I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Wednesday, September 24, 2014

Berpiknik di Air Terjun Ulu Yam





Hai wok!

Cuti Hari Malaysia minggu lepas, we olls plan nak berpiknik..set up dengan kawan2 encik suami..last minute plan katenya..

Pagi2 bangun encik suami goreng keropok..tu je yg sempat buat..haha..kawan2 lain bawak makanan spegeti, nasi goreng, kuih2 air semua..Jadilah kan last minute sangat.

We olls smpai di Air Terjun dalam jam 11 pagi cmtu..Masih awal sbb masih tak ramai orang..
First time ke sini..we olls ikut orang je..katenya tempat yg nak lepak utk mandi ni kiranya air terjun stage 3..tengah-tengah..Kalau nak adventure kena naik stage atas lagi..Tp memandangkan bawak budak-budak kan..kita ambil yg tengah je sudah..
Tu pun air dah macam air batu sejuknya!

Smpai tu disambut dengan tangga yg tinggi dan banyak jugak utk sampai ke port air terjun..hati2 masa nak turun sbb tangga tu licin..siap kena cross jambatan gantung lagi utk sampai port mandi..hehe..adventure pulak rasenya dengan bwk budak-budak kecik..
kiranya macam mini jungle treking! hahaha nak jugakkkkk
*sorry, pic naik jambatan takde ye..saya gayat..kang tak pasal2 nset jatuh dalam air,cane? haha *


Smpai kat port tgk org lain dah berendam bagai..ade satu fmily tu siap buat ayam bbq lagi..hehehe..cmne lah dia bawak perkakas tu semua turun tangga yek..kitorg yg brg sikit pun terhuyung hayang cross jambatan..haha

Semua makan dlu siap2 lepas tu aktiviti mandi!






Masuk air ya ampunnnnn sejuk mcm air batu !! we olls berendam lama siap boleh mulut keluar asap! macam duk negara omputih katenya! hahaha
Bayangkan betapa sejuknya air dia walaupun masa tu dah tengah hari..
Tapi yang peliknya Zara rilek jee..siap tak nak naik wok! walaupun bibir dah gigil-gigil!
Sibuk kalau ade kat atas kejap, tunjuk 'air..air..mandi..air..'

Lepas berendam tu, naik atas kejap sambung makan round kedua! hahaha..makan je lah kejenya



Dah siap berendam round ketiga sbb tak larat dah berendam lama2 akibat kesejukan melampau so moh la kita packing utk balik!

Selpie dulu sebelum gerak balik!
Eh, lupa nk bgtau line telefon takde ye dalam hutan ni..naik atas baru ok..







Okey, dah siap packing semua we olls pun gerak balik naik atas..Masa datang tadi rasanya barang takdelah seberat masa balik..haha..oo bawak bju basah agaknya..Encik suami memang dukung Zara masa naik tangga tu..saya tukang bawak barang dan beg..Sopea ikut anty T..
Ni paling hazab sekali sebab kena naik tangga yg tinggi dan banyak dan dengan membawa barang2 berat kat tangan dan bahu..
Berapa kali pit stop msa kat tangga tu..adoi tak tahan wok! terasa habes peha betis semua..siap berpeluh-peluh macam org berlari 1 round stadium tu! berhenti tarik napas lepas tu sambung naik lepas tu berhenti tak larat terus terduduk sekejap walaupun berapa mata anak tangga je lagi nak sampai! haahahaaha
Nampak tak kat situ..faktor usia! kahkahkah

Lepas ni nak piknik kena cari yg senang..parking terus je nampak air terjun ye!

Masa odw turun balik tu, berhenti kejap kat area sungai tempat orang memancing..Berhenti semata nak selpie! hahaha..
Eh kenangan sebenarnya ni..tanda dah pergi air terjun ulu yam..walaupun lepas ni tak nak pergi dah..hahaha














Lepas tu terus menuju ke The Curve dan IKEA..Sebab diorg nak makan meatballs pulak kat sana..makan lagi?? pasrah walaupun tengok diri sendiri dah gems balik..+ ____ +

Sebelum sampai The Curve ada kejadian buruk berlaku tapi malas pulak naik taip..Sebab konpem panjang berjela nanti saya membebel..So yg boleh saya cakapkan," Ni hari kami.Mana tau esok-esok hari dia pulak..Dik, Allah bayar cash je sekarang ni..takkan dapat lari jauh pun tu kalau hidup tu kerja nya nak menipu! report kami dah buat..tanggung je la akibatnya ye! ".
Sekian nasihat akak!

Janji anak-anak semua selamat..Lega



Zara dengan Kakak puyie #TheCurve


Esoknya kerja mcm biasa..Tapi bila nak bangun pagi tu ya ampunnn..abes semua muscle saya sakit..betis,peha,kaki,lengan,bahu,badan, leher..Arghhh rasa jalan mcm nak seret je kaki!
Lepas tu mengadu dekat Azie, dia kate lama sangat otot saya berehat.tu yang naik tangga sikit boleh sakit otot..amboi tau la awak tu atlit..otot sentiasa bergerak..hahaha

Tapi takpe, dia bg saya ubat relax otot..makan sebijik terus ok! Tu yg boleh sambung erobik kat gym isnin baru ni! hahaha..Mekaseh u! muahhhh


ok, bai wok!

p/s : Ada kenangan manis..Ada kenangan pahit utk dikenang..Biasalah, adat hidup di dunia pancaroba ini..cewah! ;) Pengalaman is the best teacher right?







Monday, September 15, 2014

Wedding Aman & Amy #Kuantan #Sambutmenantu




Okay, last entry for wedding Along..entry ni byk gambar jugak..haha..jenuh nak resize pics..lepas tu jenuh jugak nk publish..hoi lah kenape kah masa sangat mencemburui ku..gituuuu katenya..


Masa cuti Hari Merdeka tu kami balik Kuantan..untuk Wedding Along ..side lelaki pulak..
Sampai Kuantan pun Jumaat tgh mlm..sampai rumah mak tengok adik beradik semua tgh gotong royong potong timun utk buat acar pengantin esoknya..Kitorg mampu tengok je..penattt jalan jauh! alasan je tu..padahal mata ni takleh nk bukak dh.

Pagi esok baru ke rumah mak Along utk tlg ape patut..
Kali ni saya ditugaskan sebagai pelayan tetamu VVIP iaitu melayan pengantin di meja makan pengantin masa makan beradab..Saya dengan Kak bb..

Majlis bermula jam 12 tghari sampai 4 petang
Sabtu (30 Ogos 2014)




Anak-anak yg sedondon berbaju ala cinderella


Me with encik suami ambil gambo tgh paneh..kerut dahi

Me with kak bb..buat kerja same2 haruslah sedondong! hehe..oo dress kami dari Zawara



Ayam golek by Dhe & abg Zul..paling terlajak larissss!





Penyambut tetamu

Pose sekaliiiii!

Jam 2.30 pengantin pun sampai..Masa ni saya tgh sibuk potong lemang dengan encik suami kat bhg dapur..Patutnya saya bersama Kak bb menyambut pengantin..hahaha..Takpelah, perintah encik suami suh bantu dia kena lah turuti..;)

Dh siap semua, barulah saya dpt tengok pengantin bersanding..Tengah syok ambik pic pengantin tetiba kena jadi tukang bagi bunga telur pada org yg dh lepas sesi merenjis pengantin..dah pulak! macam2 tugas kate ko saya buat! hahahaha



Pengantin..Along & Amy serba royal blue



Bapak pengantin lelaki
And then sesi bergambar! like alwaysssss ...

Ahli fmily yg tak berape nak lengkap sangat jumlah dia..hehe


Semua yg berbaju biru tu keluarga Along..mak ayah dan adik beradik dia 


Free Style!










Tangga again

trademark! senget..mak je ok..;)

without pengantin ..ini pelamin kami yg punya! hahaha


With boboy adik cik anne


Sibuk je 2 org mat sengih kat blkg tu!

Selfie with kakak encik suami..sabotaj picture je keje encik suami tu! 





With Asmida Amy..saya sokmo teringat nama dia dengan penyanyi asmida tu! haha

Selfie with Cik anne..dia pun dah bershawl skrg nie..style ikut suka..hehe..cantik!





With my ma yg dh selim skrg ni..hehe

Feeling-feeling princess lah sangat..







Fav Pic!



Lepas tu selesai majlis..so mari kita kerjakan pelamin Along again! 



Sanding sorg diri..bajet pengantin sgt! haha


Sanding dengan anak-anak pulak..kemain anak posing kalah mama ayah mcm ni







'Tolong tepi syikittt..tolong tepi syikittt..'
Kasi can eh pengantin lama ni! ;P



berdiri tak sama tinggi! haha..mmg tak kan dpt tinggi mcm encik suami

sory ye..terlebih teleng pulak kepala tu! lol


Pengantin lama

Take 1



Take 2



Take 3



Take 4



Take 5



Take 6

Jangan muntah pulak tengok aksi pengantin lama tu ye! ke ada yg dh muntah? haha..
Korg ni bg la can kat pengantin Tahun 2008 ni nak bersanding semula..feeling-feeling romantik..Baru nak I LOVE U, TO THE MOONBACK..sudahnya ketawa terkekek-kekek..Malu! hahaha



Oklah, pengantin lama tu kemain kan! lupa kot tu pelamin orang..ok kita maapkan dia yek! + ___ +



To Along & Asmida Amy * kemain nama fb dia i mention *

Selamat Pengantin Baru!
Selamat membina rumah tangga yang barakah, mawaddah wa rahmah ye!
Amin..
Cepat bg Sopea Zara kawan k! hehe










The End!

ok, bai wok!




p/s: Esok cuti..yeayyy! Selamat Hari Malaysia to Malaysia Tanah Tumpahnya Darahku!



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails