I WILL FOLLOW U

INFO ! INFO ! INFO !

Monday, December 1, 2014

Penang Day 1 #Cuticuticinta #Throwback




Hai wok!

Hari pertama di bulan December..Tu tanda new year is around the corner!

So mari kita kongsi cerita sepanjang Tahun 2014..Sebelum tutup buku utk 2014..hehe


We olls pergi Cuticuti cinta sempena wedding Anniversary yg ke-6..Bulan April 2014..

Hahaha..kemain lama punya cerita wok..

As usual we olls akan bercuticuti cinta bila wedd anny..Spend time together dan ambil mood romantik sikit kan..setahun sekali nak raikan cinta bak kate orang..eceh!


For this year we went to Penang!

Very nice place and syurga makanan! 

Mulakan perjalanan seawal pagi..excited!

at RnR Sg Buloh #OOTD


kids!

Odw..dalam kereta selfie memanjang!


Honeymoon with kids! masa nie zara pun kecik lagi..baru 1 thn 3 bulan..rambut pun belum pjg macam sekarang

And then sampai..We olls lalu Penang Bridge yang lama dulu..Balik nanti baru keluar ikut bridge baru..

First time saya ke Penang nie..Arah tuju jalan pun tak tahu..We olls guna bantuan waze dan google maps je banyak..hihi

Sebelum ke Penang ni, saya ada  buat intenari sepanjang 3 hari kami kat sana..Siap print map dan tenpat-tempat yg menarik utk dilawati..haha
Macam planning jalan kat oversea kan? hahaha



Penang Bridge
We olls sampai dalam tengah hari..memang bajet sampai terus lunch dan check-in hotel..

Lunch di Line Clear Nasi Kandar!
Memang terbaekkkkkkk wokkk!
Satu lagi bila cuti no diet ok! hahaha





Dan lepas lunch terus check-in hotel..We stay at Hydro Hotel Penang! Booking direct dengan hotel.


Bergambar dulu ! 

Pemandangan dari balkoni bilik! cantik sgt!

Siap2 nak keluar jalan-jalan
Bila bercuti dengan family kena buat rules..
No handphone all the time..No gadjet..No internet esp FB & whatsapp! hahaha
Guna phone utk tangkap gambar dan waktu2 penting je lah..up 1 , 2 pic kat ig..=P
Takkan nak off phone semua kan? tu bahaya jugak..

Bukan apa, bila hari-hari biasa, kita memang selalu leka dengan phone kan? layan FB lah,, whatsapp, ig and so on tu..
So bila waktu macam nie lah, kita kena focus kat family..focus kat anak-anak..sembang-sembang!
Baru lah nama family vacation!

Ini tak asek dengan phone je kat tangan! tengok tu encik suami! hahaha

Tengah layan msg from his ofis! org penting kan..bercuti pun org cari..hehe
First place we olls pergi ialah Toys Museum Penang!
Had some fun in there but little bit boring!
Encik suami tak minat sangat kartun-kartun..ada jugak yg dia tak pernah tahu!
Saya lah yg sibuk duk ckp wahhhh,wahhhh!
Dia dengan  muka pelik! haha
Tapi anak-anak suka dan seronok!





















My favorite kartun! Dragon Ball team!


Goku masa kecik

Goku masa besar dan bila ada jd kuat(rmbut kuning)















Lepas dah keluar dari sana..Hari pun dah lewat petang..
So lepak tepi pantai je sementara tunggu sunset..Lokasi area sebelum sampai hotel..Tak ingat nama tempat apa..huhu




seronok dpt main pasir











Sunset
Balik bilik rest dan segarkan diri..Lepas tu cari makan untuk dinner pulak..
Sebelum tu singgah Hard Rock dulu..Nak cari tshirt utk kids!








dinner




Lepas dinner balik hotel terus kebabom tido..penat seharian berjalan non stop!


End of Day 1..

* to be continued *



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails