I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Friday, May 23, 2014

Happy 6th Anniversary!!




Salam Jumaat wok!


* entry peram edisi tempoyak masam * haha


Hampir sebulan dah anny we olls..baru terhegeh nk cerita sini! ayooooo manuksia ape ni!! haha
Kate fmly comes first!..memangla, ucap awal dimlut tp cerita di belog lambat..
maklumlah bz..ke nak ulang cerita yg same sbb ape bz?? hahaha
Kang entry ni jadi entry membebel pulak..
Entry membebel kena buat khas nanti..sbb byk bebelan nak diluahkan ni! kene get ready ok! ;P


Okay, back to story,

Alhamdulilah 25 April 2014 is our 6th Anniversary!

Alhamdulilah, sepanjang 6 thn hidup bersulam kasih dan sayang we olls dikurniakan 2 puteri yg comel cute miut like me! eh? hehehe

Alhamdulilah, dah 6 tahun..ade more more more n more years lagi utk hidup bersama,  ketawa bersama, menangis bersama, membesarkan anak-anak bersama, gaduh bersama, makan bersama, menjadi tua bersama..InsyaAllah kalau dipanjangkan usia..

Semoga jodoh yg telah ditentukan oleh Allah ini akan berkekalan sehingga ke hujung nyawa..dan semoga cinta ini kekal hingga ke syurga! aminnnnn =)




us!


To Abg sayangggggg, hihi


Alhamdulilah dah 6 thn kita hidup bersama kan..baik buruk si isteri ni abg dpt terima dgn baik..terima dgn ikhlas..hope lah kan..;)
Segala kekurangan dan kelebihan kite dah saling melengkapi antara satu sama lain..
Walau abg tak pandai masak , tak pandai nk hias dan kemas rumah, tak pandai nk romantik2, mama ada membantu abg..Mama masak walaupun jarang, mama kemas umah bg teratur sbb mama kan ada OCD , mama juga romantik..sbb selalu paksa abg ckp I Love U bila abg dh lame tak cakap dan lain-lain lagi lah..takleh cerita semua..kene simpan sikit rahsia kami..hihi

Walaupun abg bz dan bertambah bz sejak kita beranak dua ni kan, mama tahu abg tetap pikir family is first..kan? hope so..
Dalam seminggu 7 hari tu, sehari dua je abg ada waktu lapang bila petang..Kalau weekend we olls terpaksa pilih hari Sabtu or Ahad nk abeskan masa bersama..omputih kata quality time with fmly..hihi
Walaupun abg byk habeskan masa di padang bola, tapi harapnya dlm pikiran abg hanya family..
ye lah, bukan senang nak senang kan?
Kene berkorban..sacrifies..
ok fine , mama kena phm lebih lagi ni..hihi..abg work so hard for family kan..;)

Harapannya, moga kita sentiasa diberi persefahaman dalam membina sebuah keluarga yang bahagia..
Walaupun kadang2 bisikan hati yg jahat ade berbisik kt mama..tu yang sesekali cpt tersentuh dan sudahnya merajuk! tp mama wpun merajuk susah betul abg nak pujuk kan? tak baek tau biarkan isteri merajuk menanges sbb suami..igt tak kata Ustaz kazim?? hehehe


Semoga kita lebih sabar dalam mendidik anak-anak yg very the challenging time ni!  Sorg mcm ni, sorg mcm tu..maklumlah budak nak membesar kan..

Semoga kita saling menyayangi antara satu sama lain smpai ke hari tua kita..InsyaAllah..Walaupun kdg tu abg panggil mama mak nenek..sbb mama kuat membebel..hihi..Membebel, beleter, beleber, itu sangat sinonim dgn perempuan! kalo tak beleter xde namanya perempuan kan!..Igt kata-kata Ust Azhar Idrus?? 
Pempuan especially isteri kalau beleter tu dengar je..tu tandanya dia  meluahkan perasaan , keletihan, kestressan dia dalam kehidupan seharian dia..Isteri ni byk kerjaya dia ada..jadi pekerja cari duit..jadi isteri lagi layan suami..jadi ibu lagi layan anak2..hidup penuh dengan pelbagai colour! omputih kata colours of life! gituuu! hahaha

Semoga kita sentiasa lovey dovey ye! couple yg paling sempoi ! dan semoga kita dan rumah tangga yg kita bina ini mendapat keredhaan Allah dan dirahmati oleh-Nya..
Dan semoga abg menjadi imam dan ketua keluarga yang baik dan membimbing kami ke jalan Allah yang diredhai hendaknya..
Amin..amin..amin ya rabbal alamin..

I LOVE YOU ALWAYS!! DULU & SEKARANG!!




* walaupun abg skrg sibuk sangat dgn henpon nya pun, mcm girlpren no.1 *

eh? ampunnn yeeeee!


LOVE U ABG SAYANGGGGG!!





Thursday, May 15, 2014

Meet babies yang comel !!




Hai wok!

Kite bertemu lagi! :) Moga sihat di bawah lindunganNya..amin

Banyak nak cerita tapi tak tau nak mula dari mana dan cerita yang mana.
Macam lost dalam kehidupan sendiri..akibat busy tahap gaban! gituuuuuu


Okay, kita mulakan dengan cerita pasal Bff saya dulu..iaitu Wanie dah selamat bersalin Hari Sabtu (12/4/2014)..ehem dah sebulan pun umur beby Mikail tau, bru leh publish citer ni! haha.. Baby yang ditunggu-tunggu memenuhi bilangan ahli geng kakak2 dan abg2 nya..hihi..

Alhamdulilah akhirnya Wanie boleh bersalin normal walaupun doc sarankan dia utk cser kali ni..
Wanie ni memang rezeki dia sangat mudah utk bersalin..sakit sekejap tup tup eh dpt mesej dia dah selamat bersalin..mudahnyaa jln dia kan?

Pg tu we olls wasap masing2 tanya dia cmne..sbb beberapa minggu sebelom tu kitorg ada kuar lunch sesame n then dia bgtau dia dh mcm tak larat..sakit bila jln laju..so saya dgn azie jangkakan maybe dah tak lama ni..hihi

pagi tu rancak berwasap, tghari kate nk g hospital..tup2 3 ptg dah selamat bersalin..
Alhamdulilah...tak sabar nk jumpa beby baru! Bila wanie dah boleh masuk wad berdesup we olls datang!
Lagipon ni first tme Wanie bersalin kat Putrajaya..kalau sebelum ni dia memang bersalin kat kampung..
Berpantang pun kat sini..senang kan? lgpon Qaseh dah sekolah..sayang pulak nk ponteng lelame..
We olls bertambah eksited bila Wanie and baby ade kat sini..tiap wekend masa free je nak g tgk! hehe

Jom berkenalan dgn beby boi Wanie..

Nama : Farish Mikail 
Berat : 3.74kg


with mama dakcik

with mama azie

best betul bau baby kan..nak2 yg baru lahir ni..nyamnyam..bak kate Zara..hihi

Okey, ni gambar baby saya jugak..baby dah besar sikit..hihi
Gambar ni sebelum pergi tgk Wanie kat hospital..
Tapi sayang budak umur bwh 12 tahun mmg tak dibenarkan masuk..kesian Sopea nak tgk..
Tu yang skrg ni repeat byk kali bwk dia umah Wanie..sbb dia nak tgk baby..


Zara # Sopea

Eh budak berdua tu memang suka baby..Kakak dgn adik same je..
Kalau Zara jumpa baby dia panggil mimi..mimi..hehe.Dia ingat mcm teddy bear mimi dia lah tu kot..
Bila kita kate beby lah adik, dia pon bebyyyy,eeeee..sambil sengih nmpk gigi 2 btg dia tu! hehe comel sgt!

Kalau kakak pulak akan cakap cmni, 'Kakak suka beby yg mcm ni..kecik..comel je..Mama bagilah beby yg mcm ni lagiiiii '...

Erkkkkk, telan ailio mama! hahaha


Beberapa minggu lepas tu, saya ke IKEA pulak..berjumpa beby Qesha..anak kawan opis encik suami..

Alah, Nik mama puyie..dh byk interprame dlm belog ni..sbb byk kitorg berjalan sama-sama..:)

Meet Nur Qesha Amani..

Masa ni umur dia dah 3bulan kot.Tapi comel gila! dah macam beby Michelin! hehe









Tgk Zara u tu kemain suka menyengih bila dapat jumpe beby..mulut duk sebut beby..beby..hihi
Nak beby lagi ke dik?? opsss! hahaha


Ok, setakat ni dlu entry warm-up yek..
Lame dah entry ni terperap...huhu..
Sesungguhnya TIME IS RUNNING OUT! SO FAST!


Lepas ni nk story pasal cuti-cuti cinta pulak..edisi cuti-cuti beranak dua..=p


c u then!!

ok bai wok! ;)






LinkWithin

Related Posts with Thumbnails