I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Monday, August 11, 2014

#Cerita Syawal 2014 # 1Syawal #Throwback




Okay, cerita Syawal dah bermula..

Tahun ni pagi raya turn rumah mak mertua dulu..Siapa kata rumah dekat2 takde turn berhari raya..hehe
Tak kira lah dekat ke jauh ke, turn tetap turn! gituuu..:P

Cuma kelebihan dia rumah dekat2 ni ialah. pagi raya kat rumah mak mertua, tghari rumah mak sendiri pulak..petang rumah mak mertua..mlm rumah mak sendiri..pi mai pi mai tang tu jugak! hahaha
Jangan risau tak penat pun..15 minit je ulang alik..hihi

Tahun ni tema baju raya Black Grey..
Pilihan encik suami..selalunya mmg dia yg suggest tema colour utk Raya ni..kitorg ikot je..dia kan ketua! hahaha

Katenya tahun ni raya nak hitam semua...tanda berkabung  kononnya sbb ms pilih tema tu, kes MH370 tgh berlaku..tup2 dekat2 dgn nak Raya, byk pulak kejadian sedih berlaku kan..dengan kes MH17 dan Gaza tu semua..kebetulan sgt..

So tahun ni punya Raya simple je..like tahun sebelumnya jugak..simple..kami memang fmliy yg simple..haha


Tp saya takut pulak nak pakai semuanya hitam..so mix & match kan black grey..ada lah sikit unsur keceriaan kan..Lagipun hari raya kan hari kemenangan kita semua setelah berpuasa sebulan..Bak kate pepatah ' Syawal dirai, Ramadhan yg dirindui'..


Jom kasi tgk suasana 1 Syawal kami ,

 dgn tagline 'Ini Baru Rayeeeee!'...



Apple of my eyes! buah hati, jantung, nyawa dan segalanya !!



#Sopea #Zara



Selfie like always! Tak selfie tak raya lah!haha


Suasana mcm ni suasana yg akan dirindui...



Dan juga suasana ni

Our family potrait!




Abang dengan adik! ehem..hahaha





Dakcik's family

Us




Baju Raya saya dan anak2 adelah from Lavendersista! beli kain dari blogger Nurul Jamian..Saya beli kain cotton from her 2 months before puasa kalau tak silap..
Beli 8 meter..nak buat sedondon katenya..tp berbaloiii wok!
Saya dapat 2helai baju (1 bju kurung moden + 1 bju kurung phg )..Anak2 saya tempah buat Jubah dress A cut..Tu pun ade lebih lg..saya tempah dress pulak utk Zara..hihi..
Tailor from Jr Lucky Needle..
Tailor terbaik yg menghasilkan bju raya saya tahun ni..Semua baju saya tahun ni baru perasan semuanya jenis kain cotton..borong byk masa kat Vietnam thn lepas tu..haha..Raya bru sibuk nak tempah kan..
untung ape, boleh buat pergi ofis jugak..berbaloi!
Shawl Sopea mmg saje cari shawl size budak..elok pulak ada shawl halfmoon budak..beli kat Bangi Getway..RM20..hehe..mahal sikit dari shawl mamanye..mama punya RM10 je..from jln TAR..haha
simple jeeee kan? :)


Ok sambung balik tgk pictures! hihi



with kakak2 ipar dan anak saudara..ujung sekali tu encik suami dgn kak bb @mami sopea zara


Bersama keluarga in law



saya dan encik suami..kasi can lah romantik sikit di pagi raya





Tak cukup korum





Famliy in law

 Tghari pergi beraya ke rumah ma pulak,
Masa ni dah masuk tghri..memang matahari atas kepala..paneh ya ampunnnn..
berlengas ketiak ku! haha
Muka toksah ckplah, mmg dah takde make up..sebab kejap2 lap dgn tisu basah..kejap2 lap..haha
Sopea pulak dah cabut shawlnya, Zara pulak rambut dah serabai..nak ikat tak bagi..sudahnya serabai kinting2 gitu je lah..Fesyen kan? haha



rambut Zara dah serabai time ni..panehhh belengas seme ada

With my ma

Selfie! haha


Ma dan cucu-cucunya..

 Gambar iklan raya ke tu? 



Bersama makcik2 saya di rumah arwah nenek


Oreng dan hitam


Family saya





Muka dah hilang semua segala make up..haha

Dh smpai ke petang beraya dan bergambo sakan..hahaha
Dahla paneh belengas semua...memang betul la "Ini Baru Raya"...


Amboiii! 


Eh, bukan senang ye nak amik fmily potrait saya tu..mcm2 aksi..macam2 karenah..sorg begini..sorg begitu..hahaha

Tengok pic ni





Kesabaran tu penting..Biase lah budak2 kan..Mane boleh duduk diam dan disuruh2..hehe

tapi ni lah kenangan suasana Raya diorg nanti..
Dah besar nanti masing2 akan tgk balik pic ni dan mesti rindu moment ni!
Zaman dulu , zaman saya mana ada chance nak ambil pic mcm skrg ni..kenangan Raya zaman saya kecik dlu pun mane ada gambar macam skrg..kalau ade pun adelah beberapa keping kot..Tu pun kalau mak saya still simpan or ntah2 dah dihanyut banjir besar hari tu..
So, untung anak-anak zaman skrg..;)
Esok dah besar, bukan tunjuk album dah , silap gaya tunjuk belog je gambar lame diorg..hahahaha

kelassss sangat!


ok, bai wok!


* to be continued cerita Syawal 2014 *






3 comments:

ruziyatul mona Adzibi said...

macam 4 beradik.. hehe... Selamat hari Raya ain Cyg!

dakcik said...

hahahaha...
Slmt hari raya jugak kak mona cyg!

LYAfrina said...

Hhe.. bju tribal sebijik kan.. cuma kaler je lain.. cun plol matching kain plain..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails