I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Thursday, August 21, 2014

#Cerita Syawal 2014




Salam Syawal ke 25..

Masih lagi cerita syawal ye..maklumlah bulan Syawal lagi kita ni..Banyak lagi story yg bersusun nak cerita kan kat sini..bertabahla ye..hehe

Tapi cerita kali ni masih di cerita syawal di kampung..cerita syawal di bandar belum masuk lagi..haha
Kita habiskan part beraya di kampung dulu.

Okay, Syawal ke 4  kakak ipar nak buat open house yg kecil-kecilan..eh boleh ke gitu? haha..panggil rakan terdekat je dan rakan sekolah anak dia..Menu dimasak oleh tukang masak pro iaitu mak..Menu Nasi Minyak..Menu sampingan dari dady fiq like always spageti bolognese dan menu desert sampingan juga dari saya ialah kek batik..like always kan?

Buat 2 talam je sbb jemputan tak sampai 50 org pun..;)



#Kekbatikkegilaanramai

Haha..dah kenapa semua sekarang ni letak hashtag pepanjang cmtu..trend terkini kot kan..saya ni ikut je sbb bila baca tu kadang kita baca senapas..cool je rs..hahaha..cool la sgt! pengaruh kuat ni! ;P

Lepas dah setel open house kakak tu, mlm tu saya berjalan ke rumah kawan mak saya pulak..
Menu mee kari..hehe..disebabkan mee kari ni lah bibir encik suami jadi mcam bibir angelina jolie..tetiba je allergic kat mee kuning tu..nape ntah..sepanjang 6 thn kawen ni first time tgk dia allergic pada sesuatu makanan..haha..lepas ni no more mee kuning la ye bang for u! :P



satu-satunya pic mlm tu..muka ada sikit penat


So keesokannya, Syawal ke 5 ke rumah uncle cd pulak..pergi bersama Pok Akem dan Cik Anne..;)



with keluarga uncle cd

Syawal ke -6 turn rumah mak saya pulak buat open house kecil-kecilan..Jemput keluarga mertua saya dan kawan-kawan emak saya..
Kali ni memang saya yg sediakan menu ni..100% air tangan saya..cewah! saje nak bg mak saya rasa air tangan anak dia ni..selalu kite je rasa air tangan dia kan..

Menu Mee Rebus Ganu..





Nak tambah pedas silalah tabur lada hitam bebanyak ye..mmg mantop!


Ahli Keluarga mertua



Kawan-kawan mak saya sebelah malam

Syawal ke 7 hari last di kampung..Time to go home..back to tempat mencari rejki pulak lah kan..cuti dah panjang..so it's time to go back..eceh!

Pagi tu sebelum balik kami dihidangkan dengan pulut durian pebret kami ni..hihi
Thanks to mak! penuhi keinginan anak menantu..;)



Memang terbaek!

Lepas tu salam2 semua kedua-dua belah ahli keluarga dan terus gerak balik ke Putrajaya..






Dengan hati gembira nya jalan tak jem..4jam perjalanan dan  selamat sampai di rumah..hehehe

#Endofceritasyawaldikampungkitasambungceritasyawaldikotapulak...

hahaha..kemain hashtag ko ye!!


ok, bai wok!



p/s : esok hari berkabung Negara..Al-Fatihah..Semoga roh mereka dicucuri rahmat..



2 comments:

LYAfrina said...

mmg meriah la...
makanan pom best2..

bju tu lya beli kat zawara.com

LYAfrina said...

mmg meriah la...
makanan pom best2..

bju tu lya beli kat zawara.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails