I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Tuesday, July 8, 2014

Iftar bersama keluarga !! #7 Ramadhan





Salam Ramadhan ke-10 !


Weekend lepas kami balik ke Kuantan..like tahun-tahun yg lepas..mesti ada berbuka puasa bersama keluarga di kampung..

Gathering seluruh ahli keluarga..paling meriah tentulah fmily belah mertua saya..sbb adik beradik ramaiii...
Kalau belah saya, tak berapa meriah..maklumlah adik beradik 2 je kan..hihi
Lagi pun tahun ni mak saya tolong orang berniaga di bazar Ramadhan..so mmg tak dapat nk berbuka di rumah..mak saya hanya dapat joing berbuka di rumah mertua sy(birasnya) selepas selesai berniaga..agak lewat la sikit! tp at least dpt join kan mcm tahun2 lepas tuu..;)



Keluarga kami..ade lg yg tak dapat join iftar ni

Tahun ni  as usual tentunya masak beramai2 kan..mcm tahun lepas2 tu kakak-kakak ipar sy yg amik alih tugas memasak juadah berbuka..saya just tolong yg ringan-ringan je..
Tapi tahun ni special sikit sbb saya, teh, cik anne & dady fiq je yg masak juadah berbuka kali ni..encik suami mcm biasa tukang buat air..hehe..Yang lain2 resttttttt katenya! hahaha
* padahal sy baru merasa nk gantung kuali bila blk kg * ;P


Ok, kite tengok sebahagian menu yg sempat saya snap hari kejadian,

Menu utama : 
Gulai masam ikan patin (makanan org Phg sejati katenya!)
Ikan siakap 3 rasa
Ikan siakap stim limau
Sayur campor
Ayam goreng kunyit
Puding koktail
Air bandung soda




Gulai masam ikan patin a.k.a gulai tempoyak patin..terbaekkk!!

Puding koktail by me

Siakap 3 rasa by dady fiq

Siakap stim limau by anne


ayam goreng kunyit by me ( for kids)


Sayur campur lupa nk snap..hahaha..alah, bese2 je pon tuu..

Alhamdulilah...semua ahli family berselera makan..

Tapi kan, Iftar bersama keluarga ni memang terbaekkkkk!!


Suasana tu rase lain sangat bila mane kita berbuka di rumah sesame kita je kan..hihi

Meriah.Ceria.Happy.Rapatkan Ukhuwah

Lepas tu solat berjemaah sesama!mengemas sesama! makan durian sesama & layan bola sesama!!hihi

Penat itu berbaloi org kate!


Alhamdulilah..moga2 ikatan sesama keluarga terus lagi utuh! InsyaAllah


Tanpa keluarga siapalah kita..Hargailah keluarga walau di saat senang atau pun susah!Itu je lah keluarga yang kita ada!


ok, bai wok!








1 comment:

Nissa Azmir said...

aaaaaaa sedapnya menu! tengok sesiang ni merembes air liurrrr

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails