I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Wednesday, September 10, 2014

Raikan Cinta Aman & Amy #Muar #Ijabkabul #Sanding




Hai wok!

Ketemu lagi kita untuk sambung kisah raikan cinta Aman & Amy..
Ni kisah majlis pernikahan yg diadakan pada 22 Ogos 2014 (Jumaat) mlm selepas isyak..
Saya dan family all the way from Putrajaya to Muar petang lepas kerja..berdesup encik suami drive..Ngam2 sampai di homestay yg disediakan keluarga pengantin jam 8 mlm.

Freshkan anak2 dan diri sendri lepas tu terus ikut rombongan keluarga ke rumah pengantin utk majlis ijabkabul..Rushing jugak..tu yg berjubah dari ofis terus ke sane je..tak kuasa dah nk salin2 baju semua..hehe

Jom tgk pictures yg sempat saya ambil utk kenangan..:)


Saat Along sebelum bergelar suami









Alhamdulilah sekali lafaz menjadi kekasih halal..
Masa selesai akad tu saat paling touching..Along menangis..hehe..Muka je ganas, tapi dalam hati ada taman..ekeke
Eh saya pun touching..hahaha macam dia pulak yg pengantin perempuannya..

Selfie..sempat lagi!

Selesai semua, kami sefamily dijemput makan..tapi disebabkan saya bru lepas mkn so saya duk kat dalam je..buat aktiviti bergambar! hahaha
Sakan kerjakan pelamin Along! 
Pelamin ni hasil buatan keluarga pengantin perempuan..Cantik kan!








with anak saudara 



eh pengantin dah datang lah! haha



Lepas tu barulah sesi bergambar dengan ahli keluarga lain


Dah macam tangga pulak susunannya




Ni je pics bersama family..yg lain2 dalam camera dady fiq..saya amik ikut fon je ni..

Eh ade lagi pics pengantin..Tapi pengantin cilik ni! 



Cik Sopea a.k.a mak jemah a.k.a kak ton! tu name glemer dia..haha










hahaha..macam2 aksi dan gaya pengantin cilik ni! Tapi budak2 kan memang suka betul kalau dapat naik atas pelamin org kawen..macam saya dlu zaman budak2, pantang tgk pelamin ksong laju je naik duk atas..lepas tu bajet sendiri sanding! hahaha..patutla anak mengikut..mane lagi kalau kuah tak tumpah ke nasi kan? erkkkk! haha


Okey, esoknya pulak Majlis Sanding ..
23 Ogos 2014 (Sabtu) 

Majlis Sanding start lepas zohor..janji kul 2ptg..datangnya kul 2.30ptg..biasalah kan, kalau rombongan ni susah betul nak punctual..


Selfie dalam kereta dlu! 

Zara with abg boboy

Zara with Pok Akem & Cik Anne 
Mula2 panas rentung! Lepas tu hujan rintik2..boleh tenang sikit berjalannya..;P

Anak2 sekarang suka berjalan dengan org lain..kalau kita pegang memang tak nak..ok fine! nk suh mama bajet single lagi lah tu! ekeke

Mama yg bujang katekan! haha
Adat org Johor kawen memang tak boleh lari dari tol! hehe
Sediakan je lah duit tol byk2 ye..sbb byk betul tol sebelum nak sampai ke destinasi yg dituju tu..tambahan pulak musim Syawal masa tu belum habes! hahaha..kopak pengantin!



Sesi tol kt dlm

Tol paling besar mesti tol pak andam!

Dh lepas barulah dapat bersanding! gituuuu..;)

Cantik pengantin! bagai pinang dibelah-belah..



Selfie masa org tgh salam pengantin

Eh nk jugak selfie pok kem ni! haha
Mama with Zara



kemain Zara posing

Pengantin kt blkg suka je tgk aksi budak berdua ni
Ni satu kes jugak, pengantin sibuk bersanding budak berdua tu sibuk jugakla main kat area pelamin..Sorg nk duk atas kat pengantin..Sorg duk cabut manik kat bunga pahar ..hahaha stress mak ko nak! 


Cubaan nk cabut manik bunga

 Sebelum semua manik kat bunga tercabut or bunga tu sendiri terbalik marilah kita ke luar ye! makan..haha

Comel je kek pengantin

Selesai sesi makan, its time to balik..Family semua nak balik petang tu jugak..Ada yg balik ke Kuantan dan kami balik ke Putrajaya..
Sebelum balik meh sekeping dengan pengantin..yg mane tak sempat bergambar kat dalam tadi..




With Ayah angah kesayangan Sopea



Selfie with kakak ipar
Sebelum gerak balik, saya salin baju dlu..dah belengas semua pakai baju kurung tadi..bau masam pon ada..haha
Lepas Asar mcm tu, kami pun gerak balik ke destinasi masing-masing..Masuk je kereta anak2 dah selamat tido..



Encik suami pulak berdesup jugak drive sbb dia nak tengok game bola team dia main kat Inspen..sabo je lah! Tapi takpelah, saya pun selamat tido jugak dgn anak2..tau-tau dah sampai je..hehe


End kenduri belah Muar..belah pengantin perempuan..Seminggu lepas tu kenduri belah pengantin lelaki pulak..Our side..


Next entry k!


ok, bai wok!





2 comments:

LYAfrina said...

alhamdulillah..tahniah buat pgantin..aih..baju semua cun2 ni..

dakcik said...

Lya : Mekaseh..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails