I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Thursday, November 13, 2014

Tengok bola #tokgajah #Pahang #elephantarmy





Hai wok!

Mari kita flashback or senang panggil throwback cerita yg agak basi jugak kategori dia..haha


Kisahnya tak sempat update awal-awal kemenangan Team Bola Pahang hari tu..
So marilah kita jadikan pictures yang ada sebagai tanda kenang-kenangan..
Tanda kecintaan kepada team tok gajah..cewahhh! asal jadi juara baru ada tunjuk kecintaan lah kononnya kan..hehe
Eh tak ini kecintaan yg ikhlas tahu?..Dari dulu saya sekeluarga memang minat bola kan? jangan buat2 lupa okey wokwok..hahahahaha 

Kita cerita kisah pertama dulu..

Masa Final Piala FA 2014..
Pahang lwn Felda United
Stadium Shah Alam
7 Jun 2014



Kami balik ke Kuantan dulu lepas tu baru konvoi sama-sama ke Stadium Shah Alam hari Sabtu tengah hari tu.. Salah satu alasan dia sebab kebetulan memang nak balik Ktn Jumaat tu sbb ada hal nak kena urus..Satu lagi sebab Zara kena tinggal dengan mak..Memang plan tak bawak dia..tak sesuai lagi dengan keadaan dalam stadium yg bersesak-sesak..Just bawak kakak je..sian adikkkk..takpe lah, adik dah biasa tengok ayah main bola kan? hehehe


kat rumah lagi waktu nie..tunggu yg lain belum sampai so take wefie dlu!



selfie dalam kereta

And then sampai..Kitorg sampai lebih kurang jam 6ptg cmtu..Tunggu yg lain lepas tu gerak ke Stadium Shah Alam..


with kakak #perkarangan stadium



Sebelum masuk stadium..mak aiii pemandangan kiri kanan mencerminkan budaya kita! hrmmmm


Dalam stadium



with encik suami




pic collage


Alhamdulilah kemenangan kepada team Pahang..
Melompat kitorg dalam tu..happy sangat2..berbaloi datang dari jauh! hahahaha

Final Score : Pahang (2) lwn Felda United (1)


End kisah pertama

__________________________________________________________________________


Okey kisah kedua pulak..
Sabar je lah tengok bola sampai ada dua version! 


Ok kali ni utk Piala Malaysia pulak..

Pahang lwn JDT
Stadium Nasional Bukit Jalil
1 Nov 2014


us again 
Kali ni tak pergi konvoi dengan orang Kuantan dah..Kali ni konvoi dari Putrajaya dengan uncle cd je..Itu pun merempit je dengan skuter bertiga.. Zara again ditinggalkan..Sorry sayang..keadaan tak mengizinkan..cewahhh! sian dia..Thanks jugak kat mama dayah yang sanggup nak jaga zara on that day..siap bawak ke GM Klang lagi jalan-jalan..Thanks a lot mama dayah!! 

So meet up dengan fmly yg konvoi dari sana kat stadium je..mujur naik motor..jalan jem teruk! 
Kitorg walau naik motor jam 3 ptg dah keluar rumah tau..nak cepat sampai supaya tak bersesak sangat masa nk masuk stadium nanti..

Seperti yg dijangka memang ramai sangat orang..dengan penyokong masing-masing kan..Kuning dengan biru je semua! hahahaha




Kakak yg eksited tgk bola



Lepas tu kan..nak dijadikan cerita lagi tragik..hahaha kelakar pulak bila ingat balik..
Masa bergerak semuanya ke perkarangan Stadium tu, kitorg berhenti kejap kat gerai jualan baju jersi nie..Nak beli baju jersi yg dikirim kawan dan untuk diri sendiri..
Elok je dah siap beli jalan nak masuk stadium tiba-tiba hujan turun lebat sangat-sangat..Nak cari tempat berteduh memang takde langsung ye!

Sempat buat keluar baju hujan 1 je..Tu pun untuk tutup Sopea je..saya dan yg lain-lain buat-buat gagah berlari-lari nak masuk pintu tu..Agak jauh jugakla lagi nak sampai ke pintu masuk...
Sudahnya semua mandi hujan..basah kuyup lencun ! gila! luar dalam basah..kahkahkah
Kenangan betul!

Masuk stadium lega sbb stadium kan berbumbung..Sampai tu terus cari tempat duduk palin atas dan terus ke toilet pergi salin baju yg baru beli tadi..mujur baju baru tu dia letak dalam plastik..so elok tak basah..ape lagi salin luaran je lah..hakikatnya dalaman lencun..hahahaha

Tudung masa pergi kemain elok terletak dan berpin bagai..Bila dah basah tu, pakai ikut suka je sbb semuanya basah kan..hahaha..semangat sangat katenya  nk tgk bola!
Dalam stadium masa tu duk bising-bising dengan diorg, cakap kalau tak menang jugak memang saje je la berhujan basah bagai ni! 




Muka org mandi hujan dan basah lencun tu

Jam 7 dalam stadium memang dah penuh padat dengan penyokong! full !..saya anggarkan dalam 90k orang yg datang..Orang ramai macam masa Malaysia lwn Singapore dlu tu..Haa ramai mcm tu lah dalam stadium..Smpaikan waktu nak start tu polis terpaksa bukak seat VIP punya bagi yg lain-lain dapat masuk..fuhhhh memang havoc final kali ni berbanding dengan lawan Felda hari tu..

Semangat tok gajah dan harimau selatan katenya kan!

Ada video saya amik..video ultras EA dengan ultras JDT berlawan-lawan tunjuk kehebatan ultras masing-masing..tapi mcm biasa saya tak pandai nk uplod..harap maap ye..hehe

Masa game tengah berlangsung, masing-masing berdebor tak terkata..kecut perut..
Sopea pulak macam biasa, masuk second half dia dah selamat tido! hahaha
Bising-bising pun boleh lena tido smpai ke penalty time!
Sabo je lah wok!

Masa ni dah tamat game! 




Ni pun..tamat game..saya tutup mulut sbb tak tahan bau asap rokok sebenarnya tu..lemas
Sopea pulak masa ni baru bangun tido..terpinga-pinga lagi..

Dan kemenangan sekali lagi berpihak utk Pahang..Apabila menang penalti! 
Bukan menang nasib ye..menang dengan keazaman yg bersungguh-sungguh yang ditunjukkan oleh setiap pemain! Saya tak nak la ulas panjang2 ye walaupun saya tgk live depan mata ape yg terjadi waktu perlawanan tu..
Cuma nak cakap Pahang memang hebat! cewahhhh!







Tahniah Pahang!!
Juara Piala Malaysia buat kali ketiga berturut2!!

Berbaloi kami yg sanggup berhujan, basah kuyup dan akhirnya kering sendiri sampai ke tamat perlawanan nie!! hahahaha
Terima kasih bagi kemenangan kpd rakyat Pahang!!

terimalah hashtag

#Pahangpower
#Menangtakbermegah
#Kalahtakrebah
#hitamputihtakkanpadam
#Elephantarmy
#tokgajah
#araskuasa
#hogohpahanghogoh
#thisisdarulmakmur



Ok bai!



3 comments:

Tengku Fauziana said...

ouh semangat sungguh..
klu daku nak bawa anak, silap hb xtgk bola,..kena tgk anak jee..muahaha..

LYAfrina said...

wow..bestnyer..semua sporting..lya x pnh tgk live lg kat stadium..lya pon sokong pahang.mestila support pata timo.. hehe

nazyue said...

Hai..saya suzi. Saya tumpang gembira tgk sofea yg sudah sihat. Dan sangat kagum dgn sis melalui perit getir masa sofea E. Boleh tak share kepada saya macam mana sis rawat dia? Saya ada baby 4 month old..with e. And u look so young..mcm budak sekolah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails