disambung dgn sesi with Dato Fazley pulak..

Sesi tips pemakanan sihat & kenali personaliti diri!
sesi yg ditunggu-tunggu..sbb semua nak menu sihat katenya..ye ke? pdhal sesi yg ditunggu-tunggu sbb nak jumpa Dato fazley hensom! haha


Jumpa in person with him adoiiiiii!! hensommmmmm nya..muka bersih..licin..peramah..frendly..full pakej!! ;P



Lepas tu Dato buat demo masakan di tepi pool hotel! kelassss masak tepi pool..;)





tgh masak hujan pulak



Menu yg dimasak ialah, 
1. Salad





Walaupun salad tp sedap!! ni bukan nk bodek tp mmg sedap! org tak makan sayur mcm saya pun boleh habeskan semua sayur ni!



2.Roasted ayam..(sy xtau nama resepi masakan dia)




3. Bread with mushrooms!



Semua masakan itu dimasak oleh Dato' Fazley sendri..berebut2 org nak test! tapi sayang coklat kek dia xbuat! hahaha

Org sibuk duk tgk Dato masak, we olls sibuk duk tangkap pic dgn penyanyi ni, Imran Ajmain!

Dia ni adik angkat Datin Azrene,


pemalu sgt orgnya! kita ajak bergambar dia yg segan! hahaha

Lepas tu kenali warna- warna Warm & Cool !

Saya kategori Cool !



Penting utk kenali warna yg suitable dgn kita..sbb senang nk pilih baju/tudung yg sesuai dgn kulit kita..
Yg ni tips dari Emi Edura..



Lepas sesi masak2 td, masuk kelas balik dan kami dihidangkan dengan macarons! Dari Dato' Fazley jgk..
First time makan macarons ni..
Kecik comel je ni! adoiii sayang nk makan..
Saya amik perisa lemon & strawbery..Paling sdp strawbery!




Lepas tu sesi pemberian sijil! 



Bergambar with all the peserta kursus..Gov & private staff


Selfie..sporting Dato!

sama tinggi saya dan Datin..;)






peserta dari MOF


Ok, done kursus !!


Banyak sbnrnya tips dan ilmu yg diturunkan sepanjang kursus kepada we olls!
Tapi yang saya nak cakap kursus paling best penah saya attend utk Kursus Setiausaha!
Kursus yg mcm ni saya nak! rileks , santai dan pd masa yg sama ilmu tu semua sampai kpd peserta!
Enjoy!!

Tak syok kalo kursus asek dengar org je bercakap tgk slide kan?
Dalam kursus ni byk praktikal dari lisan!
Gud job!!

thn dpn leh request kursus with artist lain pulak..hehehe


ok, bai wok!




4 comments:

Nissa Azmir said...

wife dato fazley pregnant ke ain?

dakcik said...

nissa : Aah..peknen twins! hehe

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

alaaaa bestnya.. terlepas nak join kursus nie..mesti best kan..=D

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

alaaaa bestnya.. terlepas nak join kursus nie..mesti best kan..=D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails