I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Wednesday, July 23, 2014

Iftar bersama kawan-kawan



Salam Ramadhan ke 25..

Dah start cuti ke wok? amboii awalnyaaaa..hihi
Saya masih bekerja sampai Jumaat ni..InsyaAllah Sabtu pagi gerak balik kampung..


Kebiasaanya saya setiap hari masak..Puasa kali ni rekod jugak sbb takde lagi beli lauk yg dh siap di bazar..just beli kuih tu ade lah..makanan dah siap pun takde beli..
So bila dah agak kurang idea dan setelah penat bekerjaran tiap hari lepas keje sbb nak masak juadah berbuka tu, bila tiba weekend je baru tukar angin..berbuka bersama kawan-kawan..

Kalau minggu pertama Ramadhan, kami balik kampung berbuka bersama family..

Di minggu kedua pulak, berbuka bersama kawan ofis encik suami di Shah Alam..
Dia mengidam nasi arab katenya! haha..kami pun tumpang sekaki dan seperut ;P
Menu Buffet style..RM27/person..Children free
Nasi Arab (3 Jenis nasi)
Gulai Kambing
Ayam bakar
Spaggeti
Desert (kuih & buah)






Iftar # 15 Ramadhan #Shah Alam #buffet # Nasi Arab

Pada hari cuti Nuzul Quran tu, geng ofis encik suami anjur iftar beramai-ramai..Kali ni iftar di rumah saya..Menu potluck..Masing-masing masak 2,3 jenis lauk dan desert..

Saya prepared Nasi, Sup ayam , kek batik dan air sirap laici..



Kek batik #Gambar sebelum


Kek batik #Gambar selepas

Some of the menu dari yg telah disediakan dari 5 family 

Ayam golek
Gulai tempoyak ikan patin
Gulai labu 
Daging masak kicap
Sambal udang
Sup Ayam
Kailan ikan masin
Kerabu mangga
Sambal belacan
Ulam-ulaman

Desert :
Donut
Puding koktail
Kek batik
Roti John
Bubur lambuk
Air Sirap laici

Macam makan style buffet gitu..hihi
Tapi sangat puas hati iftar macam ni..semua lauk sedap..makan pulak bersila atas tikar..ramai-ramai..old skul style! macam orang dulu-dlu..best & happening sangat!!

Iftar # 17 Ramadhan #gengofisJPPH #potluck #Putrajaya

Lepas tu, every year kalo Ramadhan we olls memang tak miss utk beriftar bersama-sama ni..Kalau dulu selalu buat potluck dan makan di rumah ikut giliran..hihi
Tapi tahun ni Azie request nak makan buffet sbb dia dah bosan masak dan nak makan menu sedap sikit..So mari kita book MJK Coffehouse..
Harga buffet RM19.90/person..Children below 5 years free..
Menu kampung style
Lokasi at Bandar Kinrara Pucong

Semua masakan dia sedap! nak2 ketam masak cili , gulai kawah daging & bubur kacang..terbaekk!
Cuma kena cpt ambil makanan sbb cepat habis..dan diaorg lambat sikit refill..


Iftar #20 Ramadhan #bff #MJK Coffehouse #Pucong


Minggu keempat, beriftar dengan kawan baik encik suami ni merangkap geng ofis dia jugak..hihi
Yang ni menu kena oder lauk yg kita nak makan..ikot selera masing-masing..
tempat di MZ Cafe di Abu bakar baginda, Bangi..




Iftar # 22 Ramadhan #MZ Cafe #Bangi 

Semalam, beriftar bersama uncle cd di rumahnya..Menu disediakan iaitu Nasi Ayam Utara..sedapppp sangat!2 kali tambah wok! hihi
Kami bawak kuih-kuih je..tu popia pedas kegemaran diorg berdua..=P


Iftar # 24Ramadhan #rumahunclecd #Nasi Ayam Utara



Dan yg upcoming iftar terakhir bersama kawan-kawan sebelum balik kampung, InsyaAllah esok (26 Ramadhan) bersama kawan ofis encik suami lagi di Hotel Everly,Putrajaya..=)

Alhamdulilah rejki yg ada dikongsi bersama..Seronok beriftar ramai-ramai ni..merapatkan lagi ukhuwah sesama kita..Kena besederhana dalam berbuka..Janji makanan jangan dibazirkan ye..


ok, bai wok!











No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails