I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Tuesday, January 28, 2014

Wednesday, January 22, 2014

Di Hari Lahir Zara...Wondermilk to IKEA to The Curve ( Part 2 )




Kemain ada part 2..hihi
Banyak pulak amek gambo hari tu..maklumlah special day utk Zara kan..


Sempena nak sambut besday adik hari tu, kemain nak keluar rumah pagi-pagi..konon je tu kata encik suami..perli je kan abg tu!!
Pagi lah jugak kuarnya..dalam jam 11 baru berjaya kuar dari Putrajaya..Menuju ke Kota Damansara..Bukan ape kalau lambat kang duk harung jem je nanti..itu tujuan utama kuar awal..;)
Pagi tu heavy breakfast..Ma buat pulut kuning dengan rendang ayam..Sempena hari lahir Zara..
Special dari nenek!

Siap makan zasssss! eh sempat lg bergambar kat rumah sementara tunggu encik suami siap2..



Muka Zara dah kenapa mcm tu..xsuka eh mama nak selfie! haha

Mama with kids!

Birthday Girl yang dirai..ceria je mood dia


udah-udah le tu mama oiii!

Dalam jam 11.30 pg sampaila kite di destinasi yang dituju..

Cafe Wondermilk, Kota Damansara..
1st time datang sini..tu pun sbb tgk review kat instag katenya deco cafe ni mcm comel je..mcm cute je..
cupcakes sini pun katenya terbaekkkk! comel..cute..
Tapi mmg pun comel!!
saya sukaa!



Hari tu tak ramai sangat..terus laju-laju si Sopea menuju ke sudut kids ni..
Wahhh! kemain dia..Zara pun sama naik..






Siap ade dapur mainan yg mcm real je..

Suka kakak! kat situ aje dia duduk..


comel betul dapur ni..dapur ni dr IKEA..sbb ms pergi IKEA ade jumpa dapur ni..wah kene letak dlm list must buy! hahaha

Zara explore with toys





Lepas tu baru lah sesi nak makan kek..tgkla besday gurl tu tak nak org pegang okeh! sabo je lah



tgk cupcakes ni macam nak semua je!


Cupcakes comel #rainbow#red velvet#chocolate

Paling terbaek red velvet tu! sedap!

Dapat kek senyap..abes sebijik setengah okey dia makan..mmg betul la penggemar kek!


some of the menu


Deco dalam WM..nice! cute je..comel je..
Lama jugak we olls lepak kat WM tu..syok pulak tgk anak2 leka main sama-sama.. 
Dalam jam 1 lebih tu we olls gerak ke IKEA..dah dekat kan..hihi
Hajat nak jalan kat The Curve jugak..

Pusing seround dalam IKEA..dah dapat brg yang dihajati & we olls terus lunch kat IKEA je..
Like always meatball, chicken wings & karipap cinta IKEA yang marvelous tu!!

Pastu baru pusing The Curve pulak..
Tgk dance show utk sambutan Chinese New Year..
Suka betul Sopea tgk..ralik!



@ The Curve


Tukar baju dah..sbb dh comot makan td


DNZ 











Dah puas pusing dalam tu, marilah kita pulang..Sebelum tu dinner dulu kat Uptown Damansara dengan acik mumy & dady..
Sampai rumah anak-anak semua tumbang! penat kan..hihi
Really enjoy on that day! Bonding time with family..
Yang penting suka tgk anak-anak happy!




And last, akhirnya dapat jugak idaman hati Sopea..eh ke mama yg sebenarnya? hihi

Tent dari IKEA..











ok, bai wok!

Happy Birthday Zara!! ;)






Tuesday, January 21, 2014

Zara is Turning One!!! (Part 1)



Hai wok!

18 Jan 2014 (Sabtu)  our little sweet princess turning 1 years old ..
Her first birthday!!
Alhamdulilah..
Allah kurniakan kepada kami seorang lagi anak yang sangat sempurna sifatnya, yang sangat comel , yang sihat sejahtera, yang sangat senang dijaga since baby hingga umur setahun jagung ni..Syukur kepada-Mu 
Ya Allah..

We olls semua eksited & happy for her..

So, we decide bawa Zara utk celebrate her 1st birthday kat Cafe Wondermilk, Kota Damansara.

Celebrate among family we olls je dulu..;)
Lagi pun memang her favorite is cake! hihi




Cupcakes ladybird by Wondermilk

Birthday Gurl - Damia Nur Zara


With mama


Focus mata Zara just on that cake! haha

Mama with kiddos!



mama + ayah


mama + nenek

mama + kakak


To Zara,

Happy 1st Birthday sayang mama!! U always be my baby ! 
Semoga menjadi anak solehah, sihat sejahtera , diberkati hidupnya di dunia dan di akhirat..
Kakak & adik adalah harta dunia akhirat mama ayah!
We wanna grow old with u kids!
Love u till syurga!!

lots of love,
Mama Ayah Kakak





p/s : to be continued dgn detail tempat celebrate ni & more pictures! ;)





Thursday, January 16, 2014

My New Hobby



Minggu ni seronot kan cuti selang seli..Isnin keje Selasa cuti..Rabu Khamis keje..Jumahat cuti..
Cuti ni ape plan?
Saya habiskan masa kat rumah je..buat house chores yang tak penah nak habis tu..phewww! 
Tulah kan keje pempuan ni..
Jaga Anak..Kemas rumah..Masak..Kerja..balik2 itu je..

So hobi baru saya skrg memasak..ecece..:P
Bukan yg masak main dish tu..ni main masak-masak desert..hihi

Kalo skrg main dish mak saya jd chief masterchef..
Saya amik part desert je..
Eh desert pun haruslah yg vouge da vass je nak buat..
Kalo setakat karipap, onde2, kuih lapis, cek mek molek kite serahkan kpd chief masterchef la!
Baru chief! hahaha
* matik kalo ma baca ni * ;P

So marilah kite tgk ape yg dh saya buat bajet diva la la dlm bidang desert ni..haha

* penangan tgk rancangan masakan gini la rupenya , semua yg cantek rupa dia nk try *


1. Puding  Roti Coklat Chips


Diubah suai resepi awal..kali ni letak hirisan badam, buah segar..wah! kemain ayat! haha



2. Mini pavlova 









Juga diubah suai sesuka hati letak taburan serbuk koko utk penambah perasa yg lebih umphhh! kelasss! ;P


3. Double pavlova lova





Pavlova versi 2 tingkat..ni utk kepuasan bila makan..yg penting less sweet..balance..;)


4. Kek batik 


Ni pun ubah suai letak hirisan badam antara lapisan kek..hihi





5. Moist Coklat Cake


Ini kek mmg all the time sy nak buat tapi tak terbuat..akhirnya hari tu encik suami request nak makan so marilah kita try buat..Tapi yg ni saya bakar..saya lebih suka yg kukus..lg ummpphhh!

Topping ganache

Buh strawberry utk hiasan
6. Triffle


Ini pun ubah suai..try letak dalam cawan pulak..nak tau rasa dia mcm mane bila makan yg dlm cup..
Pun not bad..suka :)


7. Vanilla muffin


Suka hati ubah letak coklat chips..Tapi vanilla muffin ni macam termanis sikit..tapi sedap jugekkk


 topping ganache




Itu je lah setakat ni yang baru saya try..ingat nak try more resepi lepas ni..byk dh menanti  dalam list resepi tu..tapi kene tgk time dlu..
Anak2 semua baik je perangai dan ade org melayan dia, barulah hobi saya ni boleh berjalan dengan jayanya..

Esok2 kalo mak saya dah balik Ktn semula, masa tu lah kot oven kene bungkus..sbb anak2 takde org nak tgk..;)


Tapi kan, desert yang paling menjadi pebret Zara adalah kek coklat moist, kek batik, puding roti & krim pavlova tu..
Jangan memain kalo makan depan dia, mmg dia akan dtg menempek kat kita sambil tepuk2 kita mintak utk disuapkan..
Lambat suap konpem dia akan menjerit tanda marah!
Tak pun siap menangis kalo makanan tu kita dh habes suap..
sekali tak cukup..paling kurang kene tambah 2x..

Kalo kakak pulak of course kek batik pebret sepanjang zaman dia..hihi

perghhhh! penangan kesedapan desert mama kan..eh? hahaha


ok, bai wok!
ape hobi u olls? share laa kalo sudi ;)






LinkWithin

Related Posts with Thumbnails