I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Thursday, April 24, 2014

Task Completed !!



Hai wok! kita ketemu lagi..


Now, nak cerita psl life minggu ni..hehe

Minggu ni start Isnin sampai Khamis , saya kena drive sendiri ke ofis..Ingat lagi tak bila saya last drive ke ofis?rasanya ada story dlm belog ni..tp mls pulak nk cr link..hihi..rasenya dah bertahun kot! 
So minggu ni dalam keadaan paksa rela lah jwbnya..haha
Encik suami berkursus tapi bukan jenis kursus bermalam..Ni kursus kat luar ofis yang menyebabkan dia tak boleh nak ambil kakak balik sekolah tghri..

So tugas tu saya ambil alih utk mggu ni..Kalau sebelom pindah ofis baru, memang kami akan ambil kakak sama-sama..Tapi sejak saya di ofis baru, mmg saya tak sempat nk ambil tghri..bz kadang tu..lgpon nak keluar awal mmg susah sgt! tu reason utama! hehe

Task pun bermula lah. Ambil kakak blk sekolah tghari, bwk balik rumah, mkn & siap2kan nk ke kafa pulak..lps hantar kafa barulah saya masuk ofis semula..



Di hari pertama task! hehe


Alhamdulilah hari ni hari last..Kiranya task completed for this week! driver anak boss nak apply cuti dah besok..hehe
Penat jd driber ni hoiii..tghari sebelum kuar tu, kene tapaw makanan dlu..sampai rumah makan same2..tp makan pun tak rasa kenyang..sbb rushing terkejar sane sini..nk masuk ofis kalau boleh sebelum Jam 2..tu yg rushing..kdg tghari tu panas terik sgt sampai sakit kepala duk kerut dahi..pastu petang hujan selebat-lebatnya..nak balik pun takut sbb saya rabun hujan..haha..boleh gituuuu? ;P


Hari ini saya ada tanya kakak,

Mama : Kakak, mana best ..mama ambik ke ayah amik kakak blik sekolah?
Kakak : ermmmmmm, ayah!!
Mama : kenapa?
Kakak : ayah best sbb ayah naik moto..rasa angin kuat! sejuk jeee.
Mama : eh kete la best..xkena panas..ekon pun ada..lg sejuk
Kakak : xbest sbb mama bwk slow..ayah bwk laju! satu lg mama selalu ambik lambat!
Mama : /??*+x@..(bengang sbb tak leh terima kenyataan) hahahaha 


Pastu kejadian smlm, masa nak keluar simpang tu..saya tertekan la brek lebih sikit..kira mcm ter'brek mengejut lah..So dia mcm nak jatuh dan  kepala  mcm nak terhantuk sikit kat cermin depan tu..pastu dia marah saya,


" oiiiiiii! pndai ke tak pandai bwk kete ni?? kete ni takde brek ke?? "


hahahahahahaha!! mama brek la tu jd gitu!

kemain nak marah sampai ckp pun tak betul dah!

hadoi lah anak..sikit pun tak ucap terima kasih ke ape ke..terus je hentam mama cm gitu ye!!

sian driber okey!



eh, ok bai wok! got to go! 



p/s : esok driber apply cuti..sbb driber nak pergi cuti-cuti cinta!! penat fizikal dan mental jd driber ni..lagi2 layan anak boss! hahahaha







* belog pun cuti seminggu ye!! eh, bukan ke belog ni dah lame istihar cuti??lame bebenor nk up entry baru..hehehe


Thursday, April 10, 2014

Welcome April !! Bulan cinta :)




Hai wok !

Sejak dua menjak bertukar tempat kerja ni bz sangat..bz dengan keje..bz dengan isu MH370..setiap hari pergi keje kalau ada masa lapang sikit mesti akan buka news psl MH370..wajib! everyday! 
Lepas tu bila dah baca mcm2 cerita dan spekulasi , concentrated sampai berkerut dahi mengadap pc..confirm lepas tu sakit kepala..pening..sbb nak fahamkan tulisan diorg dengan berbagai andaian..
Lepas tu whatsapp tak berhenti dengan Azie..duk berdiskusi dengan dia pasal MH370 yang sangat2 misteri ni..
Adoiii..pening kepala we olls selagi tak jumpa selagi tu hati ni tak tenang..
Azie siap termimpi-mimpi ! saya pulak diskusi berlanjutan sampai ke rumah kdg tu..diskusi dengan encik suami..Tp tak syok diskusi dgn dia..sbb dia tak berapa nak ambik tau sgt..alasan dia malas dah nak ikuti perkembangan sbb mcm2 versi cerita yg ada skrg..dia tunggu dan lihat je...
Adoiii abg ni x syok la!! xde geng kt rumah nk borak dan berspekulasi sambil buat andaian sendiri tau! hehe

Okay tu psl MH370..hati tak tenang pikirkan misterious dia..
marilah kita sama-sama doakan yang terbaek supaya diberi petunjuk oleh-Nya..

Now, nak cerita bab anak2 pulak..

Sejak mak saya dah balik a month yg lepas, Zara dah start hantar ke rumah pengasuh..mama dayah we olls panggil..So far alhamdulilah..nangis tetiap pagi tu sokmo sbb nak ikot we olls g keje..hehe
Yang lain ok sangat..makan..tido..main..alhamdulilah baik..Lega we olls..:)




Zara - 1 years old ++

Now, gigi dah tumbuh!! yeayyy! finally after umur setahun baru nak tumbuh..tu pon gg bawah..2 batang..hehe..kemain demam teruk sbb gg nak tumbuh hari tu..
Dah banyak akal Zara ni..dah boleh cakap sikit2..kipas..mama..nak..bird..ayah..abang..hehe..tp yg hujung2 je la bunyinya..;)

Kalau merajuk no.1 ! kalau ambik barang terus dr tgn dia konpem dia merajuk..sampai hentak2 kaki..terbaring atas lantai..pndai tu!! kalau kite panggil atau pun pujuk dia bukan dtg terus..dia lagi buat lari2 xpon terus terbaring muka tertiarap atas lantai rapat-rapat..hahaha

Satu lagi dia memang kuat makan! apa saje bg kat dia memang dia makan! makan kuat tapi badan tak berketul2 pulak..hehe..Takpelah, jnji dia sihat kan..tak semestinya anak kurus tu tak sehat..ye dak?

Dia still lagi breastfeed..alhamdulilah..susu masih byk utk dia..tapi siang dia mmg susu botol..malam full bf..

Mulut ..hurmm boleh tahan..pot pet pot pet jgak mcm kakak dia! hehe..Mama dayah selalu ckp kalo saya lambat ambil dr rumah pengasuh mesti dia bebel..kdg tu tiap kali ambik petang sambil dia berjalan ke arah saya kt pintu mesti mulut dia pot pet..bebel la tu sbb ambik lambat..hehe

Ikut sape la tu kuat bebel? haha


Okay, tu kisah adik..Skrg kisah kakak pulak..

Sejak kena cikenpox tu..kan ekzima dia naik balik..jd teruk semula..ade kisah dia..tp next entry lah..sbb panjang kalo citer bab dia..hehe

Sejak cuti sekolah hari tu dia ikot mak mertua saya balik Ktn..kemain seronok dia kat kampung..yelah, lame tak balik kan..

Skrg beransur baik ekzima dia..tapi tak tau la berapa lama bertahan tu..hurm pening jgk pk psl kesihatan dia..




Mak aji dan Pak aji bru balik dr umrah..hehe

Jumaat baru ni balik KTN..nak bawak balik Putrajaya..dah 2 minggu dia cuti sekolah..sejak dia sakit balik sekolah pun byk ponteng..Bukan ape, bila ekzima dia teruk saya tak berani nk suh dia ke sekolah lg..sbb takut jd teruk..xpon kat sekolah xde org nk beri perhatian lebih kat dia..

Tu kadang saya cuti..tak pun encik suami cuti..nak jaga dia kat rumah..

Cerita lanjut psl kakak next entry lah, leh byk sikit story..;)


Now, turn mama pulak! td perihal anak2..cewwah!



Berselfie di ofis baru


Okay, sejak saya dah start bertukar tempat keje ni kan, adoilah macam kejutan sikit! org panggil culture shock! 

Perasaan macam baru masuk keje je rasenya..Bukan ape, dlu tempat saya bekerja takde la bz sangat..boss pun style rilek dan steady je..boss dlu macam versi bapak bapak sikit..banyak berborak..banyak share cerita..saya pun boleh manage kerja dia dengan baik..

Now, boss baru memang muda la sikit..sebaya umur mak saya lebih kurang..Boss baru memang baik! hensom..eh? hahaha


Tapi yg jadi masalahnya skrg, hurmmmmmmm *sigh* (mengeluh pjg)


Keja banyak..surat masuk banyak..file nak sign banyak..meeting banyak..sampaikan saya tak pandai lagi nak manage kerja dia dgn teratur tau!!


Nak minta minit surat  ke sign surat ke kemain payah..keluar masuk bilik tak sempat nak kejar!


Walaupun saya dh hampir sebulan dgn boss baru ni, sesi suai kenal dgn dia pun takde ye! 


Tghari dlu, tiap pukul 12 tghari je boleh amik kakak balik sekolah dan hantar ke rumah..Now, semua keje tu encik suami yang buat..

Nak keluar rehat awal pun takut..hihi
Bukan ape bebanan keja bertambah..






Kena amik masa jugak nak biasakan diri dengan suasana keje tmpt baru..dengan boss baru..
Tp alhamdulilah, semua org kat opis ni baik-baik, frendly, tolong menolong, boleh bergurau senda..hihi
Takde la rasa janggal sangat walaupun org baru kan..:)


Oklah, setakat ni je baru berkesempatan nak cerita..sbnrnya entry ni dibuat mggu lepas lagi..dah 2 kali kena tukar tajuk post.pastu asek tulis sikit kena simpan dlm draft je...hahaha.. so hari ni baru la leh publish..
Walaupun zaman skrg canggih..belog pun macam dh terabai kan..saya terpk jugak ada lg ke org follow belog nak baca..sedangkan skrg ramai duk tumpu kat ig, fb, twitter..hihi

Tp takpe lah, walaupun beberapa kerat je org nak baca, saya nak jugak tulis kalo ade kesempatan..
Bukan ape, kenangan kan..sok2 lusa ade ms free leh baca n imbas kembali..gitu! haha



ade masa sy tulis lagi okey! 

ok, bai wok!!



Tq read this..;)





p/s : rasa2 tajuk tu mcm takde kene mengena je kan dgn isi entry..hehe..xde idea dah nk tulis tajuk ape..sbb 2x dah tukar tajuk..



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails