I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Monday, September 15, 2014

Wedding Aman & Amy #Kuantan #Sambutmenantu




Okay, last entry for wedding Along..entry ni byk gambar jugak..haha..jenuh nak resize pics..lepas tu jenuh jugak nk publish..hoi lah kenape kah masa sangat mencemburui ku..gituuuu katenya..


Masa cuti Hari Merdeka tu kami balik Kuantan..untuk Wedding Along ..side lelaki pulak..
Sampai Kuantan pun Jumaat tgh mlm..sampai rumah mak tengok adik beradik semua tgh gotong royong potong timun utk buat acar pengantin esoknya..Kitorg mampu tengok je..penattt jalan jauh! alasan je tu..padahal mata ni takleh nk bukak dh.

Pagi esok baru ke rumah mak Along utk tlg ape patut..
Kali ni saya ditugaskan sebagai pelayan tetamu VVIP iaitu melayan pengantin di meja makan pengantin masa makan beradab..Saya dengan Kak bb..

Majlis bermula jam 12 tghari sampai 4 petang
Sabtu (30 Ogos 2014)




Anak-anak yg sedondon berbaju ala cinderella


Me with encik suami ambil gambo tgh paneh..kerut dahi

Me with kak bb..buat kerja same2 haruslah sedondong! hehe..oo dress kami dari Zawara



Ayam golek by Dhe & abg Zul..paling terlajak larissss!





Penyambut tetamu

Pose sekaliiiii!

Jam 2.30 pengantin pun sampai..Masa ni saya tgh sibuk potong lemang dengan encik suami kat bhg dapur..Patutnya saya bersama Kak bb menyambut pengantin..hahaha..Takpelah, perintah encik suami suh bantu dia kena lah turuti..;)

Dh siap semua, barulah saya dpt tengok pengantin bersanding..Tengah syok ambik pic pengantin tetiba kena jadi tukang bagi bunga telur pada org yg dh lepas sesi merenjis pengantin..dah pulak! macam2 tugas kate ko saya buat! hahahaha



Pengantin..Along & Amy serba royal blue



Bapak pengantin lelaki
And then sesi bergambar! like alwaysssss ...

Ahli fmily yg tak berape nak lengkap sangat jumlah dia..hehe


Semua yg berbaju biru tu keluarga Along..mak ayah dan adik beradik dia 


Free Style!










Tangga again

trademark! senget..mak je ok..;)

without pengantin ..ini pelamin kami yg punya! hahaha


With boboy adik cik anne


Sibuk je 2 org mat sengih kat blkg tu!

Selfie with kakak encik suami..sabotaj picture je keje encik suami tu! 





With Asmida Amy..saya sokmo teringat nama dia dengan penyanyi asmida tu! haha

Selfie with Cik anne..dia pun dah bershawl skrg nie..style ikut suka..hehe..cantik!





With my ma yg dh selim skrg ni..hehe

Feeling-feeling princess lah sangat..







Fav Pic!



Lepas tu selesai majlis..so mari kita kerjakan pelamin Along again! 



Sanding sorg diri..bajet pengantin sgt! haha


Sanding dengan anak-anak pulak..kemain anak posing kalah mama ayah mcm ni







'Tolong tepi syikittt..tolong tepi syikittt..'
Kasi can eh pengantin lama ni! ;P



berdiri tak sama tinggi! haha..mmg tak kan dpt tinggi mcm encik suami

sory ye..terlebih teleng pulak kepala tu! lol


Pengantin lama

Take 1



Take 2



Take 3



Take 4



Take 5



Take 6

Jangan muntah pulak tengok aksi pengantin lama tu ye! ke ada yg dh muntah? haha..
Korg ni bg la can kat pengantin Tahun 2008 ni nak bersanding semula..feeling-feeling romantik..Baru nak I LOVE U, TO THE MOONBACK..sudahnya ketawa terkekek-kekek..Malu! hahaha



Oklah, pengantin lama tu kemain kan! lupa kot tu pelamin orang..ok kita maapkan dia yek! + ___ +



To Along & Asmida Amy * kemain nama fb dia i mention *

Selamat Pengantin Baru!
Selamat membina rumah tangga yang barakah, mawaddah wa rahmah ye!
Amin..
Cepat bg Sopea Zara kawan k! hehe










The End!

ok, bai wok!




p/s: Esok cuti..yeayyy! Selamat Hari Malaysia to Malaysia Tanah Tumpahnya Darahku!



2 comments:

LYAfrina said...

comelnya..
dress zawara kan..tu riben kat pinggang ltk sdriri ye?

pgntin pon sgt cantik+ensem..kaler pon sgt cantik

dakcik said...

Lya : Aah..riben letak sendiri..sbb tak beli pun belt dia..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails